Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czikalala

PRL - moda damska

Polecane posty

Gość czikalala

Hej, mam do was prośbę - niedługo wybieram się na iprezę tematyczną 'PRL", więc strój jest obowiązkowy. Może ktoś mógłby mi poradzić (pokazać jakieś zdjęcie z internetu) co mogłabym na siebie włożyc i jak się uczesać/pomalować? Najlepiej żeby było PRLowskie, ale wciąż w miarę seksi ;) Pozdrawiam serdecznie!

Gość meszugene
za czasów PRL nic nie bylo sexy :o 🖐️)))))

Widziałaś film ,,Kogel Mogel"? Ubierz się jak żona profesora :)

Gość czikalala
widziałam, ale dawno temu, i, prawdę mówiąc, nigdy nie zwrócilam na to uwagi :(

Gość zalezy z jakich lat
ale kup sobie sukienke z lumpeksu w ktorej ci ladnie ( material najlpeje kremplina ( czyli taki sztuczny z wygniatanym zworem). Zrob siobie niebotycznie wysoki tapirowany kok. Jakby W PRLu nic nie było sexi, to byscie nie przyszli na świat...

Gość zalezy z jakich lat
PRL trwal od 1945-89, wiec moda sie zmieniala. Wejdz na fimy z tamtych lat, nie musza byc polskie, moda byla taka sama jak na swiecie, tylko o 5 lat spozniona.

Najlepiej gdybyś skombinowała jakiś ciuch autentyczny z tamtych czasów. Inne były ciuchy w latach 70 i inne w 80, a jak wiadomo moda wciąż zatacza koło. Zależy więc czy wolisz dzwony czy np bluzki z napakowanymi ramionami;)

Gość czikalala
najbardziej to bym chyba chciała jakąś kieckę ;) niestety, moja mama pozbyła się wszystkich ciuchów z tamtych czasów, więc wychodzi na to, że zrobię sobie rundkę po lumpeksach ;) może uda mi się coś znaleźć...

Gość gość
Wydaje mi się, że już nie ma wzorów typowych dla PRLu jeśli chodzi o modę damską.. no chyba, że te cudowne marynarki w krate! :) Ale np. body teraz było modne i na pewno na lato jeszcze wróci więc ja jak na razie śledzę trendy na stronie https://mewa24.pl/562-body i jeśli powrócą to na pewno dam znać!