Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga1244

wychowaczy a ciaza

Polecane posty

Gość iga1244

jestem na urlopie wychowawczym. kilka tyg temu poinformowałam z-d pracy o zamiarze powrotu do pracy od 10.05. dostałam skierowanie na badania okresowe. okazało się jednak ze jestem w ciazy.lekarz sugeruje L4 od 10.05. nie poinformowałam jeszcze firmy ze jestem w ciazy i nie wiem tez kiedy to zrobic. czy jesli pojde na l4 to mam wykonywac te badania okresowe? moze ktos był w podobnej sytuacji? poradzcie...

Gość tekila tekila
ja byłam w podobnej sytuacji, we wrześniu 2008 urodziłam synka (całą ciąże do rozwiązania pracowałam) do połowy lutego 2009 miałam urlop macierzyński później urlop wypoczynkowy i chciałam wrócić do pracy ale dostałam krwotoku więc byłam na l4 = 6 tygodni, lekarz stwierdził że powinnam odpocząć i zdecydowałam się na urlop wychowawczy we wrześniu 2009 okazało się że jestem znów w ciąży (poradziłam się prawnika) który polecił mi napisanie pisma że zamierzam wrócić do pracy od 02.11.2009 zakład pracy przysłał mi skierowanie na badania KONTROLNE (gdyż przed wychowawczym byłam na zwolnieniu lekarskim 6 tygodni jednak badania okresowe mam ważne do końca czerwca 2010), jednak mój ginekolog stwierdził że jest to ciąża zagrożona i już w połowie października położył mnie do szpitala, więc od 2 listopada jestem na zwolnieniu lekarskim, ja badań kontrolnych nie robiłam może choć troszkę pomogłam ale to były badania kontrolne - zadzwoń do inspekcji pracy

Gość iga1244
dziekuje ci bardzo:))) mam nadzieję ze z Twoja ciążąjuzwszystko w porzadku. szczęsliwego rozwiązania:)

Gość iga1244
nikt wiecej nic mi nie doradzi??