Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajkamiau

Zaginiony kot

Polecane posty

Gość kajkamiau

Witam, mój problem to zaginiony kot. Ma on ok 6 miesięcy, dostałam go przypadkiem - ktoś podrzucił koleżance mojej mamy kilka małych kotków i jednego wzięłyśmy. Mam go ok miesiąca. Mieszkam w bloku, na parterze i mam ogródek, więc postanowiliśmy go puścić żeby się wybiegał. Wszystko było dobrze aż do wczoraj, kot jak zwykle sobie chodził po ogródku i jak już się ściemniało postanowilismy go zawołać, niestety, kota nie było na ogródku. Chodziliśmy po osiedlu, patrzyliśmy pod samochodami - nic, nie ma. Przywiązałam się do niego, choć mam jezcze psa i świnkę. Jest szansa, że kot wróci, że bedzie pamiętał drogę? Jak na razie zrobiłam ogłoszenie i dziś mam zamiar porozwieszać na osiedlu, do tego postawilam kuwetę na ogródku - na wypadek jakby poczuł zapach i postanowil za nim pójść. Czy coś mogę jeszcze zrobić? Nie znam się na kotach dlatego pytam na forum. Z góry dziękuję.

Dziwne, też mieszkam w bloku na parterze+balkon i moje mrałki trafiają do chaty jak po sznurku :classic_cool:🖐️ Wyłażą i włażą kiedy chcą. A bywa, ze czasem nie ma ich i po 3 dni. Mrałek musi się wyszalec, może twój jeszcze wróci :classic_cool: Lub, może coś lub ktoś go wystraszył i wlazł na drzewo i teraz boi się zejśc. Proponuję w dzien pooglądac pobliskie drzewa.

Gość kajkamiau
sprawdzę, dookoła mnie jest sporo ogródków, więc możliwe, że tam sobie 'buszuje'. Generalnie to on jest ciekawy swiata,więc moze zaciekawilo go coś za ogródkiem i może niepotrzebnie panikuję, ale bardzo się do niego przywiązałam.

Wiem jakie są te małe koty - pamiętam jak raz dwie kotki które mieliśmy obdarzyły nas licznym potomstwem :o Znaim porozdawaliśmy te koty sąsiadom to trochę czasu minęło. Zostawiłiśmy z 4 w sumie - na balkonie maja wysprzątane, nie ma syfu więc tam się wychowywały razem z kotkami. Wiem jak potrafi nasyfic jeden mały kot w domu, a co dopiero 6 :o

Gość kajkamiau
oj, mój to nieźle da popalić, biega wszedzie, skacze i wszystko zwala, ale kiedy mam go skrzyczeć to patrzy tak niewinnie i miałczy/miauczy (?) że nie mam serca, ehh, tak sie martwie o niego