Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona324325

Pigułki anty, pomocy.

Polecane posty

Gość Zaniepokojona324325

Dziewczyny jak to jest z tym krwawieniem? Biorę 2 opakowanie, tzn. skonczylam i mam 7 dniową przerwe, w ktorej powinno wystapic krwawienie. Kiedy ona wystapi? W poprzednim miesiacu wystapilo 28 , teraz tez tego wystapi? Nie rozumiem tego... Wtedy dostalam 'okres' w 3 dniu przerwy, teraz jak powinnam dostac? Pogubilam sie.

Gość Zaniepokojona324325
pomoze mi ktos?

Gość zielonapigulka
jesli wczesniej dostalas w 3 dniu przerwy to teraz powinno byc podobnie :) ale to nie reguła. Ja np. raz dostałam w 4 dniu a raz w 3.

Gość bojabojaboja
A gdzie ulotka? Tam jest wszystko wyjaśnione.

Gość Zaniepokojona324325
A nie mozesz mi tu wyjasnic? Szukam pomocy u kogos kto bierze.. ulotka nie odpowie mi na ewentualne pytania

Gość Zaniepokojona324325
zielonapigulka dziękuję za odpowiedz :)

Gość zielonapigulka
nie patrz wedlug dat, ze ma byc np.28 ego, tylko wedlug dni przerwy, skoro dostalas na 3 dzien to teraz tez tak powinno byc :) pewnie lepiej zapytac, tez jak zaczelam brac to nie wiedzialam co i jak ;)

Gość Zaniepokojona324325
Od razu lepiej jak ktos odpowiada 'normalnie' po to jest forum , dziękuję :) No ja wlasnie sie zastanawiam czy w ogole dobrze biore, obliczalam w kalendarzu , mała panika juz... Bo wiem,ze reguluje okres przyjmowanie pigulek... Ale nie wiedzialam,czy w tym sensie,ze kazdego miesiaca w tym samym dniu przerwy, czy powinnam dostac 28 teraz jak w poprzednim miesiacu :)

Gość zielonapigulka
pewnie dobrze bierzesz, przeciez masz ich tam 21 :) wiec jesli nie pominiesz zadnej to ok jest. Wedlug tego trzeba liczyc, przeciez miesiące nie mają zawsze po tyle samo dni to nie wyjdzie Ci tak ze zawsze dostaniesz 28 ego ;) ja np. koncze opakowanie w piątek a okres dostawalam we wtorek dopiero, a przy ost. opakowaniu dostalam w pon. no ale tragedii nie ma :) jak masz watpliwosci to zawsze na wizycie lekarza mozesz dopytac :)

Gość Zaniepokojona324325
No niedlugo bede musiala isc bo koncza sie tabletki :) Dzis mam 3 dzien przerwy i mam nadzieje,ze okres przyjdzie :)

Gość Zaniepokojona324325
A jeszcze jedno pytanie... Bo skonczylam brac 2 opakowanie tabletek... I strasznie piersi mam wrazliwe , na kazdy dotyk... Tez tak mialas?

Gość bojabojaboja
Akurat na to pytanie ulotki mi odpowiadały zawsze. Radzę się wczytać, nie trzeba będzie panikować. To nie ze złościwości, tylko, że w pierwszym momencie jak sie pojawiaja takie wątpliwości to po prostu na większość ulotka odpowiada w szczegółach. Resztę tak jak ktoś zauważył można dopytać. Ja sobie wymyśliłam, żeby przed wizyta u lekarza spisywać sobie na kartce wszystkie pytania i z taką ściągą zawsze zachodzę i o wszystko pytam.

Gość Zaniepokojona324325
Ja mialam problem z okresem, spoznial mi sie 10 dni no i gin spytal czy chcialabym zaczac brac pigulki , wtedy mialabym regularnie... no i zdecydowalam sie. Powiedzial,ze zaczac brac 1 dnia okresu , pozniej ta przerwa i nastepne zaczac. Nie pytalam o nic bo stwierdzilam,ze ulotka wystarczy na pewno. Teraz ide dopiero za 2 tygodnie, dlatego wszelkie pytania pomyslalam,ze zadam tutaj bo te kobiety,ktore biora moga sie podzielic doswiadczeniami z pigulkami. Co do tych piersi, odpowie ktos?

Gość zielonapigulka
tak, tez mialam bardzo wrazliwe piersi, nie dosc ze mi sie powiekszyly, to jeszcze przy delikatnym dotyku bolaly. W trakcie 3 opakowania przeszly bole.

Gość Zaniepokojona324325
Jak wpisałam hasło 'wrażliwe piersi' w google wyszło coś o ciąży ;) Panikara ze mnie :) Ok już nie męczę, miłego dnia kobietki

Gość zielonapigulka
hehe, google googlami ;) luzik. to objaw tabletek, te piersi. milego dnia :)

Gość bojabojaboja
Tkliwość piersi to jeden ze skutków ubocznych, które czasem ustępuje po którymś opakowaniu(z reguły lekarze twierdzą, że do 3 opakowań mogą się utrzymywać) a czaem niestety zostają. Ja po jeanine niestety miała obolałe piersi przez większość opakowania i było to bardzo uciążliwe. To był jeden z powodów zmiany na inne pigułki.