Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziarraa1455

mam 17 lat i chce byc mama...

Polecane posty

hej ! Mam 17 lat mam chlopaka i zaczelismy rozmawiac o dziecku on ma 22 lata... ja bardzo chce zostac mama tylko najbardziej sie boje rodzicow... co wy o tym myslice... miec dziecko teraz to jest moim marzeniem i nie tylko moim mojego chlopaka tez....

Gość no to miej
co kogo to obchodzi

Gość cfbvxdfb
to zrob sobie tylko najpierw idz do roboty a nie zeruj na moich oddanych podatkach :o

Ale to jest nasze marzenie (moje i chlopaka) hymmm... i ja sama nie wiem co ja mam robic... bo naprawde bardzo bym tego chciala

Tobie tylko wydaje się, że chcesz mieć dziecko. Bo co innego zajmować się malcem godzinkę czy dwie a co innego mieć go na zawsze i brać na siebie całą odpowiedzialność. Jeżeli ktoś "zabiera" się za dzieci to powinien być w stanie sam je utrzymać. A co jeśli twój chłopak cię zostawi??

Gość wiesz człowiek ma ochote
na bardzo wiele rzeczy, np na podróz dookoła swiata. Tyle, ze nie zawsze moze sobie na to pozwolic.

Gość kwadratowa gabka
A kto będzie utrzymywał to dziecko, kupował mu ubranka, jedzenie, łóżeczko, kocyki, pieluchy i kosmetyki i wychowywał kiedy wy będziecie siedzieć w szkole?

Pani.Kara chlopak mnie nie zosawi bo juz o tym rozmawialismy on tego bardzo chce jjestesmy juz 3 lata razem mieszkamy razem w niemczech tagze maluch ma dom i nie ma pustej lodowki...

Gość cfbvxdfb
boze co za patologia, takich ludzi powinno sie zamykac w zakonie do czasu zmadrzenia

Gość no to miej
niech sobie ma dzieciaka, po co jej odradzacie? co mnie obchodzi z czego bedzie zyla? niech sie puszcza na przyklad :P

gdzie będziecie z nim mieszkać? sprawdzałaś czy nie ma przeciwskazań do ciąży? co z twoją nauką? jakie masz plany na póżniej -studia,praca? masz odpowiednie warunki mieszkaniowe by miec dziecko?

mam z czego zyc dobrze zrabiam i sie ucze moj chlopak tez bardzo dobrze zarabia... stac nas zeby co 4-5 miesiecy zrobic urlop w cieplych krajach...

no, ale powiedz mi skąd masz taką pewność? Znam wiele przypadków gdzie facet naciskał na swoją partnerkę o dziecko bo tak bardzo go chciał, a kończyło się tym, że to ona sama z tym wszystkim zostawała bo jego to przerastało (w to miejsce można wpisać milion innych głupich powodów). Ja mam męża który też zapewnia mnie o miłości itd. i nie mam podstaw żeby mu nie wierzyć, ale nie wiem czy za kilka lat mnie nie porzuci a wtedy dziecko i tak zostanie z tym, że jestem praktycznie przy końcu studiów i mam pracę.

Gość matka nie matka
juz twój nick jest niepowazny a co dopiero pomysł Dziecko w wieku 17 lat to skreslenie innych marzen Szkoła praca To sie robi majac tyle lat Juz nie zechcesz pojsc na impreze nigdy ? Nie zechcesz zabalowac ? A moze bedziesz chodzic na imprezy z wózkiem ? Dziecko to conocne czuwanie i wstawanie , to pampersy , kolki , kaszki zupki , wyrzynajace sie ząbki , goraczka trzydniowa , szczepienia i wiele wiele innych obowiazkow Czy jestes na nie gotowa ? Pozdrawiam .

a ja jestem pewna ze jak juz bys je miala to by ci sie w mig odwidzialo. nie jest tak kolorowo jak ci sie wydaje. trzeba miec kupe kasy, stabilizacje zeby zapewnic byt dziecku.

tak jestem na to wszystko gotowa wiem ze wam sie to wydaje nie normalne ale wiem co mnie bedzie czekalo wiem ze o jest duze wyzwanie Ale ja naprawde o tym wszystkim wiem...

Gość machaj bobasa
w wieku 35 lat będziesz miała niepowtarzalną szanse zostać babcią, w wieku 52 lat- prababcią, a w wieku 69 lat praprababcią! Do dzieła- a o wychowanie i kase się nie martw- Państwo da. szkoła też Ci niepotrzebna, w końcu przyrost naturalny w kraju spada, a magistrów mamy aż nadto

Wiesz, i tak zrobisz jak uważasz. Jesteś już prawie dorosła (w sensie papieru). Tylko powiem Ci tak... Jestem właśnie w 10 tygodniu ciąży i bardzo tego chcieliśmy (ja i mój mąż) a teraz mam masę wątpliwości. Czasem mam myśli typu- "żal mi tego, że przez najbliższe 3 lata nie wyjadę na wakacje do ciepłych krajów" a za chwilę idę na usg i cieszę się z widoku malucha wymachującego nóżkami i rączkami. Trzeba w pełni świadomie zrezygnować z wszelkich udogodnień z których można korzystać jeżeli nie ma się małego dziecka.

jak bym mieszkala w POLSCE to bym nie miala z czego dzieciaczka utrzymac ale na szczesie tam nie mieszkam i mam z czego malucha utrzymac zrozumcie a szkole zawsze moge jescze zrobic...