Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ferantatka

co to moze byc? prosze o rade! pilne!

Polecane posty

Witam. Mam problem. Biorę duphaston na uregulowanie miesiączki od 16-25. cykl moj trwa 30 dni. mialam miesiaczke 1 marca bylo podejrzenie ciazy dwie kreski na tescie plus beta hcg 257 poszlam na usg do ginekologa powiedziala ze powinna byc miesiaczka ze jak w ciagu tygodnia nie dostane to zebym sie zglosila no i faktycznie dostalam. nie potrafila mi wytlumaczyc dlaczego takie wysokie stezenie bylo bety. dodam ze w tamtym miesiacu piersi mnie bolaly od 20.03-31.03 i 1.04 dostalam okres. teraz mam 23 dzien cyklu piersi mnie bola od 19.04. kochalam sie prawie kazdy dzien w miesiacu z facetem, stosujemy stosunek przerywany. ostatnio kiedy uprawialismy seks bolalo mnie po prawej stronie i nie wiem czemu. od 3 dni ten bol sie utrzymuje czasem lagodniejszy jest czasem mocniejszy i bolesne skurcze pochwy(ale nie przy stosunku!)od wczoraj jak by sie cos dzialo w srodku. bylam u ginekologa 19.04 na kontroli po prostu. wszystko bylo ok. aczkolwiek mam kilka pytan: 1.czy przerwanie duphastonu 25 dnia zaszkodzi ewentualnej ciazy? 2.jest sens robienia bety przed miesiaczka? 3. czym moga byc spowodowane objawy ktore opisalam? przemknela mi przez mysl ze moze ciaza, ale chyba za wczesnie bym sie jakos inaczej czula Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość justineq
czy nie jest oczywiste jeśli 2 kreski są na teście? a miesiączkowac możesz do 6 miesiąca ciąży. każda kobieta ma inaczej.

ale pozniej bete robilam w dniu zaczynajacej sie miesiaczki i wyszlo 0,1... chyba doszlo do samoistnego poronienia...

Gość justineq
zrób jeszcze jeden test.. może to była ciąża pozamaciczna, ciekawe że gin. nic nie wykrył.

moja ginekolog jest wredna kobieta. test z krwi czy domowy test lepiej? a jesli z tamtego miesiaca nic nie bylo, to bym chciala wiedziec czy z tego miesiaca przypadkiem nic tam nie jest, kiedy najwczesniej moge zrobic test beta hcg z krwi?

Gość justineq
ten z krwi jest moim zdaniem skuteczniejszy. pamiętam jak byłam w ciąży a test mi wykazał że nie. dopiero po zbadaniu krwi dowiedziałam się że jestem w 6 tyg ciąży.

poza tym w styczniu juz mialam podejrzenie ciazy pozamacicznej co sie okazalo przy laparoskopii? ze torbiel 4 cm. 4 lekarzy bylo przekonanych ze to ciaza pozamaciczna...

Gość justineq
powinnaś zmienić ginekologa. i zrobić te badanie krwi.

Gość justineq
badanie krwi wykrywa ciążę po kilku dniach

a nie orientujesz sie jak z tym duphastonem? myslalam zeby brac do 26 dnia pojsc na krew, odebrac wyniki 27 i sie zastanawiac czy dalej brac czy nie, a co do lekarza to koniecznie zmienie...boje sie ze nagle odstawienie go, moze spowodowac przy ewentualnej ciazy ze cos nie tak pojdzie...

Gość justineq
widzisz duphaston i inne podobne leki działają na różne sposoby. jeśli nie jesteś w ciąży to reguluje miesiączki natomiast jeśli zaszłaś, to on ją podtrzyma. niby dziwne, ale tak to jest.

okaze sie, w poniedzialek pojde na bete :) w nastepnym cyklu mam jeszcze miec od 16-25 przez nastepne dwa od 19-25 pozniej kolejne dwa od 21-25 a pozniej bez...boje sie tylko ze sie znowu rozreguluje jak przestane go zazywac...

jutro wyniki(mam nadzieje) w srode do ginekologa, bo bol jajnikow nadal jest... okaze sie co sie dzieje... dzis 26 dc postanowilam brac duphaston do czasu az dostane wyniki, bo nie wiem czy nagle przerwanie przypadkiem nie zaszkodzi...

bierz go dalej aż do wizyty u ginekologa. duphaston mozna stosowac w ciązy.