Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiony_

problem ze snem...proszę przeczytajcie i doradźcie

Polecane posty

Gość zmartwiony_

Witam Moja dziewczyna od pewnego czasu ma problemy ze snem...mianowicie, czasem nie może zasnąć, a nawet jak zaśnie to po 2-3 godz. się budzi i dalej już nie może spać...bywają noce, że prześpi normalnie, ale więcej jest tych nocy nieprzespanych...Biedna jest już załamana, bo nie wie od czego to i co ma zrobić...Bardzo się o nią martwię i bardzo chcę jej jakoś pomóc, bo widzę jak się męczy, a nie wiem jak :( Doradźcie coś proszę !!!

Gość fghnzg
kup jej melatonine

Mnie również to sie zdarza, robię wtedy coś nudnego (nudna książkę włączam muzyke spokojną albo tv) i po paru minutach znowu usypiam. Najlepiej usypia mnie TV, mają wyłączniki czasowe , można ustawić.

A jak nie może usnąć to herbatkę z melisą albo ciepłe mleko usypia. W aptece tabletki bez recepty np. Kalms albi inne. Na receptę rewelacyjne sa Stilnox ale podobno uzależniają czego nie zauważyłam osobiście. Mam je koło łóżka , biorę tylko jak nie moge usnąć przez pół godziny i wiem że spokojnie mocno moge spać 8 godzin bo tyle czasu działają. Potem jestem wyspana jak niemowlaczek.

Gość zmartwiony_
czasem uda się jej zasnąć tylko np po 2 godzinach się budzi i już później nie umie zasnąć :( Lekarz jej przepisał jakieś tabletki antydepresyjne...ale wiadomo, jak to jest z tego typu lekami...mogą uzależniać...Nie wiem jak jej pomóc, nie ma w sumie jako takich problemów które by mogły wywołać tę depresję... :(

Gość li.....
leki na depresje nie uzalezniaja! leki uspokajajace owszem.

Mnie lekarz na depreje leczył a po dwóch latach okazało sie że to stara borelioza była. Też nie miałam powodów do depresji i z natury nie jestem nerwowa, tylko nic nie wychodziło w badaniach niepokojącego i dziwne bóle, pieczenia, budzenie się w nocy jak urojone to lekarzowi podpadało tylko pod nerwicę. Sama zrobiłam badania prywatnie i dopiero wtedy lekarz zaczął leczyć boreliozę, tzw. depresja sama ustąpiła bez leczenia. Ze snaem jednak czasi nadal mam problemy już nie takie i jak się np.budze o 4 rano to mówie sobie że już się wyspałam i wstaje normalnie i coś robie w domu albo wcześniej do pracy ide to później wcześniej wychodzę do domu.

Gość zmartwiony_
jeszcze jakieś rady ? Każda wypowiedź jest dla mnie cenna.

Gość zmartwiony_
up

znam ten problem. pora nauczyć się walczyć ze stresem. ja zaczęłam od melisy i tabletek ziołowych (valerin fajnie działa, ewentualnie benosen), poza tym warto zadbać o higienę snu - nie siedzieć z laptopem w łóżku itd. a ponadto zainwestować w dobre krople do oczu, mnie z braku snu tak bolały oczy, że skupiałam się tylko na tym i nie byłam w stanie spać (paradoks!), na szkla.com jest spory wybór kropelek i innych gadżetów z okiem i soczewkami związanych, przejrzyj i kup swojej lubej.

nienawidzę nie móc usnąć, albo budzić się w nocy. Jeśli to trwa dłuższy czas to może Twoja dziewczyna powinna wybrać się do lekarza z tym? Zaburzenia snu mogą być spowodowane jakąś chorobą. Nie warto tego lekceważyć bo dziewczyna nie będzie w ogóle odpoczywać tak jak powinna podczas snu