Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkk

włosy u dwulatki

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkk

tak się zastanawiam, jak jest z włoskami u waszych dzieci... Moja córka ma 21m-cy, włosów prawie wcale (nie licząc z tyłu) a te co ma są jak u lalki, takie sztuczne, plączą się a jak wstaje rano to wygląda jakby jej ktoś dredy zrobił... dodam jeszcze że córa ma podejrzenie alergii więc myjemy włoski tylko mydełkiem... myślicie że to przez to???

Gość kuleczka razy dwa
mydlo wysusza ja mojej 3 latce nawet odzywke nakladam zeby mozna bylo rozczesac nie dziwie sie moja tez by miala dredy jakbym jej mydlem myla... sobie pomyj kilka razy i zobaczysz jaki jest efekt :P

Kuleczka ma rację. To mydło sprawia, że włoski są suche, splatane i rano przypominają dredy. Jak pisała Franka kup jej szampon oilatum soft lub balneum intensiv (płyn do kąpieli ale może być także używany jako szampon) lub szampon emoluim. Wszystkie wyżej wymienione są produktami dla alergików. Możesz jeszcze spytać w aptece o serię kosmetyków Hascosan bo nie wiem czy mają w swojej ofercie szampon. Co do gęstości czuprynki to się nie przejmuj. Moja siostra do prawie 5 roku życia miała rzadziutkie i słabe piórka. Teraz ma kucyk gruby jak nadgarstek. ;)

Gość kkkkkkkkkkk
dzięki dziewczyny! trochę mi lepiej... używamy płyn do kąpieli emolium więc myślę że wybiorę ten sam szampon :)

Gość mama z irlandii
mój synek ma 11 miesięcy i ma dużo włosków i bardzo kręcone myję mu mydłem bambino nie ma wcale dredów włoski nie są suche i nie ma problemu z ich rozczesaniem może zależy to od rodzaju włosów mały ma wloski za ucho.

Gość Aaaby
Moje dziecko urodziło się z gęstą białą czuprynką i po 2 miesiącach włoski nadal mocno się trzymaja główki, nic się nie wytarło. Myję je zwykłym płynem do kąpieli dla niemowląt (aktualnie testuję Ziajkę + w wodzie kąpielowej zawsze jest troszkę oliwki) i włosy są mięciutnie, nie plączą się ani nie "kołtunią".