Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Ogólnie rzecz nazywając polityka to bagno. A jakiego jest koloru nie zmienia charakteru i konsystencji :)

moj dobry znajomy byl w afryce w zimbabwe bodajze nie pamietam dokladnie i wrocil i przywiozl mala walizke pieniedzy otwiera ja wszyscy WOW WOW a on ze to jest nic nie warte taka maja mocna walute:D:D

Gość z Nepoalu ?
Tylko widzszi w Nepalu władcom absolutnym jest król, dopiero kilka lat temu zdegenerowana rodzina królewska została oprotestowana w wielotysięcznych manifestacjach, tłum rządał ich ustąpienia, nie wiem jak to sie skończyło ale monarchia jak widać to też nie jets panaceum na wszelkie zło tego świata Polska dawnij miała królów i o ile wiem skończyło sie to zaborami

Dorn: " - Z mitami się nie dyskutuje, mitami się myśli, czy raczej: myśli się wewnątrz mitów - mówi były marszałek Sejmu. Zaznacza jednak, że jest przeciwny monopolizowaniu tragedii przez jedno ugrupowanie polityczne. - Mitów nie da się zmonopolizować i pan Kaczyński błądzi, jeśli myśli, że mu się to uda. Hekatomba miała charakter narodowy i państwowy. Po stracie cierpiała Rzeczpospolita, a nie jedna partia - podkreśla w rozmowie z "Tygodnikiem Powszechnym" " http://wiadomosci.onet.pl/2165635,11,dorn_na_naszych_oczach_tworzy_sie_mit,item.html Brawo Panie Ludwiku :-) niegdy Pana nie popierałem ale napisał Pan prawdę.

Do chwili obecnej nie moge dojść do siebie po wczorajszej Misji specjalnej. To, do czego rząd dopuścił, do walania się szczątków ludzkich na miejscu katastrofy, jest dla mnie czymś, w co nie jestem w stanie uwierzyć. Uważam, że wszystkim Wam coś poprzestawiało się w głowach. Przestaliście być ludźmi w tym najnormalniejszym wymiarze. Jesteście chodzącymi zombi naszpikowanymi nienawiścią, dla których liczy się tylko to, kto bardziej elokwentnie i trafnie sypnie ripostą dopieprzając forumowemu przeciwnikowi. Nie obchodzi Was to, jak muszą czuć się rodziny zmarłych w państwie, w którym Komorowski mówi, że nie widzi nic złego, nie ma żadnego zaniedbania w tym, że szczątki materialne i fizyczne pozostały, w świecie, gdzie p. Kopacz zapewniała, że ziemia została przesiana i przekopana w głąb na 1 metr, a całość ciał wróciła do kraju i zrobiono wszystko bardzo starannie i sumiennie. Kłamstwo, brak empatii, brak wrażliwości na krzywdę, parcie do koryta za wszelką cenę, to nie tylko domena J. Kaczyńskiego czy PiSu, ale i PO. Nasz kraj upada - moralnie, duchowo, ogólnoludzko. Wierzę jednak w to, że nie wszycy są tacy, jak tutaj na forum, że są ludzie, którzy potrafią się wznieść wyżej, potrafią obiektywnie ocenić to, że żyjemy w ruinie moralnej i finansowej, gdyż bajki serowane przez media nie przesłonią gorzkiej rzeczywistości, choćby nie wiem jak zostały sprytnie spreparowane. Rozmowy ludzkim głosem odbywają się w tym temacie jedynie rankiem. Im dalej w las, tym więcej drzew, więcej obśmiewania się, wyśmiewania z czyjejś niewiedzy, z drugiego człowieka, aż do wulgaryzmów i agresji włącznie. Myślę, że nie macie dzieci, jeżeli tak, to rośnie nam kolejne pokolonie zombi, psychopatów wypranych z uczuć wyższych, dla których najważniejszy będzie lans i górowanie nad drugim człowiekiem. Wyobrażam sobie, co by się działo, gdyby katastrofa wydarzyła się w środę, nie w sobotę. I co by się działo gdyby Kaczyński powiedział to, co wczoraj Komorowski. Zialibyście ogniem! A tak? Wygodnie nie komentowało się rzeczy "brzydkich" koncentrując się na świetlanych banałach, co też to dana partia wspaniałego nie zrobiła. Żegnam. PS swój głos oddam albo na Leppera, albo na Janowskiego. "Misję specjalną" poprzesyłam do znajomych za granicą, gdyż to, co się dzieje w Polsce, woła o pomstę do nieba. Im więcej osób będzie o tym wiedziało, tym lepiej. Spóźnione wysyłanie archeologów - dopiero teraz pod naciskiem mediów (i wcześniejsze ordynarne kłamstwa rządu w tej sprawie) - to musztarda po obiedzie i zagrywka jedynie pod publikę wyborcy, podobnie, jak i wstrzymywanie się od podpisania umowy z Rosją na gaz. 🖐️

Gość Komorowski nie chce debat
Oczywiscie. Jeszcze ktoś mógłby mu zadać jakieś niewygodne pytanie i co by było.

