Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggggggg

tu napiszę to przemyślenie nie tylko moje...

Polecane posty

Gość ggggggggggggg

wiecie - za co dziś dawać w Polsce nagrody filmowe? Jakiemu filmowi przyznać nagrodę żeby był niepolityczny i miałby szansę zaistnieć w Berlinie? Wiecie jaki? Ja wiem jaki. Napiszę wam to nawet - należy nakręcić film o polskiej wsi. Może być to biografia Jana Kochanowskiego lub np. biografia Antoniego Kucharczyka. Są tam wątki z chorobą psychiczną , którą przed wojnami leczyli już. Przed pierwszą wojną światową jego żona - chłopka po 12 porodach zwariowała i wyzdrowiała. I jeszcze syna miał chorego umysłowego - takiego , który przeżył bo po powrocie w z wojny jego psychicznie chora żona miała 6 dzieci mniej - reszta umarła. Z głodu chyba... No ja myślę, że to ciekawy temat - jak się w Krakowie próbowali z wsią polską dogadać. I mieli rację, ale nic nie wyszło. Takie coś by mogło dostać nagrody w świecie - reymonta ciąg dalszy , nie?

Gość UWAGA! ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY!
Pokój bez klamek, NIE WCHODZIĆ!! :D

Gość ggggggggggggg
Chodzi mi WYŁĄCZNiE o to, że przed wojnami światowymi w Polsce jak ktoś szedł do czubków to jeszcze zdrowiał tam po podleczeniu, a obecnie? W NAJLEPSZYM RAZIE można się tam wypalić papierosem. I tyle :(

Gość ggggggggggggg
co prawda to też jest dobry materiał na film - wypalenie sie papierosem przez pacjentów szpitala psychiatrycznego w mieście xyz w Polsce. Poznajemy ich rysopisy, poznajemy warunki życia w szpitalu psychiatrycznym i taki GROTESKOWY koniec - być może główny bohater odbywa wcześniej jakąś rozmowę - nie wiem - być może na temat całego kosmosu i za chwilę - tak sie film kończy - wypala się na łóżku swoim papiersoem, że zostaje kupka popiołu jedynie. Wraz z nim cały jego pokój. No - głębokie przesłanie przecież. Nawiązanie do Milosza Formana a zaraz obraz polskiej służby zdrowia, której lepiej nie widzieć. Dosłownie :(

Gość ggggggggggggg
zarazem - tak miałam napisać. Polski Lot nad Kukułczym Gniazdem mógłby to był i zarazem początek wielkiej kariery - tylko oczywiście tematy by musiał równie ciekawe ten MORALNY polski reżyser.

Gość ggggggggggggg
być nie był miałam napisać.

Gość ggggggggggggg
No to 2 filmy już wymyśliłam - wieś polska, psychiatryk i dalej? Coś na podstawie Wajdy i trzymając się Wajdy - nigdy dalej mógłby se byle co kręcić - następny film coś historycznego albo o komunie. Może jakaś wielka miłość? Zobaczcie ile tematów. I dalej, dalej, dalej... ? Superprodukcja - ale jaka?

Gość ggggggggggggg
Ponieważ wieś polska to jest przeszłość to film historyczny o Piastach by musiał by musiał być. O Piastach bo Forman i Wajda. Coś ciekawego o tych Piastach i tyle. A później może coś z prahistorii - bo cała Polska to PrAHISTORIA.

Gość ggggggggggggg
wiecie co - żona , troje dzieci daję temu rezyserowi polskiemu, może mieć 1 skok w bok, ale nie za dużo. Coś musi zrobić - jakaś tragedia musi być. Może powiedzieć , że żona poroniła? Może ... nie wiem. Małe dziecko musiałoby umrzeć. To jeszcze musiałabym obmyślić. Albo nie - matka mu umarła, a wiadomo jak w Polsce jest ważna matka. No to już jest tragedia. I odniósłby sukces, taki Mel Gibson z Polski - byłby naszą chlubą za granicą... pomarzyć można...

