Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kituskaaaa

tabletki anty - ile mam czasu? :)

Polecane posty

Gość kituskaaaa

Hej, zaczynam brać niedługo tabletki i mam pytanie jak dostanę okresu to ile mam czasu na łyknięcie pierwszej tabletki, (wiem ze pierwszego dnia okresu sie łyka) żeby nie obniżyć skuteczności??

Gość kituskaaaa
??

Gość niecałe 24 godz

Gość kituskaaaa
niecałe? tzn ile??

Hmm...a co jest trudnego w braniu tabletek?Pierwsza bierzesz pierwszego dnia okresu, czyli w ciagu 24 godzin od dostania go. A dlaczego tak?A dlatego, że powyzej 24 godzin to juz drugi dzien. A skutecznie zabezpieczona bedziesz dopiero gdy skonczy Ci sie pierwsze opakowanie, czyli za 21 dni. Ewentualnie inni uwazaja ze zabezpieczonym jest sie juz po 10 dniach ale ja bym wolala jednak poczekac te 21...tyle w tym temacie

Gość kituskaaaa
Nic trudnego, właśnie chodziło mi czy to napewno 24 h od pojawienia się okresu, ponieważ dostałam wieczorem a tabletki chciałam brać ok 14, stąd to pytanie.

Gość polajna
ktos tam pieprzy bzdury o tych 21 dniach :) przy niektorych tabletkach jest sie ubezpieczonym po 1, czy 2 dniach :) jakos ja dzidzki nie mam.

Gość kituskaaaa
jak się weźmie w pierwszym dniu to od razu działają a jak w następnych 4 to dopiero po 7 dniach