Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glampop

męzczyzna informatyk potrzebny od zara

Polecane posty

Gość glampop

czy jest moze ktos kto zna sie na bazach danych programie mysqlm, jesli tak prosze sie odezwac bo mam peiwne problem

Gość glampop
tak chodzi o MYSQL, VB moglbys mi pomoc:> bo jestem kompletnie zielona w tym temacie a mam zadanie do zrobienia i juz na samym poczatku nie wiem co zrobic;/

Gość Rando
Sadze, ze byloby szybciej, gdybys po prostu opisala ten problem, to moze predzej ktos odpisze ;)

Gość glampop
ok, oto tresc zadania poczatek : Utwórz w MySQL bazę danych o nazwie nrindeksu_klienci z jedną tabelą o nazwie nrindeksu _info. Przykład postępowania dotyczącego utworzenia bazy danej na serwerze MySQL i. Utwórz plik tekstowy o nazwie nrindeksu_klienci.sql i zapisz go w folderze o ścieżce dostępu D:\User\nrindeksu_techinf\nrindeksu_bazaMySQL,Zawartość pliku nrindeksu_klienci.sql (podaną tresc mam) Czyli mam utworzyc plik tekstowy w notatniku ??? i pozniej ta tresc wpisac jak mam podane i zapisac z koncowka sql?? czy jak;/

Gość Rando
No tak by bylo logicznie ;)

Gość glampop
ok tak zrobilam, dalsza tresc: Pobierz instrukcje SQL z pliku nrindeksu_klienci.sql w celu utworzenia bazy danych nrindeksu_klienci z tabelą nrindeksu_info. Zastosuj w ciągu tekstowym polecenia operator < nakazujący pobranie danych wejściowych z pliku nrindeksu_klienci.sql do serwera SQL C:\>mysql -u root -p < D:\User\nrindeksu_techinf\nrindeksu_bazaMySQL\nrindeksu_klienci.sql zrobilam taqk i wyskoczyl error : Can't create database 11888_klienci database exsist

Gość Rando
no to chyba nie moze zalozyc, bo juz taka baza istnieje

Gość kjkjkj
byc moze juz ta sama zrobilas wczesniej. usun ja i zrob od nowa

Gość glampop
rzeczywiscie byal juz taka usunelam, ale teraz mi wyskakuje blad inny ERRO 1146 at line 5: Table 11888_klienci.11888_info doesn't exist"

Gość Rando
Moze przy zakladaniu tabeli nie zmienilas jej nazwy na nr_indeksu, a pozniej probujesz cos z nia robic i program mowi ci, ze ta tabela nie istnieje w tej bazie. a moze w ogole ta tabela nie zostala utworzona.

Gość glampop
ok dziekuje bardzo za pomoc jak nie bede wiedziec jeszcze czegos to sie odezwe;-)