Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczasowiczjebany

Węgry- był ktoś tam na wczasach? drogo? ile to jest 1 forint?

Polecane posty

Gość wczasowiczjebany

witam w tym roku planowałem tydzien w zakopanym, jednak z tego co zauważyylem to tam ceny pozły ostro w góre... dlatego kolejny plan to był węgry... ma ktoś jakieś wspomnienia z tego kraju? drogo tam jest? czemu wszystkie ceny są podawane w euro a nie w forintach? ile to jest forint?

Gość ludzie ludzie.........
fajny nick :D a o węgrach nic nie wiem wiec sie nie wypowiem :P

Gość ludzie ludzie.........
orienracyjne kursy walut na Węgrzech 100 Ft - 1.6 zł, 1 EURO - 245 Ft, 1 USD - 200 Ft, za 1 zł można dostać 55 -60 FT http://www.wczasywegry.com/

Gość wczasowiczjebany
no i wsyzstko w temacie, a wiecie może jakie tam ceny są? po ile jest piwo :D papierosy? bo w euro to drogo wychodzi....

Gość ptaki_latają_kluczem
piękne państwo, polecam ale ja tam bylem 10 lat temu :)

Gość sxss
Podaja ceny w euro, bo licza glownie na turystow z Niemiec i Austrii. A ceny? Podobne jak w Polsce.

zależy do jakiej miejscowosci chcesz jechac i co robic. ogolnie pogoda gwarantowana. rok temu byłam kilka tygodni w Miszcolc=Tapolca. baseny termalne - wejsce na cały dzien ok 70 zł wynajmem domku (2 pokoje, kuchnia,lazienka) - 200 zł za dobe

Gość mijgdddfhyhg
hello nie jest bardzo drogo mozna wynajac fajne domki ale niestety pogody nie masz gwarantowanej moi rodzice byli pod namiotami i cale 3 dni lalo wrocili sie wczesniej, na rok wczesniej byli na 9 dni w hajduszoboszlo mieli wynajety domek ze znajomymi i pojechali w takim okresie ze tez przez 4 dni padało;/

Gość wczasowiczjebany
znaczy chciałbym jechac w okolice balatonu, tam tez ceny podobne jak w PL ? bo widziac jak sobie chwalą Polacy swój kraj to za 2 tygodnie w sopocie mam 10 dni w bułgari.... a wiadomo gdzie lepsza pogoda.... w tym roku uparłem się na zakopane to górale wyskoczyli z takimi cenami że jednak na te węgry się zdecyduje chyba

Gość ja tam otrzepuje
moj kolega jest Wegrem. niby pracuje w UK ale jak pojedzie do dzieci i je gdzies zabierze to ceny prawie takie same jak w UK po przeliczeniu na funty. wcale nie jest tam tak tanio. sam jezdzi na zakupy na Slowacje :)

Gość ja tam otrzepuje
lepiej do Chorwacji albo Bulgari, ew Turcja jest tez tania. ja jade do Tunezji, 1600 za osobe na tydzien all inclusive. mialy byc wczasy nad Polskim morzem ale nie dosc ze pogoda nie jest pewna to ceny tez porownywalne

Gość hgfhgf
najtaniej w Bulgari , na Wegrzech srednio drogo w Hiszpani, Chorwacji

Byłam w zeszłym roku, wychodzi podobnie jak w PL. Budapeszt jest drogi, Balaton w sumie OK, chyb NAWET TANIEJ NIŻ POLSKIE MORZE. Polecam rejony wschodnie i okolice jeziora Cisa, dużo Węgrów, mało Niemców, co przekłada się na cenę. Diesel trochę droższy niż w PL.

A forint ma dużo zer, jakiś zawiły kurs, ale można przywyknąć. Jakoś 16 PLN to 1000 forintów. Ale ogólnie fajny kraj, ciepło. Polacy siedzą w Hajuszoboszlo. I koniecznie trzeba mówić SEGED, a nie Szeged.

Gość wczasowiczjebany
a jakie jest przełożenie w chorwacji, bułgari? gdzie spośród tych 3 krajów są najtańsze mieszkania, gdzie najniżej stoi waluta? dzieki wielkie za dyskusje w temacie!

Gość wczasowiczjebany
?

Gość nawa chata nowa rzecz:D
a Polska taka piękna i z wszystkimi można się dogadać:D

Gość tombi
bardzo drogo ceny w sklepach i marketach dużo wyższe,