Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szklanka wody dla urody

Ziemia egipska

Polecane posty

Gość boje się powiedzieć komukolwie
dobra jest !

Gość bardzo dobra nazbierałam
jak byłam w Egipcie na wycieczce. Używam codziennie, rozprowadzam ją pędzlem.

Tak dobra i wydajna tylko trzeba uważac żeby podróbki nie kupić. I używac z wyczuciem żeby nie zrobić sie na arabkę :p

Gość Ziemia Egipska BIKOR
Nie daj się nabrać na tanie podróbki na allegro!!!! Zobacz sobie tylko skład prawdziwej Ziemi Egipskiej BIKOR, jest o niebo lepszy od reszty dostępnych na aukcjach internetowych. Można powiedzieć że takiego składu nie ma żaden inny puder! Ziemia Egipska BIKOR (Egyptische Erde) jest kosmetykiem dostosowanym do każdego rodzaju cery. Należy do nielicznej grupy kosmetyków upiększających i pielęgnujących, za względu na swój imponujący skład. Egyptische Erde BIKOR zawiera hydrolizat kwasu hialuronowego, jeden z najlepszych środków nawilżających. Substancja higroskopijna - przyciąga i zatrzymuje wodę w naskórku. Ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wody z naskórka) oraz tworzy na powierzchni skóry delikatny film, który zabezpiecza skórę. Kosmetyk w swoim składzie posiada również ester witaminy E, charakteryzujący się działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry. Przeciwdziała uszkadzaniu komórek i powstawaniu stanów zapalnych. Dodatkowo, posiada właściwości zmiękczające i poprawiające koloryt skóry. Masło Shea, otrzymywane z miąższu owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka), zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe. Stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB. Posiada silne właściwości kondycjonujące i nawilżające. Egyptische Erde zawiera również palmitynian retinylu, trwalszą formę witaminy A. Charakteryzującą się znacznym działaniem emoliencyjnym - zmiękczającym skórę. Stymulujące działanie polega na zmniejszeniu zmian związanych z procesem starzenia się skóry. W bogatym składzie kosmetyku znajduje się także olej arachidowy, posiadający właściwości zmiękczające oraz emoliencyjne. Doskonale kondycjonuje skórę zapobiegajc jej podrażnieniom. Olej z nasion jojoby, jest wysoce biozgodny ze skórą i zapewnia niezwykłe właściwości pielęgnacyjne. Dodatkowo odżywia, zmiękcza i nawilża skórę, może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz jest bardzo pomocny w leczeniu podrażnień skóry. Więcej na: www.egyptische-erde.pl albo www.bikor.pl

Gość ja sama nosze tez grzywke
ja nie jestem zadowolona, produkt przereklamowany wg mnie

A ja jestem zadowolona z ziemi bikor'u, nawet bardzo:) kupiłam sobie kiedyś na poprawę humoru:P Bardzo fajny pudro-bronzer, mojej cerze "skłonnej do wyprysków" służy wyśmienicie ;)

Gość fiofdp
nie widzę róznicy między ziemia egipska a zwykłym pudrem brązującym. Szkoda kasy. Kolor nie dla wszystkich

Skoro nie widzisz różnicy, to może nie miałaś do czynienia z oryginalną ziemią bikor'u? Bo ja widzę ogromną, przede wszystkim w trwałości makijażu no i samym wyglądzie twarzy. Słyszałam też, że używają jej profesjonalne makijażystki, więc to chyba mówi samo za siebie...

Gość nddlrfd
mam oryginalna ziemie egipską. Nie podoba mi sie efekt jaki daje. Ma bardzo ciemny, brudnawy kolor. Wole złociste, delkatne odcienie. A czym sie rózni od zwykłego pudru brązujacego?

Ja mam tą firmy bi kor i jestem bardzo zadowolona :) Kupię ją z pewnością ponownie jak ta mi się skończy.

No wiesz nddlrfd, każdemu podoba się co innego:) Mi akurat ziemia bikor'u przypadła do gustu i owszem uważam, że jest dużo lepsza od zwykłego pudru brązującego. Przede wszystkim, jak już zresztą napisałam wyżej, jest dużo trwalsza. A poza tym jest jednym z niewielu kosmetyków kolorowych, który dobrze współgra z moją skórą;) Bo z natury mam dość wrażliwą cerę i często przy innych kosmetykach zaraz miałam jakieś zmiany na twarzy, przy ziemi tego nie mam :)

Gość maammamamamamamamhahahalalaalk
Witajcie, jestem wizazystka. Wg mnie jest to produkt przereklamowany. Nie podoba mi sie ten kosmetyk. Znam jego zwolenniczki, jednak ja go nie uzywam, poprostu mi nie pasuje.

Nie wiem czy przereklamowany czy niedoreklamowany, ale ja używam ziemi BIKOR i uważam, że jest to naprawdę porządny kosmetyk. Jedne z niewielu, który wart jest swojej ceny.

Zgadzam się i popieram powyższą opinię. Ziemia egipska bikor, to porządny kosmetyk, 'wtapia' się w kolor skóry, po nałożeniu w ogóle nie widać, że jest coś na twarzy. Po fluidach zawsze miałam ślady, w sensie widać było, że coś nakładałam, nie zawsze to naturalnie wyglądało, a z ziemią nie mam tego problemu, nawet na tych mikroskopijnych włoskach na twarzy nie widać, że coś na niej jest. Trzeba trochę poćwiczyć, żeby nauczyć się dobrze aplikować, ale jak już ogarniemy tę sztukę, to efekty są rewelacyjne :) Przynajmniej ja tak mam, no i w zasadzie wszystkie moje koleżanki, które używają ziemi mają podobne zdanie :)