Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ucho uszko

ból ucha u 4ro latka -czy przejdzie sam?

Polecane posty

Gość raczej nieee
uwazaj na powiklana, ale narazie sprobuj cos przeciwbolowego, dziala tez przeciwzapalnie, jak masz moze krople dicortinef to zakrop a jak nie to zrob oklad z ziemniaka na ucho ja osobiscie nie mialam okazji probowac, ale wiele kolezanek poleca. Nie radze stosowac metody z wkladaniej specjalnej rosliny (niestety nie pamietam nazwy) do ucha bo czesc moze zostac i dojdzie do zakazenia

Gość podaj leki przeciwbólowe
i jutro do pediatry. To może być zapalenie ucha środkowego lub wewnętrznego i jeśli nie będzie odpowiednio zdiagnozowane i leczone może doprowadzić do niedosłuchu, albo całkowitej głuchoty.

czy Ty wiesz, co to znaczy ból ucha??? :O Chyba nie, bo gdybyś wiedziała, to natychmiast byś biegła z dzieciakiem do lekarza, zeby dał konkretne leki, które by małemu ulzyły co to za pmysły, żeby babcinymi sosobami leczyc takie rzeczy u czterolatka :O

Gość raczej nieee
ja nie mowie ze ma tak leczyc :) ale skoro nie ma ochoty badz mozliwosci pojsc dzis z dzieckiem do lekarza to radze w jaki sposob ulzyc dziecku badz co badz w cierpirniu, bo zapalenie ucha to straszny bol i samo nie przechodzi , tak jak juz pisalam moze doprowadzic do powiklan

Gość raczej nieee
tak na marginesie ja nie rozumie jak niektorzy ludzie moga wciskas sobie badz dzieciom takie zielone paskudztwo do ucha , ze niby pomaga. Ogladalam osobiscie program o tym jak to wyglada, jak ten lisc po kilku minutach rozklada sie i jak jego czastki zostaja w uchu, jak wyleca to pal licho, ale zdzrza sie ze zostaja i zaczynaja gnic, wtedy dopiero zaczyna sie jazda. Ale przy uchu obowiazkowo lekarz

gdyby było to coś strasznego to dziecko by się nie skarżyło tylko by płakało i miało gorączkę. Moze to lekkie zaczerwienie. Ja bym nie pędziła na całodobowy dyżur gdzie jednak lekarze są mniej wykwalifikowani bo ich rola polega tylko na odsyłaniu ciężkich przypadków do szpitala a lżejszym podaniu leków przeciwbólowych i zaproponowaniu wizyty następnego dnia w swojej przychodni. Dałabym leki przeciwbólowe apap, nurofen, ibum, ibufen, panadol. Którykolwiek z nich i obserwowała dziecko. A jutro poszła do swojego pediatry na wizytę. Jeśli dziecko płacze z bólu, ma gorączkę, albo z ucha coś wycieka, brzydko pachnie, jest zaognione, spuchnięte to wizyta jeszcze w dniu dzisiejszym jest konieczna.