Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam_piękne_oczy

Rodzice karza mi pracowac w wakacje!!!!!!

Polecane posty

Gość kaza przez
Ale teraz mamy kryzys, moze powinnaś się zainteresować, może interes nie szedł tak dobrze w tym roku ? Smutne jest to że wstydzisz się tego co Twoi rodzice robia dla Ciebie, przecież i tak znajomi muszą wiedzieć że macie spożywczak

jeśli to nie prowokacja to już widzę autorkę, jak się na tę architekturę dostanie, kasę ze sklepu co miesiąc będzie od rodziców ciągnąć a za parę lat uda, że ich nie zna, bo w sklepie pracują :P Autorko albo robisz sobie jaja albo strach pomyśleć jakie z ciebie puste pudło...

Gość boszzz ale walisz byki
co to znaczy dopUki ????

Gość Mam_piękne_oczy
Właśnie w tym rzecz, że znajomi nie wiedzą że mamy spożywczy! Ja im tylko mówilam że mamy firme, nie mowilam jaka. Ich rodzice to prawnicy i biznesmeni, chyba sie spale ze wstydu jak sie dowiedza że my mamy sklep spożywczy. Oni moich rodziców nie znaja, bo ich do domu nie zapraszam.

Gość fiona królewna
po pierwszejesli będziesz tam pracować dwa tygodnie a normalnie rodzice oboje prowadzą sklep na pewno należy ci sie więcej forsy niż przeznaczą na twoje wakacje :classic_cool: po drugie możesz poszukać pracy gdzie indziej, w miejscu które tobie odpowiada jeśli spożywczak jest poniżający dla ciebie, sama zarobisz na swój wyjazd.

Gość beble
autorko twoje argumenty są nie do obalenia...czyli co ty mozesz miec wakacje , bo cięzko pracowałas odrabiając lekcje a rodzice nie mogą mieć urlopu ? Tzn mogą ,ale kosztem dochodu , za który bądz co bądź jesz, mieszkasz a teraz pojedziesz na wakacje....obym nigdy nie miała dzieci jesli maja byc takie uczynne jak TY :D

Rodzice nie muszą ciebie utrzymywać ich wola a tobie przecież nic się nie stanie żeby te 2 tygodnie odciążyć ich , wiele młodych osób dorabia sobie na wakacje (w jeden miesiąc pracują a w drugi odpoczywają) nie wiem czemu robisz z tego taki problem

Gość No chyba sobie dziewczyno
Widać, że mało ogarnięta jesteś dziewczyno. Jesteś ścisłym umysłem? Więc powinnaś wiedzieć czym jest "logiczne myślenie". Zamknięcie sklepu na 2 tygodnie jest co najmniej głupim pomysłem, zwłaszcza w dobie tak wysokiej konkurencji i kryzysu, gdzie każdy stara się wiązać koniec z końcem. W dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak: "sklep zamknięty z powodu urlopu". Nikt przy zdrowym umyśle nie odwali takiej szopki. A dlaczego? To już sama się zastanów i może dojdziesz do wniosku, że rodzice mają rację.

Gość kaza przez
Gratuluje znajomych którym stydzisz się powiedzieć prawdy - i to jesczze żeby było czego się wstydzić.... Jeśli są tacy dziani to pewno będę spędzać wakacje za granicą i nie natrafią na Ciebie za ladą...

Gość nikt z moich
znajomych mających rodziców prywaciarzy, nie pracuje u nich w sklepie/firmie. no ale to jedyna opcja jeżeli chcesz jechać za ich kasę więc nie unoś się "honorem"

kompletny pustostan!! gdzies ty sie dziecino uchowala?? ja bym ci w leb kazdego dnia z rana dala na zatrybke!

Gość Mam_piękne_oczy
Właśnie boje się że natrafią ja mam takiego pecha. Niby mieszkamy daleko od centrum i szkoły, ale jak znam życie to zaraz ktoś znajomy przypadkiem przyjdzie. Masakra co za wstyd!!! Poza tym oczekiwałam rad a nie ublirzania. \jasne, że jak ktoś musiał pracowac w młodości to mnie nie zrozumie, ale niech mi doradzi ktoś kto był w takiej sytuacji jak ja teraz.

Gość fiona królewna
możesz jeszcze udawać że tylko sobie dorabiasz w tym sklepie, nie muszą wiedzieć ze to wasz biznes:p

Gość No chyba sobie dziewczyno
Ale pieprzysz dziewczyno. Aż mną trzęsie. Idź lepiej do tego spożywczego, weź pierwszy lepszy olej z półki i wlej go sobie do głowy - wyczuwam totalny brak oleju w Twoim pseudomózgu.

Gość nikt z moich
jakich rad? ciesz się, że w 2 tygodnie "zarobisz" na wakacje.

Gość Mam_piękne_oczy
Przecierz ja nikogo nie okłamałam. Znajomym powiedziałam że mamy firmę ale nie powiedziałam jaka bo nikt nie pytał, gdzie tu kłamstwo???

Bidulka, naublizali jej, skurwysyny!! takie hamy niemyte!! A Ty taka biedna, uciemiezona!! Co za kretynka! Dobra, ide bo mi sie takie rzeczy ciezko w glowie mieszcza!!

Gość Mam_piękne_oczy
POza tym 11 godzin to chyba stanowzo za długo i w sobote 6 to jest niezgodne z kodeksem pracy. Jak ja mam to rodzicow wytłumacztć!

A jak to wstyd nie bardzo rozumiem wstyd to chyba kraść żadna praca nie hańbi a jak tak bardzo źle to siedz w domu przez całe wakacje

Gość nikt z moich
wstyd to jest kraść, pić i się kurwić. ^^ to nie pracuj, bo to niezgodne z kodeksem pracy. i nie jedź nigdzie, rodzice nie mają obowiązku posłania Cię na wakacje. ot co. proste :)

Piszesz że należy ci się odpoczynek od nauki (rozumiem to) a pomyślałas ze może twoim rodzicom też należy się odpoczynek też ciężko harują żeby ciebie utrzymać

Gość Mam_piękne_oczy
Już chyba wolałabym kraść albo sie puszczac przynajmniej nikt by sie nie dowiedział! Nie no żartuje, ale wakacje to chyba nie jest jakis luksus tylko one mi sie nalerza, wszyscy maja wakacje tylko ja mam pracowac. Ciekawe czy wy też w wakacje pracujecie zamiast odpoczywac, watpie.

Gość Mam_piękne_oczy
Przecież pisałam że mam dyzleksje!!!! Poza tym z gramatyka nie mam problemów przecierz tylko z ortografia.

Gość dodororo
masz dziwnych znajomych, zmień ich

Gość Mam_piękne_oczy
Nie bo to są ludzie na poziomie.