Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ona

slaba matura, szansa na uczelnie panstwowa?

Polecane posty

Gość ona ona

witam pialam mature 2 lata temu niestety slabo mi poszla polski 56%, wos 45% i j ang 89% czy mam szanse na dziennikarstwo na uniwersytecie w szczecinie?

Gość z całym szacunkiem...
jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz :P :)

Skoro tak kiepsko napisałaś polski to nie masz co się wybierać na dziennikarstwo. Może i byś się dostała ale po co? Lekkości pióra nie nauczysz się na studiach. A poza tym większość dziennikarzy nie jest po dziennikarstwie :P

Gość ona ona
wszystko na poziomie podstawowym po prostu inaczej chcialam zaplanowac moje zycie po liceum a wyszlo jak wyszlo punkty to punkty ale kazdy mi mowi ze mam predyspozycje, nie boje sie pisac, z ta lekkoscia piora nie mam problemow chce sprobowac ale nie wiem czy mam szanse druga sprawa to finanse, jednak sa wymagane oplaty razem z dokumentami i nie wiem czy jest sens placic

To może zakręć się w jakimś wydawnictwie, np. lokalnej gazety. Do tego nie trzeba studiów dziennikarskich. a przy okazji idź na kierunek, który da Ci konkretne wykształcenie

Gość ona ona
ale czy jest sens isc na cos co mi niby da konkretne wyksztalcenie skoro ja chce byc dziennikarka? myslalam jeszcze o administracji ale tutaj to na pewno sie nie dostane:(

Gość Dziennikarstwo wcale nie jest
i potrzebne, żeby zostać dziennikarzem, a wręcz przeciwnie. Lepiej skończ jakiś kierunek, który pozwoli Ci ukonkretyzować pisanie

Gość ona ona
a jesli chodzi o administracje? czy mam szanse zeby dostac sie na uczelnie panstwowa?

A myślisz, że jak skończysz te studia to automatycznie zostaniesz dziennikarką? :D Nie jest tak łatwo. To elastyczny zawód. Ostatnio nawet czytałam artykuł w gazecie wyborczej - napisali, że w redakcji prawie nikt nie ma studiów dziennikarskich i nie wiedzą po co stworzono ten kierunek.

Gość ona ona
tylko gdzie moge "nauczyc sie dobrze pisac"? tutaj macie racje, samymi studiami nic nie zrobie, musze to z czyms polaczyc a mozecie mi napisac o administracji? dzieki

Gość Dziennikarstwo wcale nie jest
Nie nauczysz się dobrze pisać. To jest dar-albo się ma albo nie. Szlifujesz warsztat, uczysz się zawodu na stażach w gazetach.

Gość ona ona
bardziej mi chodzilo zeby podszlifowac, zeby unikac popelniania bledow, dlatego napisalam nauczyc sie