Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona__25

antykoncepcja, mrowienie nogi, ręki

Polecane posty

Gość ona__25

Witam, mam pytanie do dziewczyn stosujących antykoncepję. Miałyście może mrowienie i delikatne skurcze w nodze? zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki Yasminelle i mam takie objawy a wzięłam dopiero 6 tabletek. Nie jest to bolesne ale drażniące:) Naczytałam się też o różnych skutkach ubocznych i oczywiście pewnie się sama wkręcam:)

Gość zielonapigulka
to nie za dobrze, są to ewidentne skutki uboczne, radzilabym skonsultowac sie z lekarzem. no chyba ze to nie bardzo uciązliwe, ale jesli objawy nie przejdą powinien Cie lekarz zobaczyc.

Gość bojabojaboja
Ja widzialam podobną wypowiedz i u dziewczyny okazało sie, że to początku zakrzepicy. Nie ignoruj tego. Zrób badania na krzepliwość krwi dla własnego spokoju.

Gość ona__25
palę i mam troszkę podwyższone ciśnienie. Ale biorę proszki na obniżenie i teraz już jest w porządku

Gość ona__25
palę i mam troszkę podwyższone ciśnienie. Ale biorę proszki na obniżenie i teraz już jest w porządku

tez przyjmowalam yasminelle, jak sie bierze tabletki antykoncepcyjne, nie bardzo mozna palic bo wtedy jest ryzyko powstania zakrzepicy

Gość ona__25
niestety palę i raczej narazie nie przestane, ostatnio próbowałam ale to nie taka łatwa sprawa:) Ale nie mrowiły Cię nogi przy przyjmowaniu yasminelle?

nie sądzę aby po 6 tabletkach mozna było mieć początki zakrzepicy fakt moze się myle ale te tabletki "wydalaja" duzo wody z organizmu trzeba duzo pić i ew.brac magnez no a wyniki na krzepliwoś krwi tez warto zrobic

Gość ona__25
mi też się wydaje że 6 tab to mało do takiej teorii:) Typowa hipochondryczka ze mnie:)

Gość ona__25
hehehe już od wczoraj od popołudnia nie mam mrowienia:) pewnie teraz się wkręcę w coś innego:D