Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czuczacz

WAŻNE, potrzebna osoba obeznana z photoshopem

Polecane posty

Witam, mam gorącą prośbę do kogoś kto opanował sztukę posługiwania się photoshopem. Mianowicie mam dwa zdjęcia kwiatów i potrzeba mi kogoś, kto wykona na jednym z nich pożądany przeze mnie efekt, widoczny na tym drugim zdjęciu, które posłużyć ma za wzór. Czekam niecierpliwie, pozdrawiam :).

Niezupełnie, większość umie posługiwać się tylko rozmyciem gaussa ;) A ja potrzebuję kogoś kto profesjonalnie zajmuję się obróbką. Ponieważ powieszę to później na ścianie ;)

Po prostu nie widzę powodu w umieszczaniu ich tu. Musiałabym wrzucać na serwer a o wiele szybciej wyjdzie to drogą mailową.

Chodzi mi o rozświetlenie ostatniego, podobnie jak ma to miejsce w dwóch pierwszych

Gość za darmo nikt nie
będzie grzebał w zdjeciach taka usłyga kosztuje :p

Jeżeli ktoś się tym zajmuje bo lubi i robi to w tamach hobby, to niekoniecznie musi brać pieniądze ;)

Naświetlona są podobnie, także nie wiem co rozjaśniać. Chyba że o coś innego chodzi. Robienie w ramach hobby, hehe.

o dorysowanie rozmytych bialych plamek ;) nie wiem jak Wy, ale jakos nie lubie, jak ktos usiluje cos wyciagnac, nie proponujac nic wzamian :D w dodatku mam wrazenie ze kolezanka/kolega dostal to jako materialy probne od potencjalnego pracodawcy i nie ma pomyslunku jak to ugryzc :D WeWo chyba tez nie ma :D

Nie udzielam się na kafeterii w żadnej innej sprawie już od 2 lat własnie przez te chore teorie spiskowe. Najnormalniejsza prośba jest tu traktowana jakby była podszyta jakimś ukrytym celem.... Nie, ja zwyczajnie proszę, by ktoś zdolny, kto ma około 5 minut wolnego czasu i chce mi pomóc, rzucił światło za kwiat na 3 zdjęciu. Dla kogoś kto się na tym zna, jest to zapewne naprawdę kwestia chwili, więc ile miałabym zapłacić za taki mały zabieg kosmetyczny? 5 zł? ok, mogę przelać na konto.

Gość dla kogos kto to sie zna to
kwestia ok. 20 minut, nie 5. Jesli ma byc ladnie :) moze nawet 30. Godzina pracy grafika = 100 al, platne od kazdej rozpoczetej godziny w kazdej firmie :)

@Energiczna Trzydziestolatka Rozświetlenie, rozjaśnienie, rzucenie światła to nietożsame pojęcia. Teraz już wiem, o co chodzi. Wypełnienie tonalne na eliptycznej masce obejmujące płatki tego kwiatka i dopasować przeźroczystość. Czas zależy od sprzętu i rozdzielczości bardziej, bo to są podstawowe funkcje edycyjne PS.

Wiem, ze nie tozsame, po prostu napisalam jak ja bym to ugryzla, potrzebowalabym dwu warstw i na jednej naniosla te plamki ;) Proste, ale nie zrobie tego. Projekty robie za darmo dla przyjaciol. Nie lubie, kiedy ktos usiluje cos wyludzic, uwazajac, ze dla innego to nie problem i ze szybko to zrobi, wiec po co placic czy sie odwdzieczyc. Lubie, jak sie docenia, co robie :)

Ja zapytałam, kto mi bezinteresownie pomoże. Nikogo nie naciskam, nie zmuszam i nic nie wyłudzam. Nie jesteś osobą chętną do pomocy, zapytam co więc robisz w tym temacie?

Spojrzalam na temat i bylam ciekawa, co zaproponujesz wzamian. Zobaczylam, ze nic, ale ze jestes niecierpliwa/y i ze szukasz "osoby ktora profesjonalnie zajmuje sie obrobka", czyli grafika, nie byle kogo, do swego wolontariatu. Co robie w tym temacie? Krytykuje takie podejscie.

Gość kalendarzyk małzenski
Przestań żebrac, widzisz co za świnie. Idź do firmy prof., zapłać i bez łaski.

Powiem Ci tez, ze gdybys napisal/a ze Ci to bardzo potrzebne, ale nie wiesz jak to wykonac, napisalabym Ci, jak, poniewaz lubie osoby walczace z materia, dzialajace, a nie "przychodzace na gotowe". Jak by Ci nie wyszlo, moze zrobilabym sama. Ale w zaistnialej sytuacji mowie "zegnaj" :D