Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nebras

dzień wolny od pracy

Polecane posty

Czy orientuje się tu ktoś na temat dni wolnych od pracy? Mianowicie chodzi mi o to,że pracuję na umowę-zlecenie,zarabiam stałą pensję,powyżej najniższej krajowej,pracuję po 8 h dziennie,jak biorę sobie dzień wolny to szef potrąca mi dniówkę,czy to jest zgodne z KP? I czy jak sobota jest ustawowo wolna od pracy,chodzi o 01,05,2010 to czy tak jak przy normalnej umowie należy mi się za to dzień wolny w innym terminie?

wiem,że 1 maja jest wolny od pracy,ale w kodeksie pracy jest zapisane,ze jeśli dzień wolny od pracy (święto) przypada w sobotę to pracownik ma za ten dzień wolne w innym terminie i nie ważne,ze w wolną sobotę się nie pracuje

Gość dupa bobra22
pracując na umowę zlecenie nie należy ci się płatny urlop dzień wolny od pracy masz bezpłatny. jeśli masz w umowie napisane ze musisz przepracować dana ilość godzin to musisz niestety odpracować ten dzień wolnego. święta jak np1 i 3 maja 11 listopada masz wole lecz jeśli idziesz do pracy na tz dyżur nie masz płacone 100% ani nie przysługuje ci za to dzień wolny od pracy

Gość fjddkmdmzccmcnczn
uwolnijcie swoje mózgi, TO NIE BOLI

Gość Spadłam
Umowa zlecenie jest umową cywilno prawną.Jeśli pracujesz pod nadzorem pracodawcy powinna to byc umowa o prace,w razie kontroli często przy umowach zlecenie pracodawca łamie przepisy.Jak w tej umowie jest napisane ...wyszczególnione są dni i godziny ?