Gość ciekawe co ciemny lud
w osobach szatyna i musztardy dzisiaj kupi? jak dzieci, chłop prawie 60 letni, a baba nie młodsza, do tego całe życie spędziła na kafeteriii każdy chłam mozna im wcisnąć bez problemu co za sieroty:D

Gość Pani Minister Kopacz
mówiła w Sejmie o przekopaniu przez Rosjan całego terenu katastrofy na głębokość ponad jednego metra milimetr po milimetrze aby znaleźć wszystkie rzeczy należące do pasażerów i wszystkie szczątki samolotu . A tymczasem... [....Polscy turyści,którzy byli na miejscu katastrofy 2 maja (22 dni po katastrofie)nie tylko mieli swobodny dostęp do całego terenu katastrofy ale także nie prowadząc specjalnych poszukiwań znaleźli tam rzeczy należące do pasażerów (paszport, zdjęcia, pasek od zegarka,część rękawa koszuli z charakterystyczną spinką), części zniszczonego samolotu i co szczególnie bolesne szczątki ludzkie(zostały pochowane na miejscu przez obecnego w grupie turystów księdza). Jeden z nich stwierdził wręcz, że na miejscu katastrofy było przynajmniej kilkunastu Rosjan, którzy wynosili z tego terenu pełne torby różnego rodzaju znalezionych rzeczy pozostałych po katastrofie. Jeżeli z taką sytuacją mamy do czynienia 3 tygodnie po katastrofie to trzeba postawić pytanie od kiedy trwa ten proceder i jakie rzeczy trafiły do rąk zbieraczy. Przecież nawet najmniejsze szczątki samolotu miały być zebrane i złożone w jednym miejscu i między innymi na tej podstawie śledczy mieli stwierdzić co mogło być przyczyną katastrofy . Osobna kwestia to rzeczy pasażerów, które dla ich rodzin są zapewne szczególnie cenne jako ostatnie pamiątki związane ze zmarłymi. Świadomość, że na obcej ziemi w piachu i błocie można ciągle znaleźć teraz już drogocenne pamiątki po ich najbliższych musi szokować i porażać. ...] http://wiadomosci.onet.pl/blogi/kuzmiuk.blog.onet.pl,405968341,blog.html

Gość Pani Minister Kopacz
Przesieją ziemię z miejsca katastrofy przez sito http://wiadomosci.onet.pl/2165671,11,przesieja_ziemie_z_miejsca_katastrofy_przez_sito,item.html

Gość GDYBY NIE WCZORAJSZE
DONIESIENIA O ZNALEZISKACH W MIEJSCU KATASTROFY PRZEZ PRZYPADKOWYCH TURYSTÓW TO....NO COMMENT

Gość Od Rosjan usłyszeli:
"Nielzia, tielefon" Polscy prokuratorzy odcięci od dowodów Polska prokuratura jest ślepa i głucha w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem. Nie dostaje żadnych nowych dowodów. A prokurator, który przebywa w Rosji, nie jest dopuszczany do przesłuchań świadków. Śledczy podejrzewają, że to efekt decyzji przełożonych ich rosyjskich kolegów.

Gość Partia ma kłopot z kandydatami
Karnowski odegra się na Platformie Platforma ma problem z kandydatami na prezydentów miast. Jest niemal pewne, że straci Sopot, bo prezydent Jacek Karnowski kontratakuje. A na pewno nie wystartuje w barwach PO. Szanse na wygraną ma duże, bo nie udowodniono mu korupcji. Ale to nie jedyne miasto, gdzie PO ma kłopot. Według dziennika "Polska The Times", o ile w Warszawie i Poznaniu sytuacja jest jasna - w stolicy wystartuje Hanna Gronkiewicz-Waltz, w Poznaniu Ryszard Grobelny - to w pozostałych miastach różowo nie jest.

