Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie spowiedzi

Pomocy ---- ide do spowiedzi

Polecane posty

Gość Mrs Good
Jeżeli Twoja odpowiedź jest szczera i do tego nie ma innej możliwości rozwiązania problemu zdrowotnego, to rozgrzeszenie chyba powinnaś dostać. O ile działanie antykoncepcyjne jest faktycznie tylko działaniem ubocznym i nieporządanym, ale koniecznym.Tak przynajmniej jest w przypadku kobiet z pco, które biorą tabletki hormonalne w celu zapobiegania bezpłodności.

Gość boje sie spowiedzi
Skoro moje koleżnaki uprawiaja seks przed ślubem stosując antykoncepcje i dostają rozgrzeszenie to Ty też nie masz się czego bać ja tez sadze ze dostaja rozgrzeszenie bo o tym nie mówią

Gość boje sie spowiedzi
działanie antykoncepcyjne jest nie tylko działaniem ubocznym i raczej pozadanym to takie pieczenie dwoch pieczeni na jednym ogniu mogłabym brac pigułki ale wtedy lałob y sie ze mnie litrami i musiałabym non stop brac zelazo aby móc funkcjonowac

Gość Mrs Good
Hmm... Jeśli działanie antykoncepcyjne jest tutaj działaniem celowym to jednak jest to grzech, którego popełniania nie żałujesz i nie zamierzasz zaprzestać. Nie są wiec spełnione warunki spowiedzi czyli szczery żal za grzechy i postanowienie poprawy. Nie widzę sensu w tym, żebyś szła w ogóle do spowiedzi, bo albo nie dostaniesz rozgrzeszenia albo dostaniesz ale spowiedź i tak będzie nieważna, a komunia którą potem przyjmiesz świętokradcza. Możesz przecież wrócić do kościoła, jeśli masz taka potrzebę duchową poprzez częstszy udział w nabożeństwach, częstsza modlitwę, pogłębianie swojej wiary poprzez lekturę i rozmowy z mądrymi osobami duchownymi. Nie musisz chodzić do komunii. W każdym razie jeśli nie zamierzasz zrezygnować z antykoncepcji lepiej zrezygnuj z komunii, lepiej popełnić jeden grzech czyli antykoncepcje niż dwa - antykoncepcję i znacznie cięższy od niego grzech świętokradztwa.

Mówiiły. Poza tym bądźmy szczerzy- teraz jest baaardzo mało osób. które seksu nie uprawiają. A do komunii i tak chodzą. Oczywiście niektórzy się z tego nie spowiadają, ale nikt mi nie wmówi, że każdy zataja współżycie.

Kurcze ale powiedzcie kto żałuje seksu ze swoim chłopakiem??:O Właśnie dlatego to jest bez sensu. Wszyscy chodzą do spowiedzi, żałują za kłamstwa, kłótnie itp , ale jak można żalować współżycia z własnym mężem czy narzeczonym?

Wydaje mi się że masz tę wkładkę z powodów głównie zdrowotnych. Proponuję żebyś znalazła księdza i wszystko mu opowiedziała szczerze. Nie ma się czego bać. Jeżeli chcesz szczerze przystąpić do komunii, to musisz najpierw szczerze przystąpić do spowiedzi.

Gość ...i juz
no własnie moja znajoma została porzucona przez meza ma teraz faceta ktorego kocha i mimo ze nie ma slubu cywilnego z nim to do spowiedzi nie chodzi bo ona nie załuje tego ze z nim sypia a wrecz pprzeciwnie

Gość a mi szkoda
zależy, na jakiego księdza trafisz; idź do jakichś rozgarniętych, np. dominikanów; opowiedz, jak człowiekowi, że z powodów również zdrowotnych stosujesz antykoncepcję hormonalną, że bardzo Ci zależy na przystąpieniu do komunii w ten dzień... no i... pomódl się, żeby wszystko się z tą spowiedzią udało i za księdza, który Cię będzie spowiadał;) może pomóc :)

Gość Mrs Good
Też radzę iść do spowiedzi-rozmowy do dominikanina.

Gość boje sie spowiedzi
a gdzie mozna dominikanina w poznaniu znależć

Gość boje sie spowiedzi
Klasztor OO. Dominikanów ul. Kościuszki 99 61716 Poznań ok juz mam