Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaa :)))

nieprzyjemne swedzenie ;/

Polecane posty

hej mam pewien wstydliwy problem :( otoz od 2 dni czuje nieprzyjemne swedzenie i lekkie szczypanie w kroczu... ale nie wydaje mi ze zeby bylo to jakies zapalenie czy cos innego gdyz dbam o higiene intymna i mam stalego partnera od ponad pol roku wiec nie moglam sie nigdzie niczym zarazic... w miejscach publicznych nie siadam tez na desce klozetowej wiec niemam pojecia od czego tak jest... ostatnio troche choruje, mam zapalenie oskrzeli i biore antybiotyki ale od tego tez nie powinnam odczuwac tych przykrych dolegliwosci ;/ czy znacie jakies srodkiktore moga mi pomoc? jesli w ciagu kilku dni te objawy nie ustana bede musiala odwiedzic lekarza...

Gość clotrimazolum
Nie masz sie czym artwic. To od antybiotykow. Flora bakteryjna sie pogmatwala przez antybiotyki. Zawsze powinnas przy antybiotykach brac tabletki oslonowe : Trilac alboo Lacibios femina i do tego masc clotrimazolum - to bez recepty. Jak masz zaufaia pania w aptece co Ci sprzeda bez recapty, to wez sobie jeszcze globulki Clotrimazolum. Uczucie ulgi niemal natychmiast. Te oslonowe to sobie wez przez 3 dni taka dawke konkretna, nawet wiecej niz pisza na opakowaniu. A pozniej 1 dziennie. Tablety ok 20 zl kosztuja, a masc i globulki po pare zl. Mam tak samo przy antyiotykach albo po basenie. Nie ma sie co martwic:)

dzieki za rade :) rano lece do apteki pozdrawiam

Gość zonia30
polecam Ci płyn do higieny intymnej - chyba tylko Floslek ma z prebiotykami które odnawiają florę bakteryjną.

Gość droplerkaa
Ale nie lecz sie sama, idz do lekarza, bo inaczej nie ma sensu, bo bedzie Ci nawracac. Przy antybiotykach rzeczywiscie flora bakteryjna czesto jest zaburzona. Tutaj "clotrimazolum" dobrze mowi, ze trzeba lykac oslonke, ale sklanialabym sie bardziej w strone lacibios f bo jest specjalnie dla kobiet stworzony i oslania wlasnie miejsca intymne a nie tylko zoladek.

Kup sobie prawdziwy kefir. Taniej jak tabletki i skuteczniej. Kefir bez dodatkow mozna aplikowac i doustnie i dowcipnie ;)