Gość Jeśli mowa o obciachu....
W Poznaniu aktywiści PiS zebrali do wczoraj 22 tys. podpisów, a w całej Wielkopolsce około 80-90 tys. Dla porównania - PO zgromadziła w stolicy Wielkopolski 8,6 tys. podpisów dla Bronisława Komorowskiego, SLD 4 tys. dla Grzegorza Napieralskiego, a PSL około tysiąca dla Waldemara Pawlaka. Na tym tle nieźle wypadł Andrzej Olechowski, którego wolontariusze wraz z działaczami SD zgromadzili 8,5 tysiąca podpisów poznaniaków. Ale działacze PiS podczas wczorajszej konferencji chwalili się nie tylko rekordową liczbą podpisów, ale także napływem nowych kandydatów na członków. Od początku roku pojawiło się ich około 50-60 i są sukcesywnie przyjmowani. Większe zainteresowanie partią pojawiło się po katastrofie pod Smoleńskiem. Dowodem tego - jak mówią w PiS - były liczne odwiedziny poznaniaków wpisujących się do księgi kondolencyjnej wystawionej w siedzibie tego ugrupowania. http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/400240,wybory-pis-bije-rekord-w-podpisach-i-spoglada-na-buntownikow,id,t.html?kategoria=687

Gość oferma jak ty się zwracasz do

Gość kobiet ???
:-O :-O 22:45 [zgłoś do usunięcia] offerma ""Offermo " prosiłam , żebyś czytał powoli !? " gdzie są słowa gosiewskiego który wyzywa pilota od tchórzy? zacytuj mi je albo zamknij ryj i nie rób z siebie większej szmaty niż już zrobiłaś.

Gość oferma jak ty się zwracasz do
rynsztokowego języka musztardy nie będę komentować..:(

Gość ja ci odpowiem.....
Zapytanie nr 2496 do ministra obrony narodowej w sprawie odznaczenia pilota prezydenckiego samolotu, kpt. Grzegorza Pietruczuka, srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności Uzasadnienie Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU-154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować. Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania: 1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP? 2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami? 3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów? 4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP? 5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli? 6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi? 7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu? Z wyrazami szacunku Poseł Przemysław Gosiewski Kielce, dnia 23 września 2008 r. (jakbyś był niedowidzący - patrz pkt 3)

Gość ej ej offerma offerma
Pkt. 3 mówi o tchórzostwie

" 10:15 [zgłoś do usunięcia] oferma jak ty się zwracasz do rynsztokowego języka musztardy nie będę komentować.. " cytaty proszę cytaty :-)

Gość ja ci odpowiem.....
a teraz chetnie poczytam co mędrzec z nowej huty ma do powiedzenia na temat niezabezpieczonego miejsca po katastrofie?

Gość po jaką cholerę to nie wiem
ale dlaczego teren nie jest zabezpieczony to skandal

zwykłe HIENY

Ruscy dali dupy a rząd powinien tą kwestię dopilnować

:D :D :D 10:33 [zgłoś do usunięcia] coonipieradola Jakby wam się skończyło relanium też świrowalibyście bardziej. To był zamach! Pani Róźia spod płota wywróżyła na zsiadłym mleku że ruski na nas najdą i zaczyna się spełniać! a mleko nadal zsiadłe! i co ? to nie dówód!? Mam ich więcej: - Eleonora Grzyb, kombatantka spod Charkowa na swoim cellulicie zauważyła uśmiechniętą szyderczo mordę Stalina! - Sromisława Kleszcz spod Smoleńskiej Puszczy zaczęła na falach słynnego Radia M odbierać dziwne przekazy w rosyjskim języku nawołujące do strącenia samolotu rozpędzonymi taczkami z ćwikłą. Ona jest przekonana że te taczki j**ły w kaczki ! Kolejny dowód - Genowefa Annus spod Łomży przechwyciła na lokalnym targowisku zawinięte w papier śniadaniowy z gazety Najwyższa Prawda szyfrogramy z posiedzeń Kremla na których zapisano krwią - powtarzam Krwią dziewic Kaukaskich rozkaz do rozbioru Polski począwszy od Przasnysza aż po Zwardoń. AAAA!!!!!!!!!!!!!

Gość palikot pomylił się
i nie opisał tych co trzeba z tymi....piersiówkami może pisał mając dolegliwości goleni gdyż Rzecznik marszałka traci pracę "za wieniec" Jerzy Smoliński nie będzie już dłużej rzecznikiem marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego. Pogrążył go incydent na pogrzebie Anny Walentynowicz, która zginęła w katastrofie Tu-154. Według relacji, rzecznik składając wieniec na grobie "miał problem z utrzymaniem równowagi".

A ja powiem że ktoś piszący tak do kobiety jest DNEM 22:45 [zgłoś do usunięcia] offerma ""Offermo " prosiłam , żebyś czytał powoli !? " gdzie są słowa gosiewskiego który wyzywa pilota od tchórzy? zacytuj mi je albo zamknij ryj i nie rób z siebie większej szmaty niż już zrobiłaś.