Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

Kaszka na noc dla 4 miesięcznego bobasa???

Polecane posty

Hej! Mam pytanko.. Karmię piersią mojego 4 miesięcznego synka. Czy mogę mu podać na noc mleko modyfikowane np. Bebilon 1 zagęszczone kleikiem ryżowym? Dziecko nie ma skazy białkowej.

Możesz. Ale po co wprowadzać mleko modyfikowane... Można tez zrobic kaszke na wodzie. Albo na swoim ściągnietym mleku.

Gość krakers23
po pierwsze jak karmisz piersią to po co chcesz dać butlę? nie najada się? jeśli już chcesz dać to mleko modyfikowane, to po co je zagęszczać? wystarczy jak dasz mu takie.

Gość trtr
Ja karmię modyfikowanym swoje półroczne dziecko a i tak bałabym się dać kaszkę na noc (wbrew temu co sugerują napisy na opakowaniach niektórych kaszek). Wiem że dziecku potrafi dokuczać brzuszek po kaszce (wystarczy że łapczywiej lub więcej zje) i na noc tego brzuszka obciążać nie chcę. Tobie też bym odradzała.

dziękuję, może jednak poczekam jeszcze aż skończy pół roku.. moim mlekiem jak najbardziej się najada, tylko chciałam mu dać coś bardziej sycącego na noc, żeby sobie dłużej pospał. Chociaz w nocy robi sobie 8 godzinną przerwę, więc może nie jest tak źle..

4-miesięczne śpi 8 godzin? To nawet nie wiesz jakie masz niebo... Nie musisz wcale żadnych kaszek dawać.

Gość nunino
moj maly na modyfikowanym spi 2,5 godz a ma 7mcy dziecko spi prawie cala noc a Ty narzekasz...ile ma spac 24 godz?

karmiłam piersią do 3miesiąca i dokarmiałam, po 3miesiącu tylko na bebilonie i na noc dodawałam kleik ryżowy. mała nie miała żadnych problemów z brzuszkiem itp., przesypia prawie całą noc od 20.00 do 5.00