Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaś tam.....

Co powiedzieć na rozmowie kwalifikacyjnej.

Polecane posty

Gość jakaś tam.....

Proszę o pomoc! Odeszłam z pracy z powodu mobbingu po 2 miesiącach. Wcześniej pracowałam na czas określony na zastępstwo - 2 lata. Mam dobre referencje. Mam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną. Domyślam się, że może paść pytanie dlaczego zmiana? dlaczego odeszłam tak szybko? Wypowiedzenie wyszło ode mnie, nie podałam powodu i tak bym z nim nie miała realnej szansy na wygraną w sądzie. Jakie podać powody? Z jednej strony czasem warto być szczerym, a czasem po prostu przemilczeć i powiedzieć inny sensowny powód: praca nie spełniała moich oczekiwać, chcę czegoś więcej, chcę pracować dokładnie w moim zawodzie (pracowałam w zbliżonej dziedzinie).?

Ja bym raczej nie mówiła o mobbingu bo uwierz albo i nie ale większość właścicieli firm dzwoni do siebie z zapytaniem jakim byłaś pracownikiem, Lepiej powiedzieć że chcesz pracować w swoim zawodzie i że dzięki tej pracy będziesz mogła się rozwijać. Tyle. Nie wdawaj się w niepotrzebne dyskusje bo automatycznie zostaniesz skreślona. Trzymam kciuki napisz później czy dostałaś tą pracę :-)

Gość jakaś tam....
Wiem, że dzwonią... w dodatku mój ex szef sam potrafi zadzwonić jak sie dowie gdzie ktoś pracuje... znajomej tak zjechał opinie przed nowym, na szczęście nowy zlał kolesia... Dlatego odeszłam i dopiero szukam pracy w innym województwie nawet.