Gość ggggggggggggg
Ale powiem wam nie - śmierć to by już żle patrzyli bo Polański rodzinę zabił. Jakaś inna tragedia - złodziejstwo zostaje bo co? Ktoś go okradł - nic wiecej nie zostaje. Albo śmierć matki - to jeszcze przeżyją. No chyba , że wielka miłość bo na razie coś tej wielkiej miłości nie widać. Ale taka miłość jak Tristan i Izolda - polski Tristan i Izolda. To by był 3 film tego rezysera i później superprodukcja historyczna o Pradze coś. O byle czym tu gdzieś w okolicy. Jakaś Stara Baśń - coś w tym stylu tylko z mottem. Coś o plemionach słowiańskich choć też nie do końca, no to kościelne coś, później plemiona słowiańskie i znowu współczesność. To by mu sie fajnie układało, nie?

Gość ggggggggggggg
Powiem wam - może to zabawne, ale nawet by się przydał taki rezyser żeby opinię poprawić po Wajdzie i Polańskim. Właśnie facet. Nie kobieta. Bo zawsze będą mieć złą opinię przez swoja własną ...głupotę. I tyle. Chwila bezmyślności i po tobie człowieku.

Gość ggggggggggggg
Ja mam do niego taką prośbę - zeby był morlany ten reżyser - to po pierwsze, a po drugie, żeby nie kręcił o II wojnie światowej bo to po nim. Tej wojny już nie ma. I wojna światowa może być - druga nie. I żeby nie mówił nic o Rosji bo to jest po rpostu NUDNE. I tyle :(

Gość ggggggggggggg
i zobaczcie choć ten reżyser byłby najlepszy z tych wszystkich gwiazd światowych, miałby najlepsze tematy i filmy to zawsze byłby ostatni w każdym towarzystwie razem z tą żoną i 3 dzieci bo...jest z Polski. Jest tylko z Polski. I koniec. I to jest TYLKO 1 kariera i ich duma gdy on dostaje kolejny nagrody. A reszta? Afrika.

Gość ggggggggggggg
Mógłby pić - oto jego tragedia - alkohol. mogłoby tak być?

Gość a jak tam ....
a jak tam w domu wszyscy zdrowi? matka tez>?

Gość ggggggggggggg
albo lepiej żona by piła. Najpierw po cichu , a później by ja np. spijał i specjalnie by sie poświęcała i chodziła na terapię żeby se żyli spokojnie, nie? A on byłby zawsze smutny bo żona pije - jak Melanie i Antonio by byli. No ale co - kim ta żona? Pasowała by jakaś ze wsi polskiej. Tylko młodsza i 3 dzieci. Taka Katie Holmes. Albo... no... gwiazda - wielka aktorka i pije. Wycofała sie bo 3 dzieci. ?

Gość ggggggggggggg
U mnie wszyscy chorzy a na najpbardziej. Zauważyliście jak Kylie Minogue rozbiera swoich ...uhm uhm ...partnerów? Mnie się wydaje, ze to chodzi o farela, że on sie obraził na nich, że ledwo zaczął karierę to uż go rozebrali. Ale teraz to już nawet POWINIEN się też rozebrać. Bo w sumie TAK MYŚLĘ - uważali, że się obraził za ten goły zadek, a tu - hmmm... no ale pasuje, że sie obraził. Ale to na niego, że mógł się nie dać. w końcu był z irlandii i miał krzyż. Co się kurde tak rozebrał, nie? Jeszcze w wojennym filmie. Pewnie ani 2 razy mu nikt nie mówił i już wszystko ściągał jak ofiara holokaustu, a teraz? Jaka obraza za to krzyż zmazał chyba. A jednak uważają, że ci co go rozebrali mieli 100% racji. Po co sie dał. On im powie, że nie wiedział, że tak sie traktuje aktorów z Irlandii. Niby był moralny - myśleli, że to coś ala Tom Cruise wiecie, ale nim dostali po tyłku. A teraz kurde - czy on jest matką? Co to ma być? Jedna anomalia, ale to nie przez nich. Czy to jest przez nich? Nie :(

Gość Vassermoda
Witamy pierwszego Psychola Kafe !

Gość ggggggggggggg
Ja sie też zastanawiam TAK LOGICZNIE - czemu oni go rozebrali? Bo szedł od Niemców. No to po co tam polazł? Rozebrali go bo szedł od Niemców. I teraz dojdą do pytania PO CO ON SIĘ W OGÓLE OŻENIŁ W TEJ WIELKIEJ BRYTANI? 4 miesiące słuchajcie - na niczym mu nie zalezało - to by ją leczył, poszedł z nią. 4 lata - nie 4 miesiące :( ?

