Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

- - Maryś - -

Czym robicie papki warzywne dla niemowląt?

Polecane posty

Chcę zacząć podawać córce papki i nie wiem czym zmielić składniki.Mam w domu różne miksery itp. ale nigdy nie wychodzi idealna papka - gładka masa tylko takie zgniecione grudki, a takie przecież to być nie może. Muszę chyba kupić coś specjalnie do tego celu, ale co??? czym wy robicie papki?

Gość mikser/blender
ale musi miec powyzej 450 w najlepszy taki 600-700

Gość aaaaaaaaaaaa.............
jak moja mala zaczynala jesc zupki to lekarz powiedzial zeby nie miksowac bo dziecko moze miec pozniej problemy z gryzieniem dlatego zawsze wszystko przez sitko przeciskalam mala niemiala zadnych problemow z jedzeniem

chmmm ale ona nie ma jeszcze ani jednego ząbka ;) nie powinno być idealnie zgniecione? popatrze może na allegro za jakimś blenderem aaaaaaaaaaa......------>>>>>przez jakie sitko przeciskałaś?

ja najpierw miksuję zwykłym blenderem a później przeciskam przez sitko. konsystencja jest okej, nie taka jak w słoiczkach ale małą od 4 miesiąca je i nie ma problemu.

tak. ja mam taki tylko, ze z biedronki :D:D:D Ten jest z telezakupów mango. Mam już do 4 rok i nadal używam bo jest rewelacyjny. Mało mycia. Mam też w cholerę innych blenderów i malakserów i rzadko z nich korzystam bo potem się pól zlewu garów robi, a tu masz tylko malutki pojemniczek i ostrze ktore jest zarazem nakrętką. Można w zmywarce to nawet umyć.

Gość pytająca mamusia
ja sie nie piernicze i blenderem wszysto robiłam :) wychodziło gładkie, a teraz blenderem miksuje na pół papke zeby mógł tez porzuć, mimo, ze zebów jeszcze ni ma...

michaaa --->>> zawsze Cię zauważam na kafeterii, bo urodziłyśmy nasze córki tego samego dnia :) i w dodatku wybrałam to samo imię :) z tym, że mąż uparł się na inne i mu uległam, ale mam sentyment do imienia Olga (niewykluczone że jeszcze może urodzę kiedyś Olgę :p) a wracając do tematu, to Kornelkowa Mamo chyba się zdecyduję na taki blender :) wielkie dzięki

kornelkowa mamo--nie wiem czy kiedys tu zajrzysz ale chciałam Ci serdecznie podziekowac za rade w sprawie blendera :) jakiś czas temu kupiłam ten który poleciłaś i jestem baaaaaardzo zadowolona.Papki wychodzą rzeczywiście idealne, a ile ma zastosowań w ogóle w kuchni :) WIELKIE DZIęKI RAZ JESZCZE.pozdrawiam :)

Gość 67u6u
Ja kupiłam najtańszy blender, z Tesco, bodajże za 25 złotych i papki wychodzą gładkie. Jednak szybko zaczęłam dawać takie z grudkami. Tak naprawdę gładkie daje się może przez miesiąc. (Tak jest np w słoiczkach kupowanych że głównie te od czwartego miesiąca mają idelanie jednolitą konsystencję, w tych dla starszych niemowląt możesz już spodziewać się grudek a nawet dziecko bez ząbków radzi sobie.)

Gość Michalina7564
Ja miele w mordzie i daje dziecku-nie wybrzydza a 30zl w kieszeni

Gość gość
Dzieciom rozszerza sie diete od 6 miesiaca....