Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusy i minusy urody

W czym uroda pomaga a w czym przeszkadza????

Polecane posty

Gość plusy i minusy urody

Jak myślicie?

Nie mam pojęcia w czym uroda może przeszkadzać. Zwiększenie prawdopodobieństwa gwałtu? Spojrzenie faceta jest drażniące (podobno panie to lubią)? Nie widzę żadnych rzeczy, w których uroda przeszkadza. Widzę wiele rzeczy, w których pomaga.

Gość 77654321
często pomaga w załatwianiu codziennych spraw, szczególnie u panów. przeszkadza w poznaniu kogoś na poważnie, na związek.

Gość niestety uroda przeszkadza
faceci boją się ładnych kobiet, bo boją się odrzucenia. A jeśli oprócz urody jest inteligencja, to już w ogóle taka kobieta jest wyłacznie do "oglądania i podziwiania". Wydaje mi się, że wbrew powszechnemu osądowi - uroda przeszkadza

piertolenie o szopenie :O:O :classic_cool: mam śliczna kolezanka rodem z holywódzkich gwiazdeczek tylko ze yest normalna i nigdy nie narzekała na swoj wyglad,i nie ma z tego powodu zadnych nieprzyjemniosc wrecz odwrotnie ktory łądny by sie chciał zamienic z brzydkim ? :o

Gość eco living
"niestety uroda przeszkadza faceci boją się ładnych kobiet, bo boją się odrzucenia. A jeśli oprócz urody jest inteligencja, to już w ogóle taka kobieta jest wyłacznie do "oglądania i podziwiania". Wydaje mi się, że wbrew powszechnemu osądowi - uroda przeszkadza" to samo miałam napisać. nie jestem pięknością na miarę jolie czy innych seksbomb z telewizora, ale bycia pasztetem mi zarzucić nie można. i jedyne co w życiu mam to wzrok większości facetów na sobie. nigdy nie zdarzyło się tak, żeby jakiś sam z siebie mnie poderwał, zawsze to ja robiłam pierwszy krok, a potem słuchałam, że bał się, że ma za krótkie nogi na moje progi. przykre, bo wcale mi nie jest łatwo w życiu uczuciowym czy towarzyskim (patrz: zazdrosne koleżanki, na których tysiąc razy się już przejechałam.)

Gość 77654321
bla bla - po prostu wszystko ma swoje dobre i złe strony. a że topik jest o stronach bycia ładnym to piszemy jak uważamy:) mi się trafiło być ładną i się z tego cieszę, nie zamieniłabym swojej twarzy na żadną inną. ale bez przesady, ludzi brzydkich nikt nie linczuje. po prostu mają mniejsze szanse na np kariere w mediach, ale tego nie każdy pragnie.

Gość 77654321
i zgadzam się z eco living - jeśli chodzi o kontakty damsko-męskie to jedyne co mam z bycia ładną, to gapienie się facetów i ich wzajemnie pokazywanie mnie sobie. a to nie o to chodzi, nie o to...

teraz chcecie sie wspiac na wyzyny intelektuwalnosci i całkowietej przewagi umysłu nad ciałem zeby udowodnic jakei to straszne ze faceci sie za wami ogladają 😭 :O:O no i co z tego ?:Owytłumacz?, gdybyś nie miałą powodzenia narzekałbys na jego brak

Gość moonka2
wiedzialam, ze zaraz zaczna sie narzekania lasek, ktore mysla, ze sa pieknosciami, bo paru facet sie na nich spojrzalo:D I te same wyswiechtane teksty singielek, ktore nie potrafia zafascynowac zadnego faceta na dluzej, czyli ze faceci boja sie pieknych kobiet, wola zwiazac sie z byrzdula i inne bzdety:D To nic, ze w realu 95% pieknych kobiet jest zajetych, czyli ich teorie mozna o kant dupy potluc:D

Gość zgadzam się że uroda pomaga
w życiu codziennym, załatwianiu spraw, "kolegowaniu się", bo teoretycznie "ładnych" ludzi po prostu z góry się lubi. Ale przeszkadza w przyjaźni (zazdrość koleżanek) i w zawieraniu związków prawdziwych. Faceci boją się pięknych kobiet (jak ktoś wyżej napisał) ponieważ sądzą, że nie mają u nich szans

Mi uroda w niczym nie przeszkadza. Tylko pomaga. I to bzdura, że atrakcyjna dziewczyna nie może poznać nikogo na poważnie... Chyba, że jej "Atrakcyjność" polega na strzaskanej skórze, długich, różowych tipsach i białych kozakach :O Jeśli dziewczyna ma ciekawą osobowość to niby co ma stać na przeszkodzie w stworzeniu związku?

Gość eco living
szczerze mówiąc, wolałabym usłyszeć "wypierdalaj pasztecie", bo może wtedy doceniłabym te śliniące się gęby facetów. mnie to akurat męczy, bo chciałabym być zdobywana, a nie tylko zdobywać. związki też mi się sypią, bo bądźmy szczere - faceci są zazdrośni, a jak się obcy kolesie gapią na mnie na ulicach no to trudno, żeby mój facet był z tego powodu szczęśliwy przez kilka lat :o i nie jest tak, że brzydale są skazane na samotność, bo przyglądam się ludziom i to właśnie te brzydkie jak noc listopadowa, babki z krzywymi nosami, garbem, małymi cyckami czy końską twarzą częściej biegają z facetami za rączkę. nie wiem czy to kwestia ich charakteru, czy może tego, że każda potwora znajdzie swojego amatora :P

Gość 77654321
a czy ja napisałam że to niefajne jak się gapią? czasami jest to bardzo miłe, jeśli nie jest jakies nachalne. ale chodzi o to, że poza tym nie ma nic. tak jakbym miała kartkę na czole z napisem "nie podchodzić" . z całym szacunkiem, ale jakbyście miały tak samo, to byście rozumiały.

Jestem atrakcyjna- i mówię to obiektywnie, bez zarozumialości- i nigdy nie miałam problemu w stylu "faceci się mnie boją, wolą brzydule, paraliżuje ich moje piękno". Żadna z moich ładnych koleżanek też nie miała takich problemów. Chyba nudne dziewczyny bez osobowości dorabiają sobie jakieś teorie :classic_cool:

Gość 77654321
a co do linczowania - wiem że w szkole brzydkie dzieci mają gorzej, w małych miasteczkach nie wiem jak jest. jeśli chodzi wam o jakies okrzyki w stylu "patrzcie jaka brzydka" , to myślałam że ludźmi nie na poziomie się nie przejmujemy :)

Gość eco living
"Chyba nudne dziewczyny bez osobowości dorabiają sobie jakieś teorie" jakbyś czytała dokładniej to byś zauważyła, że piszę o tym, że nie podchodzi żaden, a nie że spierdala jak mnie pozna :classic_cool:

Gość moonka2
jola rutowicz tez jest przekonana, ze jest atrakcyjna i ze faceci na jej widok sie slinia, takze z dystansem nalezy traktowac opowiastki kobiet jakie to one pikne sa:D

Gość 77654321
nie będę się kłócić z teoriami typu "chyba macie beznadziejne osobowości skoro nikt się nie zainteresował" albo "wasze piekno to kozaczki i tipsy" bp nie zależy mi na tym co o mnie myśli ktoś kto mnie nie zna:)