Gość ggggggggggggg
wiecie co , ale to też może być - 4 miesiące i koniec, ale dalej? I SŁUCH PO NIM ZAGINĄŁ , tzw. szlag go trafił nie? Normalny też nie był. NIE - ŚWIATOWA sława. No nie - tego nikt już nie pojmuje. Jak on to zrobił? to jest normalne? ani trochę :(

Gość ggggggggggggg
Ja już stąd idę powiem wam , ale to nie jest normalne - zostaje tylko ogrywanie wiara. A ta Bachleda? Tak jej bronicie? Ja widzę już 15 letnią świruskę. To jest coś w oczach - taki obłęd jak się na nią patrzy. I tyle :( Matka i córka - 2 psycholki i tyle. Jak dla mnie. I to wciąga się bo z kim się zadajesz takim sie stajesz.

Gość ggggggggggggg
Normalne by było coś takiego po tym rozwodzie jego, że jest tam jakimś irlandzkim aktorem , może z kimś tam siedzi na czarno, że tak napiszę. I jakaś tam karierę robi ale Oskara musi mieć do tego - taki Broody. A tak? Choroba psychiczna jakaś - obłęd - taki film był z Broodym i Keirą. Obłęd sie nazywał.

Gość ggggggggggggg
wiecie co - takie coś co zrobiła Bachleda ale bez puszczania sie na dziecko i normalna - nie obłąkana. Ale która normalna go zechce z taą biografią? Tylko świruska. I tyle. jakie ma szanse?

Gość do ggggggggggggg
ggggggggggggg idź się lecz. poczytaj swoje wypowiedzi, zamiast krecic filmy o psychiatrykach to ciebie powinni tam wsadzic.

Gość ggggggggggggg
I teraz co - zalezy ile czasu. Powiedzmy dziecko 5 latek. Znajdzie tam jakaś supermodelkę z Brazyli. I co - ona dziecko z nim i on to dziecko Bachledy? Teraz wychodzi to samobójstwo uważają, no ale to nie jest ich wina. Czemu nie modelka z USA? Bo chore dziecko. No to później - a wcześniej. Powie , że sie bał haremu - nic nie pasuje i tyle. wariat i koniec.

Gość ggggggggggggg
Czemu sie, bał haremu. Był rok 2003 , była w ciąży z nim jedna , ożenił sie i koniec - najwyżej by sie rozwiedli. Już był żonaty - eee...bez sensu. 4 miesiące. Ciąza trwa 9 miesięcy. Może dziecko by było zdrowe? Kto wie? Jego wina i koniec dalej. A teraz? No to już jest jest totalny skandal. To tu się nie ożenił, a tu wziął dziecko. kretyn i tyle - kompletny :(

Gość do ggggggggggggg
twoje wypowiedzi to musi byc prowokacja. przeciez nie ma takich idiotow

Gość ggggggggggggg
I wiecie - teraz cała rodzina. Poszedł do Niemców bo kariera. Kariera - a rodzina? Ile on miał lat. No to szkoła - nie. Nie ma szkoły. No to rodzina i reżyser jak moralny. Nie. Kariera - najmłodszy w rodzinie. A kto jeszcze go popiera? Rodzice? Ojciec chciał zrobić karierę a reszta? Od czasu do czasu na dywanie i koniec. No to ktoś powinien dołączyć ? Jak ? On najmłodszy. Teraz z brata zrobił geja i ma wszystko w tyłku. Nic nie pasuje - i dalej to samo ON JEST Z IRLANDII, on dobrze Irlandii służy - czemu? - bo zarobił. I jest sławny. No właśnie zajechał tę Irlandię i popsuł im opinię ,ale jest z siebie dumny. Z irlandii też bo sie nie daje - zepsutym kapłanom. No przecież jeśli on jest normalny to ja i tyle. I czemu tam z tym dzieckiem nie siedzi? Może by go jakaś irlandka zechciała? Nie bo sie rozpije. Tak chyba mówi, że się rozpije...

Gość o matko to znowu ona
Schizofrenia wita :( Koleżanko - leki, leki, leki wziąć, a nie na Kafe pisać! :)

Gość ggggggggggggg
to ja nie i tyle- tak chciałam napisać...