Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polikarijh

śluz owulacja ciąża! pomocy

Polecane posty

Gość polikarijh

witam, od 4 miesięcy nie zabezpieczamy się, jednak mimo to jeszcze nie zaszłam w ciążę. za ok 7 dni powinnam dostać miesiączkę jednak od momentu pojawienia się bólu owulacyjnego nie przechodzi on! Czuję kłucia, ciągnięcia w podbrzuszu, trochę jakby miesiączkowe. Nigdy wcześniej nie miałam takiego czegoś w tej fazie cyklu. Poza tym nie mam żadnych innych objawów. Zastanawiam się czy możliwe jest że tak objawia się ciąża w tak wczesnym okresie? Chciałabym się również dowiedzieć jednej rzeczy. Otóż regularnie obserwuję śluz, czuję również ból owulacyjny. Zastawia mnie w którym momencie pojawia się ból owulacyjny? w momencie owulacji czy też ku początkowi dni płodnych? W tym miesiącu zaobserwowałam u siebie ból owulacyjny,ale nigdy nie jestem pewna który śluz jest płodny, ale który nie. Pojawia się u mnie 2 rodzaje śluzu,który mogę okrzyknąć płodnym ale nie wiem jak jest naprawdę. 1: jest go mniej ale jest bardziej rozciągliwy , 2: jest go dużo koloru białawego , przy oddawaniu moczu wręcz "wyciąga" się ze mnie i wisi, ale gdy biorę go pomiędzy palce nie jest przyczepny i nie da się go rozdzielić ale bardzo rozciągliwy. 1 śluz pojawia sie gdy czuję ból owulacyjny, 2 pojawia się ok tydzień a nawet 10 dni po bólu i jest przez 2/3 dni. przy wydzielaniu którego śluzu jest owulacja? dodam, że miałam robioną cytologię, grupa II, lekka nadżerka. reszta spoko, żadnych torbieli.

Gość polikarijh
halo halo

Gość nhjuhjn
podobno najbardziej płodny okres jest gdy zanika sluz płodny tzn wostatni dzien obecnosci sluzu płodnego jest owulacja Sluz jest obecny przed owulacja , zeby plemniki mogły przezyc w drogach rodnych i mogły doczekać do owulacji natomiast ostatni dzien obecnosci sluzu jest najbardziej płodny i wtedy następuje owiulacja chyba

u mnie bol pojawia sie podczas owu robie test wtedy kiedy zaczyna mnie kluc jeden jajnik zawsze jeden i naprzemiennie co miesiac:)mam na mysli test owulacyjny:)

Gość polikarijh
i w momencie bólu na teście wychodzi Ci owu?

Gość nhjuhjn
ból owulacyjny jest chyba w momencie owulacji , wtedy pęka jajeczko i niektóre kobiety łatwo ten ból rozpoznaja ,ale pewna nie jestem sluz płodny to ten przezroczysty i rozciagliwy, biały sluz chyba nie jest płodny

Gość polikarijh
a czy u którejś z was występuje ten 2 rodzaj śluz który opisałam?

Gość nhjuhjn
moze u kazdej kobiety jest troche inaczej skoro ten białawy sluz jest rozciagliwy ,sliski, szklący, da sie wyciagnać w nitki , a nie jest bardzo biały , tylko białowo przezroczysty to moze to tez sluz płodny Nie płodny jest ten biały , nie wyciaga sie w nitki

Gość polikarijh
tak jak napisałam ten pierwszy jest przyczepny i się wyciąga, a ten drugi nie jest przyczepny . ale tym drugim mogę nawet machać ze tak powiem wylatuje ok 15 cm i pozostaje taki długi... no pojęcia nie mam

tak w zasadzie w okresie nieplodnym u mnie czesto po owu ale blizej @ mnie kluje i wtedy robie test w poprzednim cyklu bolal mnie tak bardzo ze nie moglam chodzic a w momencie kiedy owu sie konczy kiedy peka pecherzyk az kluje w odbycie myslalam ze tylko ja tak mam ale wiele kobiet tak ma

Gość nhjuhjn
nie wiem , moze oba płodne jesli wystepują zaraz po sobie , tylko się ten sluz troche zmienia

Gość polikarijh
czy któraś z was również zauważyła siebie ten drugi rodzaj śluzu?

jak juz pisalam tak po owulacji przed okresem mam taki i do tego jesli ma kwasny odczyn to jest to sluz nieplodny!

Gość polikarijh
czyli jeśli występuje w danym cyklu to oznacza że nie doszło do zapłodnienia?

Gość polikarijh
??

nie wiem w ciazy tez ma sie sluz i wcale nie jest on od poczatku pozniej sie pojawia gdyby to bylo oczywiste byloby latwiej wiele kobiet nie wie o ciazy do momentu az nie zatrzyma im sie okres.