Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koronkowa panienka

Poradzicie mi ? Proszę

Polecane posty

Gość koronkowa panienka

Piszę w tym dziale ponieważ są tutaj już dorosłe kobiety i mam nadzieje , że poważnie mi poradzą. Jestem z chłopakiem prawie trzy lata.Chłopak jest starszy o parę lat. Ja mam 19lat. Uczę się. Mój chłopak pracuje. Nawet nieźle jak na nasze małe miasto zarabia. Do teraz mieszkał z rodzicami ale niestety musi się wyprowadzić ponieważ jego tato to były wojskowy i stawia jakieś dziwaczne zasady , rygor itp. Znaleźliśmy mieszkanie do wynajęcia od czerwca. Mój chłopak nalega abym ja zamieszkała z nim. Mówi żebym nie bała się o pieniądze ponieważ zrobi tak żeby cała wypłata wpływała na moje konto a ja będę rozdzielała pieniądze na życie, mieszkanie , jedzenie i to co nam zostanie na rozrywki. Ja z racji tego że się uczę nie mogę pracować. Jest to kwestia jeszcze jednego roku ponieważ za rok skończę szkołę bo jestem w technikum i będę mogła iść na zaoczne studia albo nauczanie wczesnoszkolne albo reklamę. Niestety teraz praca odpada. Dorabiam sobie jako pani dzwoniąca po ludziach ale z tego dużej kasy nie ma , dodatkowo jakbym się wyprowadziła to już się pytałam i jest możliwość codziennie na dwie godziny i na weekend na dłużej wykładać w takim sklepie towar co mi da z jakieś 300 zł. Ja w sumie to nie wiem czy chce się wyprowadzać ponieważ przyzwyczaiłam się do domu. W sumie to tylko to mnie w nim trzyma ponieważ moi są przeciwni naszemu związkowi i mimo to , że jesteśmy ze sobą trzy lata nadal tego nie akceptują i zabraniają nam się spotykać dlatego widzimy się tylko w weekend. Co byście zrobiły na moim miejscu ??

Poczekaj. Moim zdaniem (niczego ci nie narzucam) to najlepsze wyjście. Niech on wynajmie to mieszkanie, będziecie się spotykać u niego, trochę razem pogospodarujecie, ale jednak bez zobowiązań i przyrzeczeń. Wyobraź sobie sytuację, że za pół roku, rok stwierdzicie, że jednak nie chcecie być razem (wiem, to się zdarza ludziom i po 10 latach małżeństwa, ale rzadziej, niż osobą młodym) - wrócisz do rodziców? Tak po prostu na nowo się wprowadzisz, a oni przyjmą cię bez wymówek z otwartymi ramionami? Skończ szkołę, wybierz studia (to czas wielkich zmian, poznasz nowych ludzi, może ktoś stanie ci się bliższy?), znajdź pracę i wówczas zdecyduj. Życzę powodzenia!