Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Umieram_Z_bólu

Proszę o pomoc! Rozwaliłam sobie organizm!

Polecane posty

Gość Umieram_Z_bólu

Witam, mam 18 lat. Od 2 miesięcy byłam na diecie, schudłam 15kg. Dieta była bardzo rygorystyczna, niskokaloryczna, ale składała się z samych zdrowych pokarmów (zero słodyczy, alkoholu, fast foodów, same warzywa i owoce, nabiał, kasze itp.). Ale nie o tym chciałam pisać. Tydzień temu w sobotę rzuciłam się na jedzenie. Zjadłam chyba bilion kalorii. Całą noc zwijałam się z bólu brzucha, ryczałam i błagałam Boga, żebym umarła! Obżerałam się jeszcze 3 dni, w których czułam się fatalnie! Brzuch nie przestawał mnie boleć. Wróciłam do diety na 2 dni, ale wczoraj znowu zaczęłam się obżerać. W konsekwencji siedzę teraz i znowu płaczę, bo ból brzucha jest nie do wytrzymania! Od popołudnia nic nie jadłam, bo jak myślę o jedzeniu to boli mnie jeszcze bardziej! Wypiłam tylko miętową herbatę. Proszę Was, czy możecie mi powiedzieć o jakiś sposobach na ukojenie tego bólu? Brzuch mam wydęty jak balon. Sądzicie, że mocno sobie rozwaliłam wątrobę? ;( P.S. Proszę o niekomentowanie mojej diety, sama zdaje sobie sprawę ze swojej bezdennej głupoty!

Gość krissx
typowy efekt jojo... teraz organizm chce nadrobic straty. musisz powoli zaczac ziekszac kalorycznosc.... i sprobowac sie tak nie rzucac na jedzenie.

Chyba powinnaś ten arcyciekawy problem opisać w dziale diety. Tam byś znalazła wierne słuchaczki i pocieszycielki. Pozdrawiam :)

Jaka ładna reklama pod tematem. Kliknij tak :P

to normalna reakcja po przejedzeniu, nawet jakbys glodowala caly dzien i wieczorem zjadla szybko i duzo byloby to samo, wex nospe i nurofen albo ibuprom, połóz sie na plecach i sataraj sie nie ruszac przez okolo godzine powinno pomóc, potem wypij zielona herbatke i postaraj sie wypróźnic, i nie jedz tak lapczywie...powodzenia

Gość skoro juz doszłaś do tego że
dieta była głupia to co zamierzasz dalej ? Co do bólu.. ziołowe herbatki, ziołowe tabletki na wątrobe Tylko znowu nie przesadź

Stopniowo reguluj swój organizm. Poza tym żeby schudnąć to wcale nie trzeba przeprowadzać rygorystycznych diet. Jedz 5-6 posiłków dziennie, dużo się ruszaj, myśl pozytywnie i wysypiaj się. To wystarczy

Gość krople żołądkowe

Gość Umieram_Z_bólu
Właśnie zwymiotowałam :( Bombarda dziękuję bardzo za poradę! Jestem teraz w tzw. czarnej dupie. Wiem, że efekt jojo nastąpi na 100% jak zacznę się objadać. Normalnie jeść nie potrafię! Nie umiem wziąść 2 kostek czekolady, muszę zjeść całą!

bol prawdopodobnie jest spowodowany tym ze od diety i jedzenia malych ilosci jedzenia skurczyl ci sie zoladek.nazarlas sie wiec go roepchalo co odczuwasz jako bol.przetrzymaj to i zacznij jesc normalnie

swoja droga 15 kg w 2 mies-pewnie sie przeczyszczalas albo cos w tym stylu.nie chce wiedziec jak twoja skora wyglada po takim tempie

A kto Ci broni zjeść całą czekoladę? Przy dobrej diecie raz na 5 dni spożywasz węglowodany i tłuszcz. Możesz zjeść coś słodkiego co chcesz, ale tylko tego dnia. natomiast tłuszcz max łyżka stołowa oleju roślinnego, najlepiej z pestek winogron, lub innych wyrównujących cholesterol. 4 dni bez węglowodanów i tłuszczu (prawie), piąty dzień o 30% więcej kalorii, czyli np. tabliczka czekolady, ale nie więcej.

