Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walentynka87

sprawa: ciąża, test, antybiotyk

Polecane posty

Gość walentynka87

na innym forum mi nie odpowiadają więc napiszę tutaj.. Hej, mam pytanko. Bardzo chciałabym być w ciązy. W tym miesiacu uprawałam seks z moim narzeczonym w dzień owulacji-był to stosunek przerwany (on się boi ciąży, ale jestem pewna, że jak zajdę to będzie w niebo wzięty:) . Równolegle brałam antybiotyk przez tydzień(w środku cyklu jakoś). Jutro powinnam dostać @. Kupiłam test i zastanawiam się : 1.czy mogło się udać? czy jak zrobie test dziś weczorem to wynik będzie wiarygodny? od ok.tygodnia mam lekkie bóle jakby jajnków 2.czy antybiotyk może wpłynąć na mój okres? (np.że jutro nie dostane) czekam na fachowe odpowedzi;)

Gość Christina2012
"on się boi ciąży, ale jestem pewna, że jak zajdę to będzie w niebo wzięty" BARDZO odpowiedzialne podejście :O Facet boi się ciąży, a ty chcesz go wrobić, bo na to wychodzi i na pewno wiesz, że się ucieszy :O

Gość Christina2012
A "fachowa" odpowiedź z forum jest taka: antybiotyk wpływa na cały organizm, mogłaś nie mieć owulacji w przewidywanym dniu poczytaj ulotkę testu, to się dowiesz, kiedy i na ile jest wiarygodny zawsze może "się udać", nawet przy wazektomii ;)

Gość walentynka87
ale ja widzę że on jej chce;) tylko ma pewne obawy(główne finansowe) a moi rodzice jakby co, to by nam pomogli;) a odnośnie moich pytań? odpowie mi ktoś?

Gość walentynka87
dzięki na teście piszą że wykrywa już 6 dniową ciążę i MOŻE być stosowany o każdej porze dnia(choć zastosowany rano daje ponad 99% pewności)

Gość walentynka87
zrobiłam test-wynik negatywny:( czy mimo wszystko mogę być w ciąży?

Gość Christina2012
Zrób test z krwi Beta HCG, on się nie pomyli jak test domowy i wykryje bardzo wczesną ciążę. Testy domowe mogą jej nie pokazać od razu, nawet jeśli już doszło do zagnieżdżenia zarodka.

Gość walentynka87
chyba wolę poczekać aż pojaw(albo nie pojawi )się @. Ale serio, mam jakieś szanse że jednak jestem?bo już tracę nadzieje:(

Gość Christina2012
Szansa zawsze jest, więc możesz być w ciąży, ale test jej jeszcze nie wykazał, bo jest za małe stężenie hormonu.

Gość walentynka87
po 12 dniach od stosunku? dzień przed spodziewaną miesiączką? chyba już powinien:( dlaczego jak ktoś chce dziecka z przerwanego to nie ma, a jak nie to jest...

Gość Christina2012
Wcale nie musi wykazać. Dlatego test z krwi jest najpewniejszy, chociaz ja na twoim miejscu bym się nie nastawiała. Możemy się zamienić ;) - ja wcale nie chcę mieć dzieci.

Gość walentynka87
christina a masz jakieś? czy jesteś w ciąży?

Gość Christina2012
napisałam, że nie chcę w ogóle mieć dzieci - dlatego mogłabym się z tobą "zamienić", bo ty bardzo chcesz, a ja bardzo nie chcę.

Gość walentynka87
ok to zamieńmy się:P

Gość Christina2012
Jak nie dostaniesz okresu jutro, to zrób test najlepiej pojutrze rano albo od razu z krwi. To tyle w temacie.