Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarloczna

znowu mialam kompuls:(

Polecane posty

Gość zarloczna

jak temu zaradzic?ma ktos tak?teraz chce mi sie tylko plakac bo brzuch mnie boli ze ledwo siedze.czemu to jest takie niepohamowane?od rana bylo mi zle i nei wiedzialam o co kaman no to skonczylam na lodowce:Oja nigdy z tego nie wyjde:(

Gość gggggggggg
tylko silna wola trzeba ją ćwiczyć codziennie

Gość zarloczna
silna wole to ja mam stracilam 20 kilo po hormonach a teraz przychodzi taki dzien kiedy czuje sie "dziwacznie" od rana i potem nastepuje kompuls,to taki smutny i przykry dzien i wtedy sie to dzieje, a ja nie jestem w stanie przestac bo czuje taki niepohamowany glod az boli.a potem boli nadal ale juz z przejedzenia...

nie martw sie, wiem, ze jest ciężko... spróbuj wypic zielona hernate i nic juz dzis nie jedz. jutro bedzie lepiej, jutro dasz rade.

Gość zarloczna
wiem ze nie powinnam juz jesc jednak ten calodzienny smutek wcale nie przeszedl mi po tym jedzeniu,nie wiem czy to dla mnie sybstytut milosci czy co ze w takich smutnych dniach wlasnie mna tak rzuca a potem jest tylko gorzej. czasem mam ochote tylko siasc i plakac bo nie umiem pozbyc sie tego.

Gość zarloczna
aster- dokladnie tak.u mnie jest woz albo przewoz, jak dietuje to dietuje, jak przyjdzie zly dzien to jem i wtedy caly dzien z glowy. wiem ze psycholog by mi pomogl bo mam mase problemow a nie mam z kim pogadac ale kasy tez nie mam na ciagle wizyty. mysle ze bledem bylo ze w dziecinstwie nie zostalam poslana do specjalisty wtedy kiedy problemy sie zaczely.zawsze udawano ze nic sie nie dzieje.a mnie to milczenie juz bardzo boli.

Gość gggggggggg
psycholog też przyjmuje na NFZ ja chodziłam jak miałam problemy tak co 1,5 tygodnia za darmo do dobrego psychologa i poradziłam sobie z problemem, który miałam polecam z całego serca zadzwoń do psychologa na NFZ i umów się jak najszybciej

Gość zarloczna
jesli jest to na pewno skorzystam:)dzieki:)

Gość
tu tylko psycholog może pomóc i byc może psychiatra, sama raczej z tego nie wyjdziesz

Gość Vennovia
Ja dzięki psychiatrze, psychologowi i odpowiednim grupom wsparcia wyszłam z erotomanii, narkomanii i depresji. Ale bez grupy wsparcia (w tym wypadku Anonimowi Żarłocy, AŻ) jest prawie niemożliwe wyjść z tego. Zawsze będę popierać grupy 12-krokowe.

Gość popołudniową kawę pije
''jakieś leki łagodzące napady głodu'' aster - a są takie leki? jak nazywają się?

Gość zarloczna
akurat AŻ mnie troche odrzuca bo oni bardzo opieraja sie na bogu itp dla mnie wiara jest nieistotna. mysle ze najzwyklejszy specjalista pomoze tylko dlatego ze wyslucha,bo chyba tego najbardziej mi brakuje i przez to robie to co robie.

Wlacz nagrywanie w dyktafonie i sobie pogadaj :D. Psycholog tez ma cie tak samo w dupie jak ten dyktafon.

Gość zarloczna
daruj sobie czolgista bo twoje "zajebiste" teksty sa tak denne ze az boli jak sie je czyta.

Gość Vennovia
Grupy AŻ, AA, AE tylko z pozoru są takie religijne. Odwołują się bowiem do tz. Siły Wyższej. Ale dla Ciebie to nie musi być bóg (ja też w niego nie wierzę), możesz jako Siłę Wyższą postrzegać własną siłę psychiczną w Tobie. Grupy 12-krokowe jasno stwierdzają "Bóg jakkolwiek go pojmujemy". Ja na samym początku jak przyszłam do AE (Anonimowi Erotomani, głównie tam się leczyłam), to miałam identyczne podejście - jak ja sobie tu poradzę, skoro jestem niewierząca i wiara jest dla mnie nieistotna. Po jakimś czasie załapałam, że nie chodzi ani o katolickiego, ani o islamskiego, ani o żadnego innego Boga, jak tylko o siłę, która jest we mnie, i którą muszę wyzwolić. To naprawdę pomaga. Byłam przypadkiem beznadziejnym, płakałam, cięłam się już żyletką i... teraz jestem całkowicie zdrowa. Nie pozostało nawet śladu z mojej przeszłości. Więc uwierz mi Żarłoczna, że warto walczyć o siebie. Z psychiatrą, psychologiem i grupą wsparcia.

Ciebie wszystko i zawsze boli, kazdy powod jest dobry zeby zlapac kompulsika, ojoj, biegnij do lodowki pączusiu.

Gość zarloczna
paczusik nie jest paczusikiem,nie kazdy kto ma kompulsy toczy sie zamiast chodzic. a jak ty nie masz co robic poza dogryzaniem to zajmij sie tym co soba reprezentujesz bo poki co to wielkie nic.