Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juriiijka

Unitest, a tabletka 72h? Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość juriiijka

A więc w 19 dniu cyklu uprawiałam seks z chłopakiem bez zabezpiecznia (cykl wynosi 30-33 dni). W około 60 godzinie po stosunku zażyłam tabletkę "escapelle". Nie miałam po niej żadnych dolegliwości, nic. Dziś wypada u mnie 36 dzień cyklu, a okresu nie ma. Zrobiłam więc test ciążowy "Unitest" i tu jest pewien problem. robiłam go na szybko i być może dałam za dużo moczu na próbówkę. Jednak dziwi mnie wynik. Otoż kreska pod literką C jest bardzo mocno różowa, natomiast jest również bardzo słabo widoczna kreska pod literką T. Co myśleć o tym wyniku? Różnica miedzy tymi dwoma kreskami jest bardzo znacząca jednak słabo bo słabo, ale widać je obie. Chciałam zrobić zdjęcie i zamieścić je, ale na fotografi ta druga kreska jest praktycznie nie widoczna. Czy jest w ogóle możliwe abym była w ciąży? Proszę o radę...

ciąża. przeczytaj instrukcję. nawet jeśli druga kreska jest bardzo jasna, to wynik jest pozytywny

Gość moim zdaniem ciąża

Gość Maluchowata E.
Zdecydowanie ciąża. Jeżeli jest druga kreska. Nie musi być widoczna tak samo jak ta kontrolna.

Gość juriiijka
zrobiłam drugi test i wynik negatywny...co o tym myśleć? Nie dość, że w dniu stosunku był to mój pierwszy dzień po owulacji czyli już teoretycznie nie płodny, nie dość, że zażyłam tabletkę to jeszcze byłabym w ciąży?

niepłodny na bank to jest dopiero trzeci dzień po owulacji. pytanie jaka była ta sruga kreska? różowa chociaz trochę? czy tylko to był takibezbarwny "cień" kreski? bo po prostu mogło Ci sie zaznaczyć miejsce w którym powinna sie pojawic kreska testowa. jesli sie nie wybarwiło to najprawdopodobniej to nie była kreska "ciązowa".

Gość juriiijka
Czy waszym zdaniem ciąża jest bardzo prawdopodobna? A jeśli tak to czy zażycie tabletki może spowodować jakieś konsekwencje dla rozwoju dziecka?

Gość juriiijka
Być może to jest to, bo gdy robiłam test i p0owoli różowy kolor przesuwał się w strone literki C to wiadomo, że przechodził najpierw przez miejsce z literką T no i potem został taki ślad, bardzo jasnego koloru. Więc to może rzeczywiście tylko widać miejsce w którym pojawiłaby się ciemna kreska gdyby to była ciąża? Jak myślicie?

kreska "ciązowa" nie musi być ciemna, sam fakt jej zaistnienia jest decydujący. przy wczesnych ciążach kreska zawsze jest jasna, ale MUSI byc kolorowa. jesli kreska nie jest zabarwiona, a po prostu lekko sie zaznaczyła na podłoży, to widzisz cień miejsca "próbnego". dla pewności mozesz poczekac tydzień i zrobić kolejny test. teraz i tak nic innego Ci nie pozostało.

Gość juriiijka
Jutro idę do ginekologa. Kiedy byłam u niego po tabletkę, sam zaproponował żebym przyszła po tabletki antykoncepcyjne...więc zobaczymy...czy po 16 dniach od stosunku można ewentualnie zauważyć jakiekolwiek objawy tego, że jest się w ciąży?

Gość Pre test
Robilam w zyciu trzy razy,za kazdym razem taka mało widoczna ta druga kreska najczęściej jak tym testem obracałam jakby pod światło,a nigdy żadnej ciąży nie było.

nie, po 16 dniach od zapłodnienia to nie ma żadnych objawów :D moze Ci gin co najwyzej badanie z krwi zlecic.

Gość Pre test
Po 16-stu dniach od stosunku nie zauważysz niczego,bo musisz od tego odjąć z 5 dni ( czas na zagnieżdzenie )to masz plus minus 11. Żadnej ciąży nie masz .

Gość juriiijka
Kurcze już sama nie wiem czy sobie to wmawiam czy o co chodzi... za tydzień mam maturę w związku z czym stresik jest podwójny i może dlatego spóźnia mi się okres? A te testy? Kurde strasznie się boję teraz przez nie i na nauce się skupić nie mogę :(

Gość gupeek
idz do ginekologa, prawde Ci powie.

