Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpseudo1234

Powiedziec czy zachowac to dla siebie

Polecane posty

Gość bezpseudo1234

jestem od ponad pol roku z chlopakiem ktorego naprawde kocham. chcialabym z nim byc juz do konca zycia. On mowi ze mnie tez bardzo kocha ze juz niechce innej bo jestem dla niego dobra i kochana ze zawsze moze na mnie liczyc. Naprawde wysztko uklada sie miedzy nami super. jestem sto procen za nim i zorbie wsyztko zbey byl szczesliwy ze mna. jest niestety jedna rzecz ktora mnie dreczy. gdy sie poznalismy powiedzilam mu ze przed nim spalam tylko z jednym a tak niestety nie jest. nie wime co mam teraz robic czy powiedziec mu prawde czy dalej trzymac to w sekrecie. nie powiedzialam mu dlatego ze zaluje ze zrobilam to jeszcze z kims i najchetniej bym o tym zapomniala i wymazala ze swojego zyciorysu. niestety tego nei da sie zrobic. boje sie mu o tym powiedziec bo jest to chlopak z zasadami, nie raz mowil jakie to wazne dla niego jest ze bylam tylko z jednym. Czasami mam wrazenie ze caly nasz zwiazek zbudowany jest wlansie na tym i jak mu powiem prawde to wsyztko sie zmieni i go strace:( a wtedy nie wime co zorbie. strasznie mi na nim zalezy :(

Gość ja powiem tak .....
to mu nie mów i już tym bardziej że sama chcesz zapomnieć o tym incydencie jaki miał miejsce

zastanów się czy istnieje możliwosc zeby sie tego dowiedział od kogoś innego. jak nie - nie mów.

Gość majkowe jezioro
jak mu powiesz to wcale nie będzie ci lepiej. nie mów. ja bym nie powiedziała...za jakis czas przestaniesz o tym mysleć. To Twoje zycie to co się działo wczesniej nie powinno miec teraz znaczenia.

nie chciałabym takiego chlopa. a on ile miał dziewczyn przed sobą? nie lubię takich poglądów... ale cóż. no to nie mów mu i niech cie to nie meczy. ty wiesz ze to nie ma znaczenia co bylo kiedys

---->majkowe jezioro Uważasz że przeszłość faceta też nie ma znaczenia? Jak się bzykał z nieciekawymi dziewczynami to to nie ma znaczenia bo to przeszłość?

Gość mrofeczkaaaa
nie mow i nie mysl juz o tym:)

nie mów mu, czy on jest Twoim spowiednikiem? kiedys mi sie wydawało że szczerośc w związku to podstawa, ale jak juz tak żyję i zbieram doświadczenia i obserwacje cudzych doświadczeń związkowych to wiem, że szczerość to podstawa - ale ROZPADU zwiazków, które sa często gęsto budowane na swoich wyobrażeniach o tej drugiej osobie, a jak ta osoba je burzy swoja szczerościa, niepotrzebną, to sie wali. a czemu burzyc coś, co daje szczeście? i to - jak w tym przypadku - takie dosyc wyjatkowe szczęscie bo 2 osób?

Gość bezpseudo1234
a jak to jest z punktu widzenia facetow czy zostawilibyscie dziewczyne z takiego powodu jezeli byscie naprawde ja kochali i wiedzieli ze jest dobra osoba? czy mialoby to dla was jakies szczegolne znaczenie?

Gość natalkaaa78
A chciałabyś, żeby on coś przed Tobą ukrywał albo okłamał Cię w jakiejkolwiek sprawie? Czy uważasz, że pewnych rzeczy lepiej być nieświadomemu? Bo jak to drugie to mu nie mów, a jak cenisz ponad wszystko prawdę - powiedz.

natalkaaa, a tak z innej beczki - abstrahujac od podejscia chlopaka autorki do tego tematu - uwazasz, ze taka wiedza cos zmienia na lepsze? wywlekanie takich spraw to jak opowiadanie, na jakie choroby od dziecka chorowalas. niektore rzeczy warto zatrzymac dla siebie - przez wzglad na te druga osobe.

Gość natalkaaa78
tequila Wiem tylko, że chciałabym znać prawdę. Szczególnie, że dla mnie jest to prawda o czymś co jest dla mnie bardzo istotne. Rozumiem, że można czasem skłamać niezupełnie świadomie. Palnąć coś po prostu bez namysłu w odpowiedzi na pytanie. Ale ja się zawsze przyznaję do takiego kłamstwa. I dlatego po prostu oczekuję tego od innych. I uważam to za coś dobrego dla relacji. Inna zupełnie sprawa, że rozmawianie o takich sprawach jak byli partnerzy ze szczegółami, kto jak gdzie ile i co uważam za totalnie zbyteczne. Raczej interesuje mnie ogólnie jak wyglądały relacje co było nie tak i czemu się rozstali. A jeszcze inna rzecz to na pytanie o byłych partnerów w łóżku zawsze odpowiadałam zgodnie z prawdą. Nie widzę sensu kłamać. Bo jak się okazuje dla niektórych może to mieć bardzo duże znaczenie.