Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naatt

Najlepsza "odżywka" w sprayu ułatwiająca rozczesywanie włosów ?

Polecane posty

Gość naatt

Hej mam długie włosy (prawie do pasa) i zawsze po myciu są strasznie skołtunione :( nawet jak nakładam dużo odżywki i lekko ją spłucze. Myśle że najlepszym rozwiązaniem był by jakiś spray. Jak narazie miałam z garniera ,ale nie jestem zadowolona z efektów. Poradźcie coś.

Gość Anq26
Plączą się bo są zniszczone. Tego może gołym okiem nie widać ale mikrouszkodzenia i rozdwojone nieraz w połowie długości włosy bardzo się plączą. Długie włosy to stare włosy, swoje przeżyły i mają prawo być zniszczone. Odżywki niewiele pomogą. Polecam raczej ściąć kilka cm, ścieniować końce tak 10 cm żeby fajnie się układały. Kupić maskę regenerującą i odżywkę wygładzającą. Najważniejsze jest mieć dobry grzebień (węglowy albo drewniany bo szczotką i plastykiem tylko szarpiesz. Rozczesywać od końca. czyli najpierw końce i przesuwaj się kawałek wyżej. Jak zaczniesz zczesywać z góry to zrobią się kołtuny na dole. No i najważniejsze....mycie. Rozczesz porządnie włosy. Wyczesz osłabione włosy. One i tak wypadną podczas mycia a mogą się wplątać w resztę. Jak myjesz to nie myj całych włosów. Nachyl się, włosy niech swobodnie zwisają nałóż szampon na dłonie, rozetrzyj i wbij się palcami między włosy, na skórę i masuj z tak z zwisającymi włosami jedynie skórę głowy. Końców w ogóle nie myj a już na pewno nie rób spienionego czepka z włosów, na czubku głowy jak na reklamie szamponów. Absolutnie też nie "pierz" końców włosów! Ta piana co sobie po nich będzie spływała po spłukiwaniu szamponu z głowy i odżywka wystarczająco je umyją. Mycie całych włosów długich przesusza je i niszczy. Są one zbyt długie aby pokryć się filmem ochronnym wytwarzanym przez skórę głowy. Umyj dwa razy, włosy cały czas zwisają. Następnie nałóż szybką odżywkę wygładzającą tylko na środek i koniec włosów. Rozczesz włosy po minucie. jak napiją się odżywki. I spłucz. Odciśnij lekko i zawiń w ręcznik. Jak masz czas odczekaj aż odciekną (jakieś 10 minut) i nie powinno być po zdjęciu ręcznika żadnego problemu z rozczesaniem. Miałam podobny problem zanim zostałam fryzjerką. Strasznie się plątały. Teraz mam już taką wprawę w myciu, że wystarczy, że je po myciu przeczeszę palcami, a mam dłuższe niż miałam jak się plątały. Nie kupuj odżywki w sprayu. To raczej tak awaryjnie się stosuje. Przy plączących się włosach musisz tego dużo napsikać i tylko obciążysz włosy i szybciej się zrobią strączki.

Gość gliss kur szampon hair repair
rozczeszesz bez odzywki ja jestem zachwycona

Gość Nie chcę być już
Ja polecam kaszmir w płynie !!! ok. 10 zł Jest naprawdę świetny - włosy są miękkie, lśniące, ładnie pachnące i dobrze się rozczesują ;]