Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mija132

Jakie podpaski?

Polecane posty

Przez pół roku miałam dość duży okres ale ostatnio mały. W 3 dniu podpasske z alweys musiałam nosić cały dzień (podpaska z 4 kropelkami ).Niemówie jakie to okropne.. . Bo tylko troche zużytej podpaski nie wyrzuce.Ale nosić jedną jest okropne! Może znacie jakieś podpaski na taki okres? Albo same takie stosujecie.

Gość no ja na przykład
nie wyobrażam sobie cały dzień nosić jednej podpaski. Przecież to strasznie niehigieniczne ja tam używam Belli i wymieniam tak często jak potrzeba -czasem wyrzucam mniej zuzyte -na tym nie ma co oszczędzać -chyba że chcesz nabawić się jakiegoś zapalenia.

Dzięki. Wiem i dlatego napisałam bo wiem że tu sąmądre forumowiczki ;) A jakich rodzai używasz i za ile?

Zależy mi na jakiś fajnych bo jade w góry a spodziewam sie okresu.Ale także dobrych na codzień np: do szkoły, na misto.A jakie wy używacie ?

Gość bella perfecta green
6 zł za 20 sztuk

Gość Nieszczęśliwa77
Jeśli masz słabe krwawienie to spróbuj wkładek higienicznych Always / fioletowe opakowanie/.

Gość Ja mam to samo- taka jestem
Tampony są lepsze!

Gość jejku caly dzieńńń???
ja jak mam już mniejsze krwawienie to używam wkladek, po prostu przyklejam dwie (takie cienkie oczywiście i z folią) i często wymieniam. Wolę czesto wymieniać te wkładki niż w jednej podpasce cały dzien chodzić:/ niedość że niewygodnie (bo jak mneijsze krwawienie to po co z pieluchą łazić a ja tego nienawidze i zawsze mam wrażenie że mi tą podpaske widać:/ ) oglądam sobie tyłek w lustrze przed wyjściem tysiąc razy czy aby się podpaska nie odznacza - nic nie widać ale dyskomfort psychiczny jest (mam 25 lat żeby nie było że małolata, która dostała diopiero okresu i ma fobie na tym punkcie:P) no i przecież bakterie się rozkładają itp, ...

Gość jejku caly dzieńńń???
no ale jak w góry jedziesz, to wiadomo że wtedy wkładki nie zmienisz tak często, chodziło mi tu o codzienne życie. Możesz np podpaski bez skrzydełek jakieś ja np wole bella ale te blu a nie green bo siateczka mnie podrażnia:/ naturella (te cienkie) też są ok wg mnie.... A tak w ogóle - jakie są jeszce podpaski w miare cienkie jak wyżej wymienione i nie z siateczką tylko ta pseudo bawelną czy tam ta miękką powloką?? wszystkie alwaysy mają siateczkę??

Gość to kup sobie
to kup sobie mniejsze podpaski, z mniejszą liczbą "kropelek" na opakowaniu, w czym problem? kup dwie paczki, bardziej i mniej chłonnych podpasek i wsio. to się i tak zużyje

Dzięki za odp. Zastanawiam się nad kupnem libress z 3 kropelkami . Dobre są?

Gość tak Libresse są dobre
używam już od wielu lat i pol;ecam je!!Tampony i wkładki Libresse też są ok.

Gość tarantulla
Ja uzywam tylko takich z "puszkiem" na powierzchni, a nie tych z plastikowa siateczką - bo te sie przyklejają do skóry, rozdzierają się i jeszcze odparzają. Kupuję takie firmy "real" :P Jak wyjazd, to tylko tampony i jakaś cieniutka podpaska albo nawet wkładka. W ostatnie dni okresu podpaska na słabe dni, albo nawet wystarczy wkładka - na lekkie plamienie. Ale tak raz w ciagu dnia zmieniam, bo obrzydliwe chodzić z krwia w majtkach, choćby to były dwie kropelki

Gość nlkki;
Alwaysy sa dwa rodzaje - zwykle i sensitive, te sensitive wlasnie maja ta bawelne czy cos tak. Caly zycie uzwalam Always i raz chcialam cos zmienic. Kupilam libresse i po dwoch godzinach ta gaza wsrodku podarla sie na kawalki pod wplywem ruchu, czyli siadanie, wstawiania itp. Szybciutko wrocilam do alwaysow.

Gość mija123
pytam bo cipsko mi sie przykleiło i nie mogę oderwać tej cholernej podpaski!Naciągnęłam już wary do kolan i nic.Dalej trzyma po tym całym dniu :(

moje cipsko też jest takie ruchliwe,wiec jednak zdecyduje sie na kubek dociipny i bede miała z głowy :-D.Co mówicie pipeczki?

A jakbym chciałam np: użyć z belli to jaki rodzaj poleciłybyście ?Mówie np: ;)

A używałyście Matte (takie fioletowe z siateczka ) chyba ich 9 albo 10 jest ??

To własnie tampony są niebezpieczniejsze, bo te bakterie i krew itp rozkładają się WEWNĄTRZ... Od tamponów sa zapalenia, zakażenia i wogóle ochydztwo... Ja używam tamponów tylko kiedy ide na basen czy na plażę lub też mam jakąs impreze i musze załozyć stringi pod obcisłe spodnie. Podpaski są najlepsze i można je częśto wymieniać. Ja używam Belle perfecta blue z powłoką extra soft - na 2-3 pierwsze dni, potem zmieniać na wkładki - są takie duuuuże Maxi - dostepne w hipermarkecie lub drogerii. Niestety, drogie panie, ten czas nie jest zbyt przyjemny dla kazdej z nas... :( Ale nie ma co naberać wstrętu do siebie. A zmieniać nalezy minimum dwa razy dziennie!

Cedrynka bardzo dziekuje za odpowiedz. ;) . A znacie może jeszcze inne "marki " podpasek?

to używaj wkładek. Tylko zmiń chociaż raz w ciągu dnia bo może ci sie nie wydawaqć ale możesz śmiredzieć po prostu...

Użyłam wkładek i to nawed 2 a i tak przeciekło ;(