Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...grubonoga

Grube nogi ;/

Polecane posty

Gość ...grubonoga

Problem mam z nogami. Bluzkę nosze M-kę [a i tak to przez biust, bez stanika S jest super], ramiona w miarę szczupłe, brzuch może nie płaski i piękny, ale nie odstaje szczególnie. Do pasa - czuję się ślczna. Nogi - katastrofa ;/ Nie mieszczę się w rozmiar 32. Nogi mam grube, strasznie. I nie chcą zejść... [brzuch 75, biust 89.... jedno udo 90...] Pozstanowiłam biegać przez kilka tygodni rano, udawało mi się po 2 tygodniu przez 1,5 godziny. Wieczorem- rower. Po 7 tygodniach dodało mi się 3cm w łydkach - same mięśnie!! Co mam zrobić :( Nie mogę spódniczek nosić bo naprawdę mam wielkie łydy i uda. Rzekłabym że chorobliwie bo wyglądam więcej jak śmiesznie - do cyrku!! Lekarz zalecił mi te biegi bo chorób nie mam, ale jak się skończyło to pisałam :(:(:(

Gość Sabrinka_35
Hej Ja mam podobnie - góra rozm M a dół L/XL i odwieczny problem z kupnem kozaków... Macie jakieś sposoby ?

Gość hmmmmmm;/
podobno po bieganiu jeszcze bardziej gora chudnie ... a co do nog to zawsze mialam szczuplejsze od gory wiec ciezko mi cos poradzic ale ja sie zawsze rozciagam tzn podpieram sie sciany i robie jakby pompki tylko ze na nogi bardziej napieram i sie staja smuklejesze lydki:) a uda to tylko cwiczonka areobowe i rozciagajace jedynie pomoga nic silowego:)

Gość Sabrinka_35
Dzięki.;) Jakby ktoś miał jakiś sposób na wyszczuplenie nóg proszę napisać.:)

ja próbuje też wyszczuplić. Jak na razie moje spostrzeżenia - bieganie - raczej nie - lepszy marszobieg, a potem solidne rozciąganie. Stepper - nie koniecznie. Ja ćwiczę callanetics - uda są w miarę ok (w 2 miesiące 6 cm mniej), gorzej z łydkami - ale nad nimi pracuję. Jak już uporam się z nimi - zdradzę sposób. :)

Gość kkkarroolinka
jedno udo 90???to niemozliwe chociaż 60 to nie jest tak duzo a zwiec moze i 90,,,, wpółczuje

ponoc dieta dukana wyszczupla takie miejsca i pływanie Obawiam sie ze za wiele nie zdziałasz, bo taka twoja uroda. tez tak mam, tylko mniejsza rożnice. Zawsze wśrod innych moje nogi sa najgrubsze. Wyglądam jak Beonce wśród tancerek. Zawsze one śliczna a ja z tymu udami, echh.. Z ta beonce to porównuje tylko proporcje ;-)

do autorki - zawsze miałaś takie nogi? Chodzi mi o proporcje - dół do góry. Jeśli nie, to może masz jakieś zastoje limfatyczne np. obrzęk limfatyczny. A ile ważysz i mierzysz?

aleocochodzi - nie ma diety, która wyszczupla konkretne partie :) niestety :( Ja na miejscu autorki robiła bym tak - rozbudowała trochę górę, spróbowała odchudzić dół - trochę drastyczne, ale skuteczne. Faceci, którzy pakują na siłowni tak robią - trzeba utyć parę kilogramów, a potem ćwiczyć siłowo górę a aerobowo dół - wtedy proporcję sylwetki Ci się poprawią.

