Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajhfdskl

staz-kilka pytan-moze ktos wie

Polecane posty

Gość ajhfdskl

dostalam dzis skierowanie na staz z urzedu. mam pytanie na jedno miejsce na staz wysylaja wiecej osob,czy przydzielaja jedna osobe. chodzi mi o to czy czeka mnie walka o to miejsce ? czy urzad doplaca do dojazdów ?

Gość może być wiecej osób
na jedno miejsce - zakład pracy zdecyduje, kogo wybrać. Za dojazdy zwrócą ci pieniądze na koniec każdego miesiąca.

Czasem są rozmowy niby kwalifikacyjne. Czyli walka o jedno miejsce. A czasem potrzebują po prostu kilka osób i biorą. UP zwraca za dojazdy tylko musisz mieć jakieś pisemko na przykład z PKS jeśli autobusem dojeżdżasz. O to musisz się konkretnie spytać w UP, ale na pewno zwracają.

Gość ajhfdskl
ok dzieki tez tak myslalam ale dzisiaj w urzedzie oferte ta zawiesił po tym jak mnie skierowal, byłam tam zapisana jako jedyna,stad moje pytania. sama sie zdziwiłam a jak bede dojezdzac samochodem ? bo do tego miejsca nie ma dojazdu za bardzo?

Gość może być wiecej osób
To nie wiem -ale też zwracają za benzynę. Jak dokładnie - to się dowiedz w Urzędzie Pracy, a może ktoś tu napisze.

Gość ja dzis bylam wlasnie w pup
dostalam skierowanie na staz i bylam juz ktoras z kolei. zwracaja jak dojezdzasz z innej miejscowosci ale autobusem lub pkp. za samochd nie i za autobus miejski tez nie

jeśli dojeżdżasz samochodem to tez zwracają ale nie tyle ile wydajesz na benzynę tylko liczą wtedy najtańszym środkiem lokomocji czyli tak jakbyś jechała autobusem. na stronie urzędu są takie regulaminy i wnioski więc poczytaj.. na pewno będziesz musiała przedstawić dowód samochodu i fakturę za paliwo

Gość ajhfdskl
na tych kartach z propozycjami stazu wpisuja nazwiska osob ktore skierowali na ten staz i widzialam ze tylko ja tam bylam zapisana. wpisywal mnie jako pierwssza a potem zawiesil oferte.juz zglupialam w poniedzialek mam dostac odpowiedz w tej sprawie od kierownika tej firmy.dzis bylam na rozmowie ale sie denerwuje