Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!

PIT 37 !!!!!!!! POMOZCIE PROSZE

Polecane posty

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!

witam mam pytanie. jak moge sama szybko rozliczyc pit ?? koniecznie na dzisiaj ?? nie znam sie na tym kompletnie. w tamtym roku mialam 3 miejsca zatrudnienia (2 na umowe zlecenie, jedno umowa o prace w ktorej nadal pracuje). nie mam zielonego pojecia jak sie do tego zabrac ! pomozcie

Gość a jaaaaaa
nic prostrzego :)

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!
Czyli.... ??

Gość aaa....aa
wejdź na e-deklaracje.gov.pl samo sie liczy i wysyła do US.

Gość a jaaaaaa
mam fajny program , który wszystko za ciebie obliczy ale musisz uwaznie w odpowiednie pola wpisać cyferki :) http://www.pit.dobry.pl/ pobierz ten program i dalej ci powiem co i jak

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!
A czy to jest b. skomplikowane ? zwlaszcza ze z 3 zakladami pracy. jak wspominalam 2 na zlecenie, jedno normalne... Dopiero dzisiaj odnalazlam te pity i dlatego musze jak najszybciej sie zabrac zeby to rozliczyc.. " a jaaa" dziekuje

Gość a jaaaaaa
pierwszą tronę pit - u wypełniasz wg swoich danych Drugą stronę od góry przychód z zatrudnienia a umowę zlecenia w rubryce niżej - czytaj uważnie kolumnę - tam jest napisane co wspisac z jakiego tytułu zarobkowania

Gość a jaaaaaa
jeśli masz 2 zakłady pracy to przychody sumujesz i w jedna rubryke wpisujesz całą kwotę i tak sanmo koszty i zaliczki na podatek Umowę zlecenie niżej pit ci się sam zliczy dalej składnki zus sumujesz wszystkie zdrowotne też wszystkie zaliczkitez wszystkie razem zsumowane wpisujesz na str 3 Pamiętaj aby wszytsko wpisać w kolumnie podatnik a nie przypadkiem małżonek :O

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!
Ale z tego programu nie wysyla sie bezposrednio do us tak ?

Gość a jaaaaaa
ot i cała filozofia 1% tez odliczasz?

Gość a jaaaaaa
wyslesz - z prawej strony koło drukareczki kliknij otworzy ci się ikonka jak wysyłasz...

Gość POMOCY !! !!!!!!!!!
"a jaaaaaa" bardzo Ci dziekuje za pomoc :)

Gość a jaaaaaa
no nie dziękuj - kocham rozliczenia Pitów :D

Gość a jaaaaaa
no i nie za[pomnij podpisac się :) jak masz zwrot to warto wypisać NIP 3 tam podajesz numer konta bnkowego na , które prześlą ci nadpłatę. Warto bo listonosz zabierze ci 10 zł :( a po co jak nie wiesz jak NIP 3 wypisac to powiem Ci :)

Gość a jaaaaaa
i jak??? liczysz???? masz nadpłatę czy do zapłaty?

Gość POMOCY !! !!!!!!
Ja będę miała do nadpłaty :) Szczerze mówiąc to jestem w tych tematach zielona, zaraz się zabieram, ponieważ muszę tutaj poogarniać na tych pitach z pracy co gdzie jest i w ogóle :) Dziękuję za pomoc, wydajesz się bardzo sympatyczna/y :)

Gość raj dla gówniarzy..
jak miała 2 umowy zlecenia to na pewno ma nadpłate:) tez kocham rozliczac pity, w tym roku miałam okazje bawic sie tez w pit 28 dla działalnosci zryczałtowanej, troche zachodu było ale sie udało:)

Gość raj dla gówniarzy..
jak jestes zielona to zeskanuj te pity, wyslij komus na maila i ci policzy;)

Gość a jaaaaaa
sympatyczna jestem :) miło mi spoko prześli wszytsko ci przeliczę :) Jeśli masz nadpłatę to koniecznie NIP 3 - a składałaś juz kiedyś NIP 3? jeśli tak to teraz nie musisz chyba że zmieniłaś numer konta :)

Gość POMOCY !! !!!!!!
Nie, nigdy czegoś takiego nie robiłam, to moja pierwsza poważna praca, w której obecnie pracuję. A tamte były dorywcze :) Jedna była na półtora tyg., druga na tydz.(jakby zastępstwo) :) A teraz mam już stałą, normalną pracę :) Jeśli mogę spytać, jesteś księgową ? :)

Gość a jaaaaaa
:) można to tak nazwać jestem mgr po rachunkowości i pracuję w księgowosci ale nie jestem główną księgową - pracuję w płacach i obliczyłam pity wszystkom naszym pracownikom 150 osób - przez 6 lat pracy to policz ilu :)

Gość POMOCY !! !!!!!!
Ojej :P A lubisz to robić, czy robisz bo po prostu robisz ? (wiem, dziwnie to napisałam, ale brakuje mi słowa :P ) Może kiedyś i ja się naucze ;)

Gość a jaaaaaa
pierwsze kroki stawiałam w liceum na finansach :) potem na studiach i tewraz w pracy a i prywatnie w całej wiosce obliczam sasiadom :) Wiesz co tu nie trzeba niczego się uczyć po prostu trzeba wiedzieć co gdzie wpisać i już. Potem i tak biorę kartkę i sprawdzam wszystko na piechotę :) ale tez nie wszystkie pity - wyrywkowo ale sadiadom to sprawdziłam każdemu :)

Gość a jaaaaaa
no i jak policzyłaś?

Gość POMOCY !! !!!!!!
Dalam tutaj siostrze i mi pomogła :) A dzięki Tobie sama zobaczyłam jak to się robi i chyba już się sczaiłam :D fajnie nie :P Dziękuję Ci bardzo :P

Gość a jaaaaaa
teraz tylko czekac na kasę :) nie??

Gość a jaaaaaa
a ile masz lat jeśli mozna wiedzieć? i skąd jesteś?

Gość POMOCY !! !!!!!!
Oczywiście. Mam 20 lat i jestem z Warszawy. A Ty, jeśli mogę wiedzieć ??

Gość a jaaaaaa
a ja z Cieszyna przy granicy czeskiej :) mam 34 lata :) To powodzenia z pitami w przyszłym roku :D 🖐️