Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zacofana kucharzyna

jak zabielic pomidorówke śmietana?!

Polecane posty

Gość zacofana kucharzyna

z gory dziekuje za instrukcje..ugotowalam zupke, dodałam juz przecier tylko teraz nie wiem jak ja zagęscic smietana?! mam smietane w kubeczku i nie wiem czy prosto z kubka do gara czy to sie jakos z woda i maka rozprowadza?! pomocy dziewczyny!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak......
wlej śmietankę do jakiegoś garnuszka dosyp mąki rozmieszaj i dolej do tego odrobinę tego gorącego wywaru to uchroni przed robieniem się klusek....i wlewaj powoli do gotującej się zupy cały czas mieszając i co chwila sprawdzaj żeby nie była za gęsta i nie leciała maką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak......
a jeśli nie chcesz używać mąki i mieć typowo rosołową zupę to do śmietany dodaj troszkę wywaru i wlej do zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię tak: trzy łyżki mąki, śmietana do zupy, w miseczce, dolewam zupy z garnka i za chwilę mikserem do uzyskania odpowiedniej gęstości i sruuuu do garnka....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak mi sie wydajee
Ale musi być pyszna ta zupka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i rób pomidorówkę z pomidorów w puszcze - włoskie pomidoty w zalewie własnej, kosztują ze 3 złote w lidlu ... koncentrat to przezytek... i nać pietruszki dodaj..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak......
bmblondyn...podziwiam że chce Ci się mikser brudzić :D drzewiecki...z tymi pomidorami z puszki też może być dobre tyle że ja co roku robię sama przecier pomidorowy i soki więc nie używam gotowców ...zielona pietruszka jak najbardziej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie dodaję mąki do pomidorówki, a śmietanę nie do garnka tylko do talerza do tego trochę zupki - mieszam dokładnie łyżką i dolewam odpowienią ilośc zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja smietany nie dodaję... ewentualnie kefirek i to tylko do talerza... zupa szybciej sie psuje jak ją zabielisz w garnku..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na ratunek już za późno...
ja osobiście wlewam prosto z kubka i nigdy mi się nie zważyło :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×