Gość juriiijka
Tak szczerze mówiąc jak patrze na te testy to mnie ogarnia niezły strach..jeden, ten który robiłam pierwszy jest trochę różowy, a na drugim nie widać żadnej kreski...

Gość Pre test
Ja ci mówie,ze w ciązy nie jestes,ale skoro ma cie to tak stresować czy nie lepiej zrobic badabie beta hcg koszt ok 25-30 zł niz wydawac na 3 testy po 10 zł.? Z krwi masz pewne .A koszt taki sam .

ej, ale czego Ty sie boisz? odpuść sobie, jak jestes w ciąży to i tak już nic nie zrobisz. chyba ze skrobankę. jak nie jestes to jest OK. bać to sie mogłaś zanim wzięłaś escapelle, a teraz to po ptokach. pozostaje czekac na jednoznaczny wynik testu. okres moze Ci sie spózniac przez stres, jak najbardziej.

Gość juriiijka
Łatwo powiedzieć odpuść sobie, trudniej to wykonać...ja wiem, że mój organizm jest strasznie dziwny. Jakiś rok temu gdy okres spóźniał mi się o tydzień zrobiłam test. Wyszedł negatywny i od razu po dwóch godzinach dostałam okres. Od tego czasu zawsze się zabezpieczaliśmy. Aż do ostatniego razu... :(

Gość hhggttyy
powtorz jutro test ale raczej ni ejestes w ciazy te tabletki mogly ci rozregulowac cykla, ale ja nie jestem pewna nigdy nie bylam w takiej sytuacji

Gość Pre test
albo idziesz zrobic ten test z krwi,albo zyjesz w niepewnosci i dalej sie stresujesz twoj wybor.Skoro zawsze sie zabezbieczałas,było zrobic tak i tym razem nie było by problemu.Moze to nauczka na przyszłość aby nie poddawać się chwili bo sama widzisz ile ona kosztuje :P

no to sie stresuj jak chcesz. tyle ze to nic nie da, a tylko Ci zaszkodzi. przetłumacz sobie sama do głowy ze teraz to juz sie nie ma czym denerwowac...

Gość jkahfkasjfha;o
jurijka ja jestem kilka lat starsza lae tez sie boje. bede testowaćw piątek ale d otego czasu chyba oszaleje ;(

Gość jkahfkasjfha;o
zrób sobie badanie krwi beta hCG robią w kazdej przychodni. cena od 20-35 zł zalezy od miejsca w ktorym mieszkasz. wynik bedzie juz w 100% wiarygodny. wynik na nastepny dzien lub po kliku godzinach :)

Gość juriiijka
Tak jutro pójdę zrobić te badanie... przy okazji jak będę u ginekologa...a tam mam być na czczo? Jej jak się okaże że to jest ciąża to matury nie zdam bo będę myślami gdzie indziej, a rodzice mnie chyba z domu wywalą.. tylko proszę nie mówić mi tu o odpowiedzialności i o zabezpieczaniu się bo wiem że źle zrobiłam, ale dobijanie mnie teraz nic nie da...

Gość Pre test
Juriiijka przeciez Ty się sama dobijasz :P

Gość jkahfkasjfha;o
stało się. najgorsze co mozęsz zrobićto sięstresować. matrua jest kluczowa w twoim wypadku. chcesz usprawiedliwiac sie przed dzieckiem "mamusia nei zdala bo tak sie zdenerwowala ze bedzie cie miec?" jak z ojcem dziecka mzoesz na niego liczyc?

nie musisz byc na czczo. a rodzice Cie z domu an pewno nie wywalą. kazdy sie tego boi, mało kogo to spotyka.

Gość Pre test
To nie jest badanie poziomu cukru nie musisz byc na czczo.

Gość juriiijka
No z moim chłopakiem jestem już 4 lata i wiem, że mnie w takiej sytuacji nie zostawi..ale on jest w technikum, przed nim jeszcze rok szkoły... źle powiedziałam...maturę na pewno zdam bo jestem dobrą uczennicą..tylko wszystko zależy od tego jak!! Teraz powinnam się uczyć a nie mam w ogóle do tego głowy... A jeśli chodzi o rodziców to może rzeczywiście mnie nie wywalą z domu, ale stracą do mnie zaufanie, a mam z nimi naprawdę teraz dobry kontakt, nie chciałabym tego zmieniać... wiem, że moja decyzja była nie przemyślana i teraz bardzo jej żałuję, ale w momencie jak brałam tabletkę byłam praktycznie pewna, że ten problem jest już "za mną"..a teraz to znów wszystko wróciło...wiem że strasznie panikuje ale to jest dla mnie naprawdę ciężkie...