Gość cvbn
powinnas isc do dietyka albo psychologa, pozdro

Gość Umieram_Z_bólu
fru fru piłam tylko zieloną herbatę, jeśli zaliczyć ją do kategorii przeczyszczaczy. Skóra wygląda normalnie, oprócz brzucha. Z przodu została skóra, z którą aktualnie nie mam problemu bo się wypełniła i jak już wspomniałam odstaje jak balon:( Poza tym wypijałam butelkę wody niegazowanej z cytryną dziennie, czasami więcej (do wc chodziłam jakieś 100 razy dziennie! Chociaż teraz wolę to niż problemy które mam teraz).

Gość Umieram_Z_bólu
cvbn planowałam iść do dietetyka, ale doszłam do wniosku, że najpierw potrzebuje psychologa. Żyłam w świecie swojej ,,diety" w pełni przekonana, że prowadzę zdrowy tryb życia (starałam się jeść wszystkie składniki odżywcze, ale w minimalistycznych porcjach, typu łyżeczka oliwy z oliwek, 100g kurczaka, szklanka mleka itd.). Krótko mówiąc: idealnie dopasowałam sie do zaleceń zdrowego trybu życia (zaleceń pochodzących ze stosów gazet, które kupowałam typu SuperLinia, Claudia Diety itd.). Aż tu nagle bum, nie wytrzymałam i płacę teraz za to wysoką cenę!

Gość boy boy boy....
Jutro zjedz śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Za każdym razem jedz malutko, tyle, żeby Ci się jedzonko mogło w garści zmieścić. Żołądek masz skurczony i przy większych ilościach jedzenia krzywdzisz się. Nie przytyjesz jedząc często, ale malutko. I bólu nie będzie.

Gość Umieram_Z_bólu
Idę zastosować się do waszych porad, dziękuję za nie ale dzięki też za krytykę. Przyda mi się trochę ,,otrzeźwienia". Miłego wieczoru.

W sumie dobrze jadłaś. Tylko z dużo herbaty - jest moczopędna i wody z cytryną. wypłukiwałaś witaminy i minerały. Trzeba było minimalnie zwiększyć ilość kalorii, ale codziennie biegać lub wykonywać ćwiczenia aerobowe po godzinie lub 2 razy dziennie po godzinie. najlepiej rano i po południu. Raz na pięć dni coś słodkiego. Wtedy byś nie miała efektu jojo i wilczego apetytu.

A i dziennie należy jeść 5 posilków o stałych porach. Ostatni posiłek na noc nie może zawierać węglowodanów i musi być minimum 3 godziny przed snem. Jeśli mięso, to 4 godziny. Rano może być owsianka, musli, chleb z białym serem - czyli trochę węglowodanów, ale mało.

Gość Rando
Tez bylem na takiej ostrej diecie, jednak dobrym spodobem na wyjscie z niej okazalo sie zaczecie intensywnych cwiczen, zaczalem wiecej jesc, ale chodzilem na silownie/bieznie 6x w tygodniu lacznie, wiec waga nie skoczyla, po miesiacu ograniczylem cwiczenia, najpierw mniej biegania, z 6 dni zrobilo sie 5, 4, teraz zostala juz tylko silownia 3x i nie biegam wcale, jem duzo wiecej niz na diecie, a waga nie skacze, organizm tez nie protestuje. Raz przez swieta tez sie tak obzarlem i mialem podobnie, ale to juz bylo totalne przegiecie z jedzeniem, generalnie jest wszystko ok. Moze wiec po prostu zacznij cwiczyc i jesc coraz wiecej, nie doprowadzisz do sytuacji, ze bedziesz sie nagle rzucac na jedzenie jakbys go rok na oczy nie widziala.