Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juriiijka

Unitest, a tabletka 72h? Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Jak kreska słabo widoczna to pewnie wczesna ciąża. Nie chcę Cię dobijać bo jestem w Twoim wieku, ale to bardzo prawdopodobne. Co do Escapelle to jeśli jesteś w ciąży to nie ma złego wpływu na rozwój dziecka. Wiem bo sama ją zażyłam. I dokładnie czytałam instrukcje. :)

Gość n88
skoro zazylas tabletke po , a drugi test ciazowy wyszedl negatywny to nie panikuj.. a okres moze Ci sie przesunal wlasnie od tej tabletki po, ja kiedys tak mialam, albo od stresu. Glowa do gory :)

Gość juriiijka
Zawsze narzekam jak mam okres, teraz czekam na niego jak na wybawienie!!

no matura to stres a tabletka może okres przesunąc, obstawiałabym, że nie jesteś, ale dziwią mnie te 2 kreski na teściku...

Gość juriiijka
A może to być spowodowane np za dużą ilością moczu w teście? Albo jest jakakolwiek inna możliwość na wytlumaczenie tego zjawiska? Czy może być tak, że zażycie tej tbletki rozstroiło mi organizm i dlatego też mam takie dziwne wyniki?

Gość Inaaczej
Juriiijka zapewne tabletka rozchwiała Tobie gospodarkę hormonalną.

Gość juriiijka
A i jak patrze teraz na ten pierwszy test co robiłam to jest wręcz żółtawy od moczu. Chyba było go zbyt dużo...czy może dlatego wyszła jaśniutka różowo-żółta kreska??

Gość juriiijka
????

Gość Inaaczej
Może tak być ze za dużo nalałaś też mi się zdarzylo,ale wtedy żadna kreska mi sie nie pokazała.

Gość juriiijka
CHyba już jedno z ostatnich pytań bo wiem że wszyscy mnie już tu mają za wariatkę i panikarę... Ale jeśli od dnia w którym powinnam dostać okres, boli mnie brzuch tak jak przy okresie a okresu nie ma to ma jakieś znaczenie??

Gość juriiijka
??

Gość juriiijka
Zgodnie z waszą radą udałam się do ginekologa. Ten powiedział, że występuje bardzo małe prawdopodobieństwo iż jestem w ciąży, ale na wszelki wypadek dał mi skierowanie na te badanie krwi(w związku z czym mam je bezpłatne :P). Jutro o 14 dowiem się całej prawdy...a więc trzymajcie kciuki... denerwują mnie tylko dwie rzeczy 1. Okres spóźnia mi się 5ty dzień 2. Kiedy włączyłam kalkulator dni płodnych wyszło mi, że w dniu stosunku miałam akurat owulacje. Tabletkę wzięłam dopiero po 60h więc może było już za późno?? Miejmy nadzieje, że wszystko będzie dobrze...

Gość Dariusz Kowalski
juriiijka jeżeli tabletkę wzięłaś w ciągu 60h to powinna zadziałać (działa do 72h), poza tym zazwyczaj tabletki rozregulowują cykl i mógł Ci się trochę przesunąć. Badanie jest na pewno najlepszym rozwiązaniem. Poza tym mogę Ci polecić serwis wpadka.pl gdzie możesz znaleźć dużo informacji na temat antykoncepcji jak również uzyskać poradę eksperta. Pozdrawiam.