Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia9090

Pomożecie???

Polecane posty

Gość Asia9090

Niedługo mam maturę i zastanawiam się jakie pytania może mi zadać komisja do prezentacji z polskiego??? Mój temat to: Motyw matki, przedstaw na wybranych utworach literackich. Jeżeli ktoś może mi pomóc, będę naprawdę wdzięczna.

Gość Asia9090
i co jeszcze??

Gość Asia9090
nikt nic nie napisze??? :(

Gość jakajkajkjakkjajjaa
przeciez pytania beda z calosci matrialu, nie jestesmy alfa i omega zeby je znac :O a odnosnie matki w utworach...jakie zansz lektury, poezje, proze, poezje wspolczesna ktora mowi o matce, dzieciach i ich kontaktach z matka?

Gość Asia9090
nie każę pisać nie wiadomo czego... jeśli ktoś miał taki temat na maturze albo interesuje się polskim, to chyba może napisać ??:)

Gość jakajkajkjakkjajjaa
przed wykrzyknikami musisz usunac spacje, w tym ostatnim linku ktory ci wyslalam ;)

Gość Asia9090
dzięki. przejże te strony.

Gość jakajkajkjakkjajjaa
hallo , jeste stam? moze jakis komentarz???

Gość Asia9090
Wiesz tylko tam są prace na ten temat. nie ma przykładowych pytań. albo ja nie widzę..

Gość jakajkajkjakkjajjaa
hallo , jeste stam? moze jakis komentarz???

Gość bardzopodobna
Ja miałam motyw matki i ojca :) Niestety nie bardzo pamiętam o co mnie pytała komisja, wiem, że o treść ksiązek, jakieś porównanie bohaterów... Na pewno nie pytali dlaczego wybrałam taki temat.

Gość jakajkajkjakkjajjaa
ok, teraz to juz cie ^nie rozumiem o jakie pytania ci chodzi??? przeciez to jest jakis temat , tak?ktos cie o cos w nim prosi, pyta..... to co nam podalas jest pytaniem!!! wiec o jakie pytania ci chodzi???

Gość Asia9090
o przykładowe pytania, które może zadać komisja egzaminująca...

Tez pisze maturę w tym roku:) moja pani z j.polskiego podpowiedziała ,ze możne być np. pytanie o epoki wybranych w prezentacji lektur oraz podanie dat ramowych epoki:) Oczywiście główne watki każdej z lektury musisz znać oraz bohaterów. Ktoś napisał ze możne paść pytanie dlaczego wybrałeś ten temat:) owszem moja koleżanka rok temu dostala takie pytanie:)

Gość Asia9090
widzę ze nie jestem tu sama:) a którego masz ustna z polaka ??

Gość jakajkajkjakkjajjaa
pytania ktore nie dotycza twojego pytani amatki w literaturze, tak? mysle ze nikt inny nie odpisuje bo to pytanie jest bardzo dziwne :Osorki moze zadaj je jeszcze raz przykladowe pytania z matury ustnej z J.polskiego?tak?

Gość Gwiazdeczka 5656
podaj jakie masz lektury

A ile masz lektur na prezentacji? ja mam 5 i wydaje mi się to dużo:D ja na dodatek pisze rozszerzona z polskiego i piszemy podstawowa i rozszerzona w jeden dzień :o masakra pewnie z 6 godzin pisania:o tyle ,ze do rozszerzonej sie kompletnie nie przyłożyłam :D

Gość Asia9090
przykladowe pytania z matury ustnej z J.polskiego dotyczace motywu matki...... chyba nie jest to takie trudne do zrozumienia....

Gość Asia9090
mam Przedwiośnie Żeromskiego, Lament Świętokrzyski, Matkę Boską z Biblii, Treny Jana Koch..., Powrót posła -Niemcewicz, elegia o chłopcu polskim Baczyńskiego. Ja mam ustną już 10. Ale się boję......

Gość Asia9090
Masakra.... to już we wtorek....... orzesz w mordę... :D zdajesz coś jeszcze dodatkowego oprócz polaka rozszerzonego? ja WOS ...