Gość kkkarroolinka
nogi w udach 90 to koszmar dla kobiety....

dukan pisze, że jak babki maja problem ze schudnięciem ud, to właśnie dzięki jego diecie, można je wyszczuplić, nie pamiętam na której stronie. Mi drastycznie przy diecie, czy ćwiczeniach spadają cycki, normalnie mam spore C a, kiedyś po 3 miesiącach ciężkiej fizycznej pracy, schudłam może z 5 kg, a z cycków nie zostało nic.

bo nie powinno się stosować diety redukcyjnej tylko ćwiczyć :) ostro na siłowni, w domu. Mi tez cycki lecą na dietach, teraz taka głupia nie byłam :) Cycki prawie w całości zostały ;)

a jeśli chodzi o Dukana - zapewniam Cię i daję sobie głowę uciąć, że nie ma diety redukującej tłuszcz w konkretnych partiach - nawet na logikę.... jak ukierunkować chudnięcie na pośladki? Nie da się. Każdy chudnie inaczej. To zależy od typu sylwetki, wieku, płci - kobietom najszybciej lecą cycki, facetom brzuchy i również cycki ;) (jeśli takowe posiadają). Jedne chudną szybko w talii, inne w udach, a jeszcze inne nie chudną - cholera wie czemu.

Gość mixipixi
lusiaaa mam pytanie o callanetics...piszesz ze w 2 miesiace w udach ubylo ci az 6 cm...wow:) jak czesto cwiczylas i czy cwiczylas tylko callana???

Witam, a co myślicie o body space ? uważam, ze powinno pomóc troszkę http://www.body-life.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=62 to przede wszystkim odchudzanie dolnych partii ciała, wypróbowałam jakieś 2 lata temu i polecam ogólnie dla osób chcących zrzucić kilogramy, niestety teraz nie potrfie się zmobilizować, mam nadzieję że niedługo pójdę po rozum do głowy i zacznę ponownie ! Lusia gratuluję zrzuconych kilogramów, patrząc na Twoją stopkę przypominam sobie siebie sprzed 7 lat, w 3 miesiące zrzuciłam wtedy koło 25 kg, niestety teraz juz mi tak nie idzie :( Jak możesz to napisz po krótce, jak dokonujesz az takiego spadku wagi i jaką dietę stosujesz. Pozdrawiam, M.

pierwszy miesiąc (luty) - Callan 3-4 razy w tygodniu + 15 min. steppera po ćwiczeniach + hantelki na ramiona (łącznie 2 godz.). W marcu dodałam siłownie - różnie 2 do 4 razy w tygodniu, a tam - treningi naprzemienne - raz rozgrzewka na rowerku + rozciąganie + ćwiczenia siłowe (duża liczba powtórzeń przy małym obciążeniu), a raz - bieżnia - 30/40 min. w tempie 6,7 km/h (marszobieg) + rozciąganie + rowerek z małym obciążeniem. No i dietka 1000 kcal.

no nic coś widzę, ze siedząc na duupie kilogramy nie spadną :) Życzę dalszych sukcesów i jeszcze raz gratuluję ! 🌼 Możesz być przykładem dla każdej z nas, że jak się chcę zrzucić 10 kg w miesiąc to jednak z odrobiną samozaparcia się to udaje :) Super i jeszcze cycki pozostały w prawie nienaruszonym stanie, podwójny sukces ! brawo!!!

Gość Koko_30_wiosna
Ja mam ok.62 w udzie i ok.39 w łydce.....:(

a ja mam 54 w udzie za to 39 w łydce :P I nic nie pomaga - ni dieta ni ćwiczenia. Chyba dam sobie odessać! Czekam na autorkę, bo ciągle myślę, że 90 cm nie można mieć!

tyłek ok - 89 ;) i wysoko. Napisałam i tyle :P To Ty cieniutki jesteś w nóżkach, oj cieniutki :) Jak myślisz, prawda z tymi 90 cm w udzie? Brałam centymetr i doszłam do wniosku że nie możliwe :P

Pamietaj ... nie ma rzeczy niemozliwych ;) Nie podoba mi sie typ kulturystyczny, lubie szczuple cialko (swoje, nie innych facetow ;) ), dlatego w te strone ide, ale jak tak czytam ... to sie troche zastanawiam, bo zeby miec mniejsze wymiary niz kobiety, ktore "malo" waza? :o Wiem, ze mam zaburzony obraz swojej sylwetki, no, ale zeby az tak bardzo? Zrobilem zdjecie lydki "w napieciu"... yyy ... i tam sa chyba kosci: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/028df19eb24d31dc.html Cholera, ale ja mam owlosienie, dobrze, ze w innych miejscach depiluje :d (sorry za szczegoly). Pokazesz swoje lydki? - oczywiscie tylko w sensie "dietetycznym" :)