Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .przyszła..mamusia.

Już nie wytrzymuję ;(

Polecane posty

Gość .przyszła..mamusia.

Hej. Jestem w 37 tc. Od trzech dni kłuje mnie pod lewym barkiem. Hdy biorę głebszy oddech kłuje mnie jeszcze bardziej ale i pod barkiem, i pod lewymi żebrami. Niema nawet mowy o spaniu na lewym boku. Boli mnie dodatkowo lewa pierś, czyli niepatrząc cała lewa strona od barku aż po żebra jest obolała. Nie spałam dwie noce, wczoraj wzięłam 1 apap i tylko dlatego zasnęłam. Jak myślicie, co to może być ? Zaczyna się wytwarzać normalne mleko, czy może przewiałam sobie pierś, a może to na tle nerwowym ? Pomóżcie, bo już nie daję rady z tym bólem, a nic przeciwbólowego nie mogę brać , bo zaszkodzę dzidziusiowi. Pomocy !!!! :( ps. Czy moze to miec coś wspólnego z krzywym kręgosłupem i skrzywionymi barkami ? Mam taką wadę postawy, może dlatego ?

Gość dziecko juz uciska
i calkiem mozliwe ze uciska na jeden z nerwow i z tad te dolegliwosci

Gość agataxx00
zadzwon do swojego ginekologa- napewno ci pomoze

współczuję Ci bardzo.. ja jestem w 19 tc i od tygodnia ostatnio też mnie boli lewa strona.. plecy żebra podobnie jak Ciebie (tyle że mnie nie boli pierś) powiedziałam lekarzowi i stwierdził, że to może być od skrzywienia kręgosłupa niestety dlatego niezabardzo można na to poradzić.. ja bym Ci poleciła jakiś lekki masaż i bardzo lekką gimnastykę żeby trochę się poruszać i chyba nic więcej :( trzymaj się ciepło i zdrowo ❤️

Gość to idź do lekarza
dziewczyno, jesteś teraz odpowiedzialna za siebie i dzidziusia, nie zadawaj takich pytań na forum, tylko zgłoś się do specjalisty.

Gość doada
pod żebrami kłuje bo dziecko uciska :-/ mnie kłuło, piekło itd przez miesiąc dopóki brzuch się nie obniżył. więc przestańcie pieprzyć, że to coś nowego, bo pewnie nigdy w ciąży nie byłyście. a to normalne zwłaszcza w 37 tc gdzie brzuch jest duży a dziecko naciska na wszystko

Gość .przyszła..mamusia.
Dzięki za odpowiedzi. Jakoś to przetrzymam, w ciągu najbliższych 3 tygodni odbędzie się poród, więc dobrze, że taki ból pojawił się pod koniec ciąży. Trochę mam wątpliwości co do tego, czy niemam przewianej piersi, więc moja mama mi poleciła nosić pieluchę tetrową pod stanikiem. Teraz ból troche ustapił, mam nadzieje, że jeszcze się zmniejszy, bo szczerze jeśli to faktycznie przez dziecko i nic sie z tym bólem nie będzie dało zrobić do końca ciąży to chyba niewytrzymam :(

bez zadnych przeszkod wez paracetamol,apap i inne lekkie srodki przeciwbolowe.dzidziusiowi nic nie bedzie.....a to uroki konca ciazy...nie chce straszyc ale moze byc jeszcze gorzej...ja nie spalam tydzien przed porodem dzidzius wypychal wszystko co bylo mozliwe