Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabkaaaa

Dziwna reakcja po znieczuleniu u dentysty

Polecane posty

Gość żabkaaaa

Godzine temu wrocilam od stomatologa, to bylo zwykle wypelnienie. Dentysta wstrzyknal znieczulenie i sie zaczelo. Spuchlam na twarzy jak balon na lewe oko wcale nie widzialam od opuchlizny. Ledwo trafilam na przystanek zeby dotrzec do domu. Stomatolog stwierdzil ze to uczulenie ale ja w to watpie bo wielokrotnie bylam znieczulana , czesto dzien po dniu i nic takiego nie mialo miejsca. Co zatem moglo byc przyczyna? zbyt duza dawka czy moze asystentka dala inne znieczulenie niz kazał doktor? Teraz musze pic duzo wapna i brac leki na alergie ale dziwie sie bo poraz pierwszy wystapila taka reakcja po znieczuleniu wiec smiem twierdzic ze to blad asystentki. Kiedys mialam usuwana 8ke i mialam naprawde silne znieczulenie ale nie spuchlam ani grama. Hmmm zastnawiam sie czy nadal leczyc zeby u tego stomatologa.

Gość żabkaaaa
kurcze nikt mi nie odpwoie? w piatek mam kolejna wizyte i nie wiem czy isc czy nie. Caly czas opuchlizna sie utrzymuje

Gość allergygy
Ja do 15 roku życia nie miałam alergii wziewnej. Po czym pewnego czerwca spuchłam i zaczełam cieknąć z nosa na potęgę. Teraz co wiosnę trochę kicham. To, że się kiedyś nie miało alergii, nie znaczy, że się jej kiedyś nie nabędzie.

Gość uczulenie na znieczulenie
miałam to samo do tej pory dentystka stosowała taki sam rodzaj zastrzyku, ale po ostatnim razie prawie mnie szlag trafił :O zrobiło mi się słabo, gorąco, prawie zemdlałam widocznie Twój organizm zaczął wykazywać reakcję obronna na podany środek

Gość żabkaaaa
To jak ja teraz pójde tam w piątek to co? bez nieczuloenia bedzie mi wiercil? kurwa ludzie jak ja wygladam.Jak yeti!! Juz wzielam w pracy urlop 3 dniowy. Na szczescie mam wyrozumiala szefową

Gość żabkaaaa
Jak ci sie slabo zrobilo to co dentrystka podala? wrocilas normalnie do domu? ja od marca biore Zyrtec wiec chyba nie powinien dopuscic do tego. Ehh sama nie wiem. Sorry zapismo ale ja ledwo widze na lewe oko :(

Gość żabkaaaa
podnosze

Gość żabkaaaa
upupupupupu

Gość gość
Czesc, ja mialam podobna sytuacje I objawy identyczny. Na pewnym etapie w moim zyciu musialam czesto odwiedzac dentyste, co oznaczalo czeste I regularne znieczulenia. Wszystko bylo w porzadku, nigdy nie mialam zadnych reakcji alergicznych az tu po jednej z wizyt spuchlam okropnie. Musialam za Janis czs pujsc do dentysty znowu I razem z doktorem postanowilismy zaryzykowac kolejna dawke i sprawdzic cy to uczulenie czy moze jednorazowy bla. Spuchlam ponownie! Diagnoza: uczulenie na srodek zwezajacy naczynia krwionosne. Od teamtej pory jesli musze miec jakiekolwiek znieczulenie zawsze informuje ze musi byc bez tego srodka. Nigdy wiecej juz nie spuchlam a bylam u dentysty jeszcze wiele razy od tamtego okresu.