Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pi86

Moja uczennica - maturzystka nie wiedziała kto jest królową UK!!

Polecane posty

Gość Pi86

Dramat! Czy macie jakieś podobne perełki? Pytanie głównie do nauczycieli :)

Gość ghtht
a kto jest?

Gość Pi86
Gordon Brown oczywiście :o

Gość Pi86
Nie, to Gordon Ramsey nie żyje...

Akcja powieści "Przygody Tomka Sawyera" Dzieje się w państwie Londyn, które jest na kontynencie Los Angeles albo Rosja, nie wiedzą dokładnie na którym... :O Przy czym nie chodzi mi o to, że akurat nie wiedzieli gdzie ta akcja...

Gość Pi86
Tu chyba sami maturzyści siedzą. Do nauki byście się wzięli!

Gość sdfghj
ee tam,mozna jej wybaczyc.Angielska młodzież nawet nie wie gdzie lezy Polska,wiec odpusć jej.A na wiadomosc o tym,ze papiez przylatuje do szkocji,dziewczyna zapytała sie kto to jest i czy musi płacić za wstęp:D

Gość Pi86
A! I jeszcze jedna klasa nie wiedziała co to są krucjaty :)

Gość dcfghtjyuk
o matko jaka tragedia:( wiekszosc Polaków nie wie co to.Żenujący to jest poziom angeilskich uczniów,my przy nich jestesmy geniuszami a i tak nie wykorzystujemy tegop co zakuwamy w życiu.Nie uczy sie kreatywnosci tylko pierdół.Nauczyciele powinni miec powtorke z nauczania i to w nowoczesnym systemie.

Gość Pi86
To w sumie nie są rzeczy, których faktycznie nauczam, bo uczę angielskiego, a raczej takie pytanie poboczne związane z tematem jaki akurat mamy. Zawsze staram się czymś uczniów zaciekawić, ale jak to zrobić, kiedy oni podstawowych informacji o świecie nie posiadają?

Gość od tego jesteś nauczycielką
żeby ją nauczyć kto jest królową Anglii. Za to ci płacą. I co się głupio dziwisz?!

Gość copernik
a może ci uczniowie to są szczęśliwi że wszystkiego nie wiedzą? Egzaminy wstępne na kierunek nauk politycznych: Profesor rozmawia z kandydatką. - Co Pani wiadomo na temat programu ekonomicznego dla Polski realizowanego przez ministra Hausnera? Dziewczyna milczy. - No to co Pani wie o polityce społecznej Leszka Millera? Dziewczyna milczy. A wie Pani kto to jest Leszek Miller? A nazwisko Kwaśniewski z jaką funkcją w Państwie kojarzy się Pani? Dziewczyna milczy. Profesor już zaczął się zastanawiać czy może ta studentka jest niemową. - A skąd Pani pochodzi?? - Z Bieszczad Panie profesorze. Profesor podszedl do okna, wyglada na ulice, chwile sie zastanawia i mówi do siebie: - Ku** może by tak wszystko *pier***nąć i wyjechać w Bieszczady!?

Gość kurczepiperzone
ja studiuje anglistyke i nie wiem ;/

Gość Takaakat
dawajcie więcej chętnie się posmieję:D

Gość lenivuskanapus
"iósz" co to za wyraz?? znam takiego delikwenta, który właśnie tak ten wyraz napisał i długo deszyfrowałam hehhhe Ale lepszy motyw to taki, kiedy studentka pedagogiki, na praktyce pedagogicznej, pomagała uczniowi w zadaniu domowym na świetlicy i sama nie wiem skąd to wynikło, ale zapytała mnie jak oblicza się promień w kwadracie :) pewnie chodziło jej o przekątną, no ale... wyszło jak wyszło.

Gość no to ja swojego czasu
gdy byl ten wypadek helikoptera z Millerem zadalam kilku slabym uczniom pytanie kim on jest ... nie wiedzieli, ze byl premierem Polski ;/

Gość copernik
ostatnio przeglądałam oferty hurtowni mięsnych i znalazła: "hurtownia drobiu: skrzydełka, filety, łódka kurze" :classic_cool:

Gość A nie pomyśleliście,zeeeeeeeee
i tak potem tyrasz(po studiach)za marną kase lub wyjezdzasz właśnie do niedouczonych angolii.Nie chce obrażac nauczycieli ale : spróbujcie nauczyc uczniów kreatywności,samodzielnego myślenia.To jest sztuka a nie kto jest królową anglii.

Gość copernik
zaraz wstawie linka jak znajde

Gość Pi86
Można uczyć kreatywności, ale bez podstawowej wiedzy można się tylko wstydu najeść.