Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfhhhhhhhhhhhhhhhh

jak umyć kota?????

Polecane posty

Gość hfhhhhhhhhhhhhhhhh

hej mam problem, nie wiem jak umyć swojego kota, jak zwierzak przychodzi ze spaceru to jest brudny i śmierdzi sikami, kocur jest niewykastrowany bo starzy się sprzeciwiają:O jak wsadzam kota do wanny to on zapiera się pazurami i drapie jak opętany a dziś w dodatku ugryzł mnie w nogę:O oczywiście w moim domu na razie nie śmierdzi jego sikami jak znaczy teren, bo jest trochę nauczony robić to na dworze:O ale ja jestem za tym żeby go wykastrowac a starzy nie

Gość może dobrze sie stalo
oddać do pralni , pranie na sucho- bez wyrzymania

Gość hfhhhhhhhhhhhhhhhh
chyba bede musiała mu związa łapy ale to jest niehumanitarne:O

Gość bbbbbbbusss
weź jakąś miske a nie wanne i wody tak nie za dużo a do wody wrzuć coś żeby go zaintersowało to sam będzie siedział

Gość Evr ivr Evr
Napewno jakoś się dogadacie. Przekonaj go. Negocjuj!:):):):)

Gość Klucha345
Nie ma w PL miejsc pielegnacji dla kotow/psow? Ja prowadze swojego kota raz na jakis czas, kosztuje to nie tak duzo, kot czysty, pachnacy, a ja cala i zdrowa.

Gość Kota się myje
ino się nie wyrzymo ;)

Gość lesolei
do zlewu i wcześniej obciąć pazurry

fakt,pazury obciac i mozna kotka wsadzic w taki woreczek (jak na bielizne) i umyc przez niego tylko go nie udusic :P szkoda,ze od malego go nie przyzwyczailiscie do mycia,to moze by nawet polubil (moj stal grzecznie i czekla na rozwoj wydarzen) :) a rodzicom powiedz,ze wykastrowany kot zyje dluzej weterynarz potwierdzi

Gość ggggggggggggffff
nie obcinać pazurów nigdy!!!!!!!!!!! jeżeli kot wychodzi na dwór to zawsze jest jakaś możliwość że coś go zaatakuje inny kot pies a pazury to jego jedyna broń a jak jej go pozbawisz to będzie po kocie bo nie da rady z przeciwnikiem, można obcinać tylko takiemu który zawsze siedzi w domu

Gość Ja zawsze daję
sobie obciąć pazury w zamian za pyszną myszkę- Kot

Gość Ja zawsze daję
Myc się nie pozwolę, miałuuu!

Gość wkurzona złotowłosa
Ja myję gnojka takimi nawilżanymi chusteczkami dla niemowląt. Działa, polecam.

a próbowałaś go wsadzić do wanny i polewać prysznicem zamiast go moczyć całego od razu? a obcinanie pazurów to nie jest zaraz amputacja przecież... jejku :/ bardzo szybko mu odrosną

Gość ggggggggggggffff
spytajcie weterynarza każdy powie że pazurów się nie obcina one mu nie urosły dla ozdoby tylko są mu potrzebne

Gość okokokokokok
pazurów się NIE OBCINA

no to bardzo ciekawe że wet jak do nas przyjeżdżał na okresowe szczepienia zwierzaków to zawsze najpierw kotom pazury obcinał a kotki normalnie sobie po podwórku latały... jak ze swoim domowym ide do weta to też zawsze ma obcinane

Gość KlerkSON
Potwierdzam to co napisał gggggggggggfff. Sam to chciałem napisać. Kotu który wychodzi na dwór pod żadnym pozorem nie wolno skracac pazurów. Ma mieć całe i ostre na długość i szerokość! Niejeden tak już kota załatwił. Przyciął mu je zapominając że większość manewrów zapewniających kotu w stanie natury bezpieczeństwo jak np wejście na drzewo i płot jest za sprawom. Albo się kota trzyma w domu i wtedy można przycinać czy pilnikowac albo nie! Kot który wychodzi musi mieć całe i ostre pazurki!

Gość lesolei
ale ja nie piszę o wychodzącym tylko9 domowym w mieszkaniu z dzieckiem z resztą... nieważne, niech lata oszczany sama natura

Gość KlerkSON
Za sprawom pazurów. I ucieczka i obrona mają za instrument właśnie to. To tak jakby wyrzucić do dżungli psa w kagańcu. Nie skracać pazurów!

Gość ggggggggggggffff
jeden mądry klerkSON a mówiłam jak kot siedzi w domu to można obciąc ale nie jeśli chodzi po dworze zakładamy taką sytuacje idzie kot widzi go pies i goni kot ucieka widzi drzewo więc odruchowo chce na nie przed tym psem uciec i co du pa bo nie da rady wejść bez pazurów i co pies go dogania i robi sobie z kota przekąske

ja mojego kota obejmuję jak najwięcej się da ręką i przygniatam za łeb i grzbiet do wanny.tylko że moja stoi w miarę spokojnie,tylko czasem oróbuje się wyrwaĆ ALE za to drze się niemilosiernie w wannie.

Gość KlerkSON
Bardzo przepraszam ale autorka akurat napisała że wybrudzic się potrafi po spacerze i nie chciałbym aby ktoś tu komuś źle doradził. Jeśli trzynasz kota w domku i tylko tak. Owszem. Za radą weterynarza jak zrobić to najwygodniej masz do tego prawo bo kotek jest w domku tylko. Ale jeśli np ktoś ma dom jednorodzinny gdzieś w terenie. Kot wychodzi to nie można. Dzięki.

Gość polipolitte
.