Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akljah

zasilek maciezynski na wychowawczym??

Polecane posty

Gość akljah

Obecnie jestem na urlopie wychowawczym jestem w drugiej ciazy lada dzien bede rodzic podobno przysluguje mi zasilek maciezynski jak to jest??

Gość tak przysluguje

Gość akljah
a czy mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat??tzn czy o ten zasilek skladam u pracodawcy czy bezposrednio w zus-ie??

a dlaczego nie przerwałaś wychowawczego i nie poszłaś na zwolnienie lekarskie??????????? miałabyś płacone 100% wynagrodzenia na l4, a pracodawca wie że jesteś w 2 ciąży? i ile osób zatrudnia zakład pracy bo jeśli mniej niż 20 to składasz dokumenty w Zusie jeśli więcej niż 20 to w kadrach u pracodawcy

Gość akljah
To jest mala firma mniej niz dwadziescia osob szefowa o niczym niewie poniewaz caly czas siedzi zagranica dlatego wolalabym to zalatwic w zus-ie jezeli mam taka mozliwosc

Jeśli juz jest temat wychowawczego to bym chciała wiedziec jak to jest z tym ubezpieczeniem , kto mi podbij książeczkę ubezpieczeniową? bo zamierzam wybrac się do lekarza a musze ją podbic ale nie wiem gdzie.

to zadzwoń sobie do Zusu i wszystko Ci powiedzą jakie dokumenty musisz złożyć ale nie wiem czy beż podpisów i pieczątki pracodawcy coś załatwisz ;)

Gość akljah
oki wielkie dzieki za informacje

jeśli masz "miejsce" na pieczątki w legitymacji to podbija Ci ją pracodawca, jeśli nie będzie chciał podbić bo od tego roku nie obowiązują już legitymacje ubezpieczeniowe to wyda Ci odpowiednie dokumenty potwierdzające zatrudnienie czyli ZUS RUMA