Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxzxxzcxxzxzxz

Ugotowalbym jakas latwa i szybka potrawe.

Polecane posty

Gość xxzxxzcxxzxzxz

Mieszkam sam i wcale nie gotuje- ani zbytnio nie umiem ani nie mam checi gdyz na jedna osobe nie bardzo sie chce. Znacie jakas prosta potrawe, zaraz pojde do sklepu wiec moge kupic skladniki.

Gość kkarrolinka
spaghetti kup makaron piers i sos do spaghetti łowicz

Gość kkarrolinka
w wersji urozmaiconej mozesz kupic tez ser zołty

Gość ja powiem tak......
kup sobie makaron...jajka i koperek.....ugotuj makaron wrzuć na patelnię z odrobiną masła do tego wbij jajka posyp zielonym koperkiem i smacznego :D

Gość xxzxxzcxxzxzxz
Po prostu jakis kompromis pomiedzy latwoscia przyrzadzenia a smakiem. Nie chce po prostu przygotowywac czegos przez pare godzin.

Gość kkarrolinka
spaghetti poł godziny

Gość xxzxxzcxxzxzxz
ja powiem tak.......>> jajecznica z kluskami ???? Chyba nabijasz sie ze mnie.

Gość ja powiem tak......
mój drogi to co ja zaproponowałam to jest kwestią ok 20 minut od zagotowania się wody no ale może sam zasugeruj co lubisz wtedy będzie łatwiej przecież wiadomo że nie wrzucę Ci tutaj przepisu na kaczkę z nadzieniem pomarańczowym :D

kup rybe w calosci, bez wnetrznosci, nakroj skorke nozem, nadziej w srodku maslem, przyprawami, wloz kilka plasterkow cytryny, zamknij wykalaczkami. poloz kilka plasterkow cytryny i masla na wierz. taka rybe poloz na folie aluminiowa, posyp naokolo mrozonke warzywna, posypa warzywa koperkiem i lekko posol calosc. zawin w ksztalcie torebki i zapiekaj okolo pol godziny pod koniec otworz torebkie i podpiecz jeszcze 5 min, najlepiej funkcja grilla ale niekoniecznie. pycha i szybko.

Gość ja powiem tak......
nie ja się wcale z Ciebie nie nabijam wiesz wszystko jest kwestią gustów i smaków kulinarnych a makaron podsmażony na patelni z cebulką i kiełbaską i do tego jajeczko plus koperek bardzo dobre ale Ty oczywiście nie musisz tego lubić

16:43 [zgłoś do usunięcia] ja powiem tak...... kup sobie makaron...jajka i koperek.....ugotuj makaron wrzuć na patelnię z odrobiną masła do tego wbij jajka posyp zielonym koperkiem i smacznego ale to jest naprawdę zajebista potrawa :D ja ją jeszcze ketchupem polewam. I to nie jest jajecznica z kluskami!:O

znam jeszcze taka wersje z kaszanka, robisz torebke z folii, na dno wsypujesz mrozonke warzywna, na to kladziesz obrana z flaka kaszanke, troche masla, soli i posypujesz tartym zoltym serem, zapiekasz okolo pol godziny w piekarniku i jesz bezposrednio z folii. odpada mycie naczyn! mozna to przyrzadzic na grillu, wszyscy goscie sie zachwycaja.

ja ze swojej strony równieżpolecam spaghetti.Nie umiem dużo gotować i nie chce mi sie długo stać przy garach,a że spaghetti jest proste i jest do tego moją ulubioną potrawą i jestem wege (więc jem bez mięsa spaghetti,zresztą z mięsem jest niesmaczne jak dla mnie) to jem właściwie co drugi dzień :D :P

Gość xxzxxzcxxzxzxz
Ja juz dawno przestalem zwracac uwage na smak, po prostu jem to co mam w lodowce, czasami nawet to samo przez kilka dni na sniadanie, obiad i kolacje. Dajcie kilka przepisow, sprobuje cos zrobic.

Gość kkarrolinka
ja tez uwielbiam spaghetti ale tylko s sosem łowicz, i praktycznie moze byc bez miesa

Gość xxzxxzcxxzxzxz
spaghetti robilem kiedys ale jakos sos mi nie smakowal, moze sprobuje ten sos co piszecie. Kupowalem rowniez gotowe dania ale niewazne co kupilem czy golabki, fasolke czy klopsiki to smakowalo tak samo.

bierzesz 2 kawalki chleba tostowego, na jeden kladziesz szynke, pomidora, cebulke, przyprawy np. bazylie i ser zolty, albo co lubisz, zamykasz w formie kanapki, przyciskasz (bez przesady), roztrzepujesz jajko na talerzyku, maczasz ten chleb z obu stron do maksymalnego wciagniecia i smazysz, z obu stron.

Gość xxzxxzcxxzxzxz
Ta kanapka sie nie rozwali ? A gdzie sie ja smazy, na patelni ?

Gość ide do kuchni
chetnie skorzystam z tych rad ale jak mi cos nie wyjdzie to autorki przepisow podam do sadu 🖐️