Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mamusia

Odstajace uszka u niemowlaka

Polecane posty

Gość mama mamusia

WItam, mam problem jak w tytule, moj synus ma jedno odstajace uszko i glowke lekko zdeformowana w "trojkat".. Czy da sie to naprawic w jakis sposob poki maly ma 5 miesiecy? Czy moge o tym zapomniec? ;/

Gość agataxx00
widocznie odstajace uszka moze mieć po rodzicach. a jak ty chcesz naprawić głowkę u niemowlaka ? jezu normalnie nastepne prowo

Gość mama mamusia
Wybacz, ale nie zycze sobie abys mnie obrazala! Jezeli nie masz dziecka, to po co sie udzielasz? (widac odazu ze nie masz pojecia o czym napisalam wczesniej). NIE! Dziecko nie ma odstajacych po rodzicach, poniewaz ani mamie ani tacie nic nie odstaje:p To efekt spania na jednej stronie, a dokladniej na jednym boku. Juz wszystko jasne?

Gość agataxx00
w ktorym momenice cie obraziłam? czytaj zrozumiale MOZE miec po rodzicach

moja mama korygowała uszy mojemu bratu przyklejała mu uszka plastrem do główki i zakładała czapeczkę wiem że takie dzieci nie lubią czapeczek ale możesz spróbować z tym plasterkiem

Mój syn ma odrastające uszy. Taka jego uroda. Teoretycznie biorąc pod uwagę ze chrząstka z której zbudowane jest uszko może się jeszcze odrobinkę uformować mogłaś wykonywać jakieś zabiegi zaraz po urodzeniu( które nie dają 100% pewności a niestety ale meczą dziecko). Teraz pozostaje tylko operacja plastyczna (co moim zdaniem jest czystą głupotą i stawianiem wyglądu zewnętrznego wyżej nad wartość człowieka).

Gość agataxx00
moj szwagier ( bo tak polecil mu lekarz) przyklejał swojej corze z tyłu za uszami klej taki do protez i przyklejał do ucha - PODZIAŁAŁO

Gość do agata xx00
agata ,a ten klej łatwo było pózniej usunać?

klej do protez jak każda inna maź i każdy inny klej może wywołać reakcję alergiczną na skórze. Skóra w okolicach ucha jest bardzo wrażliwa i wszelkie takie infekcje trudno się boją. Trzeba pamiętać żeby dokładnie wycierać maluszka za uszkami bo od wilgoci mogą zrobić się zmiany skórne. Zapytaj pediatry co sądzi na temat ciapania dziecka klejem do protez który jest przeznaczony dla osób starszych.