Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzienka86

odejscie czopu śluzowego

Polecane posty

Hej dziewczyny, mam do Was pytanie. Jestem w 39 t.c. do terminu porodu zostaly mi 3 dni, jednak po srodowej wizycie u lekarza,ktory stwierdzil,ze nic narazie sie nie zapowiada zblizajacego sie porodu, siedze i czekam. Dzisiaj zauwazylam jednak na bieliznie (w trakcie podcierania tez sa) takie delikatne plamy, cos takiego jak na koniec okresu (tak jakby z domieszka krwi) i w zwiazku z tym mam, czy to mogł odejsc juz czop sluzowy??? Boje sie zebym tego jakos nie przeoczyla. Moze w moim przypadku jest tego mniej??

Gość pani doktorowa
spokojnie:) to czop - wlasnie zaczyna on odchodzic, moze byc tak ze poród zacznie sie dzis, moze tez byc dopiero za kilka dni

Gość pani doktorowa
nic nie przeoczysz, poza tym odejscie tego śluzu nie oznacza ze musisz jechac do szpitala

Wiem, ze po odejsciu tego śluzu nie musze jechac do szpiotale ale on ponoc mimo wszytsko poazuje,ze porod jest tuż, tuż :) ciekawa jestem tylko czy to bedzie u mnie kilkan godzin czy kilka dni

Gość pani doktorowa
u mnie było tuż tuż:) czop odszedł a poród odrazu się zaczął powodzenia!:)

Gość kkrzyska
u mnie czop odchodzil kilka dni ..porod po 4 dniach :D

Gość mi zaczal odchodzic
w piatek rano, wygladalo to jak sluz z niteczkami krwi- a w sobote w poludnie urodzilam. wiec wydaje mi sie, ze niedlugo pojedziesz na porodowke :)

A myslicie moze,ze jak ten czop sluzowy wciz ze mnie wyplywa (przepraszam za wyrazenie:) ), to porod bedzie szybciej? dodam,ze nie mam zadnych innych objawow (zero skurczy a mala jak wczesniej byla aktywna i sie ruszla tak jest nadal )

Gość mi zaczal odchodzic
mi odchodzil caly dzien po trochu i na wieczor zaczal bolec mnie brzuch jakbym okres miala dostac. ale zauwazylam, ze ten lekki bol pojawia sie i zanika w penych odstepach. dlatego za poltorej godziny weszlam do wanny z ciepla woda- skurcze sie rozkrecily ( jesli nie bedziesz pewna, czy masz skurcze porodowe, to poloz sie wlasnie w wannie z ciepla woda- jesli to te skurcze wlasciwe- to nie zanikna)

Jak narazie nie mam zadnych skuczów ani innych objawow tylko ten czop mi odchodzi ale zobaczymy co bedzie pozniej :)