Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lauraaaaaa

Zrób To Sama- przepisy na naturalne kosmetyki, to działa!

Polecane posty

Cześć:) Od jakiegoś czasu zaczęłam stosować kosmetyki zrobione przeze mnie i widzę, że świetnie działają. Mają w sumie same plusy: są tanie bo robione z produktów codziennego użytku więc nie wydajemy na drogie kosmetyki mam wrażenie, że działają nawet lepiej i samo ich przyrządzanie a potem efekty sprawiają przyjemność obecnie używam: toniku z herbaty zielonej i kropel soku z cytryny, nasączam tym wacik i przecieram rano i wieczorem do demakijażu oliwa z oliwek, również po peelingu nasączam nią wacik i przecieram twarz maseczka- roztrzepane białko jajka nałożyć, poczekać aż zeschnie, spłukać, następnie żółtko tak samo, spłukać peelingu do twarzy z oliwy z oliwek miodu i cukru (mega odżywczy), 1-2 razy w tyg. peelingu do ciała -z soli i cukru sól, cukier, oliwka do ciała, sok z cytryny - kawowy (mój ulubiony) fusy po kawie(ok 6 łyżeczek), kilka łyżeczek kakao, oliwka do ciała, ulubiony balsam ( najlepiej o slodkim zapachu), cynamon do aromatu, lub olejek migdałowy taki peeling ma konsystencje i wygląd musu czekoladowego :) odkąd używam takich kosmetyków mam naprawdę gładką skórę, bez zaskórników, a ciało po peelingu gładkie i lepiej wchłania balsamy :) podstawowe składniki takich kosmetyków i bardzo przydatne to: miód oliwa z oliwek, oliwka do ciała cukier, sól, kawa sok z cytryny jogurt naturalny Mam nadzieję, że kogoś to zainteresuje, lub będzie przydatne, jeśli tak, to zapraszam tutaj:http://www.facebook.com/profile.php?id=100001009825716&v=app_2347471856 znajdziecie tu mnóstwo przepisów na maseczki dla różnych rodzajów skóry, peelingi, itp pozdrawiam :)

super :) zawsze lubiłam wymyślać maseczki z tego, co miałam aktualnie w kuchni. niedługo pojawią się truskawki - rewelacyjnie odżywiają skórę, więc warto kilka sobie zostawić, nim zostaną spałaszowane ze smakiem ;)

ja od kiedy uzywam takich kosmetyków ma taką skórę, że nie muszę ani podkładu ani pudru uzywać. i jeszcze mogę doradzić tyle aby takich specyfików nie robić na zapas, ponieważ są to naturalne składniki i jednak szybko się psują dlatego zawsze nakleży robić małe porcje jednorazowe. Jedyne co przechowuje dłużej to woda ryżowa i peeling

Gość doradzz
cos , na zmeczona szara po zimie cere